$
שווקי חו"ל

נעילה שלילית בוול סטריט; מניות הבנקים צנחו, טסלה עלתה

המדדים ירדו בעד 0.5%, הנפט טיפס השבוע ב-8.6% ושמר על רמתו הגבוהה מאז דצמבר 2014; סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן בשפל של שלושה חודשים; טסלה עלתה ב-2.1% לאחר שמאסק מתח ביקורת על האקונומיסט וצייץ שהחברה לא תזדקק לגיוס הון השנה; ג'יי.פי מורגן צללה ב-2.7%, וולס פארגו צנחה ב-3.4%, סיטי גרופ איבדה 1.6%

שירות כלכליסט 23:0513.04.18
דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג

קאק דאקס פוטסי

דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

23:15 - אחרי הנעילה - ג'נרל מוטורס הודיעה כי תפטר 1,500 עובדים במפעל החברה באוהיו שמייצר את השברולט קרוז, כך מדווח אתר מרקטווץ'.

  

23:00 - המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בירידות, כאשר דאו ג'ונס ונאסד"ק נחלשו ב-0.5% כל אחד ו-S&P 5000 איבד 0.3%. עם זאת, בסיכום שבועי עלה מדד נאסד"ק ב-2.8%, דאו ג'ונס עלה ב-1.8% ומדד S&P 500 טיפס ב-2%. מניות שבלטו - טסלה עלתה ב-2.1%, ג'יי.פי מורגן צללה ב-2.7%, וולס פארגו צנחה ב-3.4%, סיטי גרופ איבדה 1.6%.

 

21:55 - מחיר הנפט טיפס היום (ו') כשברקע חשש מתקיפה אמריקאית בסוריה ודיווח של הסוכנות העולמית לאנרגיה כי אופ"ק קרובה להשלים את משימתה לחיסול עודפי המלאי העולמי. הנפט מסוג WTI עלה היום ב-0.5% ונקבע על מחיר של 67.39 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק - המחיר הגבוה מאז ה-3 בדצמבר 2014. בסיכום שבועי רשם הנפט עלייה של 8.6%.

 

21:00 - מחירי הזהב עלו היום (ו') ב-0.5% לרמה של 1,347.9 דולר לאונקיה, כשברקע המתיחות בין ארה"ב לרוסיה וסין. בסיכום שבועי עלה הזהב בשיעור של 0.8%. מדובר בשבוע שני רצוף שבו עולה מחיר הזהב.

 

19:00 - המסחר בבורוסת אירופה ננעל הערב (ו') בעליות שערים קלות: מדד פוטסי הבריטי ומדד קאק הצרפתי טיפסו שניהם ב-0.1%, מדד דאקס הגרמני הוסיף 0.2% לערכו.  

 

18:40 - נשיא הפד בסנט לואיס, ג'יימס בולארד, אמר הערב כי נתוני האינפלציה בארה"ב שפורסמו מוקדם יותר השבוע והראו על עליות מחירים - לא הפתיעו. "מדד מחירי הליבה עומד כעת על מעל ל-2%, אבל הוא היה בשיעור דומה גם במהלך כל שנת 2016, כך שזוהי חזרה לשיעורים שכבר הייתה בהם האינפלציה בעבר, כאשר הריבית הייתה נמוכה יותר". את הדברים אמר בולארד לעיתונאים בנאום שנשא באוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי. לדבריו, ההתפתחויות האלו היו "לא מפתיעות".

 

דבריו של בולארד מתייחסים לנתונים שהתפרסמו בארה"ב ביום רביעי, לפיהם מדד המחירים לצרכן עלה ב-2.1% בחישוב שנתי במרץ - העלייה החדה ביותר מאז פברואר 2017, וזאת לאחר שעלה בשיעור של 1.8% בפברואר האחרון.

 

ג'יימס בולארד ג'יימס בולארד צילום: בלומברג

 

 

18:15 - מחיר הנפט בדרך לשבוע הטוב ביותר שלו זה יותר משמונה חודשים - מאז יולי האחרון. ברקע, חששות מעימות צבאי בסוריה וכן דיווח של סוכנות האנרגיה העולמית מוקדם יותר היום ולפיו אופ"ק - ארגון המדינות המייצאות נפט - קרוב להשלמת משימתו לחיסול עודפי המלאי העולמי. החוזים למסירת נפט מסוג WTI עולים בשעה זו בשיעור של 0.2% בבורסות הסחורות של ניו יורק למחיר של 67.19 דולר לחבית. בחישוב שבועי, הנפט בדרך לעלייה של יותר מ-8%, שתהווה כאמור את העלייה החדה ביותר מאז סוף יולי האחרון.  

 

 

אופ"ק אופ"ק צילום: בלומברג

 

17:15 - סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד באפריל לרמתו הנמוכה זה שלושה חודשים. המדד ירד לרמה של 97.8 נקודות מקריאה של 101.4 נקודות בחודש מרץ, נמוך מתחזיות האנליסטים שחזו קריאה של 101 נקודות. לפי האוניברסיטה, המכסים שהטיל הנשיא טראמפ על פלדה ואלומיניום, וכן מלחמת הסחר המחריפה בין ארה"ב וסין הוזכרו על ידי שליש מהנשאלים, ולרוב בהיבט שלילי. דאגה נוספת שעלתה מקרב הנשאלים הייתה בנוגע להעלאת שיעורי הריבית, לאחר שהפד העלה את הריבית במרץ וציין כי הוא מתכנן עוד שתי העלאות נוספות עד סוף השנה.

 

16:30 - המסחר בבורסות ניו יורק נפתח היום (ו') בעליות שערים של כ-0.5% במדדים המובילים. מניית נטפליקס עולה בשיעור של 2%, לאחר שדויטשה בנק העלה את ההמלצה שלו על המניה. "נטפליקס שינתה את התעשייה באופן עמוק כשהיא מקשה מאוד על חברות המדיה הוותיקות להדביק את הפער", כתב אנליסט הבנק בריאן קראפט, שהעלה את ההמלצה מנייטרלית לקנייה. מחיר היעד של המניה הועלה על ידי קראפט מ-240 דולר ל-350 דולר. מניית החברה עלתה ב-116% ב-12 החודשים האחרונים, בעוד שמדד S&P 500 עלה ב-14% באותה התקופה לשם השוואה. בתוך כך, נטפליקס וקומקאסט הודיעו על שיתוף פעולה ביניהן בארה"ב, שבמסגרתו אפשר יהיה לשלם על המנוי לנטפליקס דרך קומקאסט.

 

16:10 - מניות טסלה עולות ביותר מ-2% במסחר המוקדם היום (ו'), לאחר שמנכ"ל החברה אילון מאסק צייץ בטוויטר כי החברה לא תזדקק לגיוס הון השנה. הציוץ של מאסק הגיע בעקבות פרסום באקונומיסט שציטט אנליסט של בנק ג'פריס, ולפיו יצרנית המכוניות החשמליות תגייס 2.5-3 מיליארד דולר השנה, לצורך הייצור של מודל 3 סדאן.  

 

 

 

 

מנכ"ל טסלה אילון מאסק מנכ"ל טסלה אילון מאסק צילום: רויטרס

 

14:40 - לקראת פתיחת המסחר בניו יורק, החוזים העתידיים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים ב-0.3%, על נאסד"ק ב-0.1%. המשקיעים ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות בחזית הגיאופולטית אך המוקד העיקרי בשעות הקרובות יהיה ככל הנראה פתיחת עונת הדוחות של הבנקים - כולל תוצאות ג'יי.פי מורגן, הבנק הגדול בארה"ב בנכסים ובשווי שוק (386.6 מיליארד דולר). עוד ידווחו בהמשך – ווולס פארגו (מהאחזקות המשמעותיות ביותר בתיק של ברקשייר האת'ווי של וורן באפט) וסיטיגרופ.

 

ג'יי.פי מורגן סיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 35% ברווח הנקי ל-8.71 מיליארד דולר או 2.37 דולר למניה, לעומת 6.45 מיליארד דולר ו-1.65 דולר למניה ברבעון המקביל. הרווח למניה התעלה על תחזיות האנליסטים שעמדו על 2.28 דולרים למניה. הכנסות חטיבת השקעות הסתכמו ב-10.48 מיליארד דולר, הצפי בשוק היה 10.29 מיליארד דולר. הכנסות חטיבת ניהול הנכסים הסתכמו ב-3.51 מיליארד דולר, התחזית היתה 3.32 מיליארד דולר; הכנסות הבנקאות המסחרית עמדו על 2.17 מיליארד דולר לעומת צפי של 1.91 מיליארד דולר. הכנסות הבנקאות בקהילה הסתכמו ב-12.6 מיליארד דולר, התחזית עמדה על 12.02 מיליארד דולר. מניית ג'יי.פי מורגן (שנכללת במדד דאו ג'ונס) מגיבה לדוחות בעלייה קלה של כ-0.5% בטרום מסחר.

 

גם סיטיגרופ פרסם היום את דוחותיו לרבעון הראשון, שהצביעו על עלייה של 3% בהכנסות ל-18.87 מיליארד דולר, בהתאם לתחזיות האנליסטים. הרווח הנקי של סיטי עמד על 4.62 מיליארד דולר, לעומת 4.09 מיליארד דולר בתקופה המקבילה, עלייה של 12.9%. הרווח למניה היה 1.68 דולרים - מעל התחזיות לרווח של 1.61 דולרים. היקף ההלוואות הכולל של הבנק גדל ב-7% ל-673 מיליון דולר. ההכנסות של חטיבת האג"ח ופתרונות המסחר, המעניקה שירותי בנקאות לחברות הגדולות, עלו ב-8%.

 

וולס פארגו, שפרסם אף הוא את דוחותיו, רשם עלייה של 5.5% ברווח הנקי ברבעון הראשון על רקע פרשת החשבונות הפיקטיביים, ל-5.94 מיליארד דולר, 1.12 דולר למניה. תחזיות האנליסטים היו לרווח של 1.06 דולר למניה. ההכנסות הבנק ירדו ל-21.93 מיליארד דולר ברבעון הראשון, לעומת 22.26 מיליארד דולר בתקופה המקבילה, ומעל התחזיות שהיו להכנסות של 21.71 מיליארד דולר.

 

חברת הפארקים סיוורלד (SeaWorld) יורדת ב-2% בטרום מסחר לאחר שדיווחה אתמול כי רשות ני"ע (SEC) בוחנת הגשת תביעה אזרחית נגדה. החברה קיבלה זימון להליך משפטי, הנוגע לתגובתה לסרט הדוקומונטי "בלאקפיש" שבו נמתחה ביקורת על האופן שבו מטפלת החברה בלווייתנים שמוצגים במופעים שלה. הסקט "בלאקפיש" שיצא ב-2013 פגע קשות בסיוורלד והיא מתקשה להתאושש.

 

קוואלקוםעולה ב-2.5% בטרום מסחר בעקבות דיווח ב-CNBC לפיו היו"ר לשעבר פול ג'ייקובס (Paul Jacobs) – שאף כיהן כמנכ"ל בשנים 2014-2005 - פועל לגיוס כספים מתוך כוונה לעמוד בראש קבוצת משקיעים שתרכוש את החברה ותהפוך אותה לפרטית. ג'ייקובס, בנו של אחד ממייסדי קוואלקום, הודח מדיקטוריון קוואלקום בחודש מרץ לאחר שהודיע על כוונתו להוביל מהלך להפיכתה לפרטית.

 

 

מנכ"ל ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דיימון מנכ"ל ג'יי.פי מורגן, ג'יימי דיימון צילום: בלומברג

 

 

13:00 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עולה ב-0.5% ל-67.4 דולר לחבית. הסוכנות העולמית לאנרגיה הודיעה היום כי אופ"ק קרובה להצליח במשימתה לחסל את עודפי הנפט שגרמו לירידה התלולה במחיר הנוזל השחור מזה דור; לדבריה, בעקבות קיצוץ מכסות התפוקה, שהיתה חדה יותר מהתוכניות הראשוניות של אופ"ק,  והנסיקה בביקוש העולמי, נותרו רק 10% מעודפי הנפט במלאי העולמי.

 

12:15 - מניית קבוצת סייג' מתרסקת ב-12% בבורסה של לונדוןף לאחר שחתכה את התחזיות למחצית הראשונה של השנה הפיסקאלית. חברת התוכנה הודיעה כי הכנסותיה צמחו ב-6.3% בששת החודשים שהסתיימו ב-21 במרץ, לעומת 7.4% בתקופה המקבילה. בשנה כולה הגידול בהכנסות צפוי להסתכם ב-7%, לעומת תחזית קודמת לפלוס 8%.

 

10:15 - המסחר בבורסות באירופה נפתח בעליות קלות. לונדון ופריז יציבות, פרנקפורט עולה ב-0.2%.

 

הבורסה בשנגחאי ננעלה בירידה של 0.7% לאחר נתוני המסחר המפתיעים (ראו עדכונים קודמים), ניקיי עלה ב-0.6%.

 

 

בורסת פרנקפורט בורסת פרנקפורט צילום: בלומברג

 

09:30 - פרשת קיימברידג' אנליטיקה לא צפויה לפגוע משמעותית בהכנסות פייסבוק מפרסומות - כך העריכה סגנית נשיא פייסבוק לפתרונות שיווק בינלאומיים, קרוליין אוורסון, בדברים שנשאה בוועידה של הוול סטריט ג'ורנל שנערכה אתמול בלונדון. לדברי אוורסון, חרף הרעש הרב שעוררה הפרשה, משתמשי פייסבוק ככלל לא שינוי את הגדרות הפרטיות שלהם בחודש האחרון. "לא ראינו שינויים קיצוניים בהתנהגות ואנשים שאומרים, אני לא מתכוון לשתף יותר שום מידע בפייסבוק", היא הוסיפה.

 

08:20 - הבורסות באסיה נסחרות במגמה מעורבת. ברקע למסחר: המתיחות בין ארה"ב לרוסיה וההמתנה להחלטת הנשיא האמריקאי בנוגע להפצצה אפשרית בסוריה. אמש ננעלו הבורסות בוול סטריט בעליות, בעקבות התבטאויות של טראמפ שמהן עלתה האפשרות כי התקיפה לא תתבצע באופן מיידי.

 

בטוקיו, מדד ניקיי עולה ב-0.5%, הבורסה בשנגחאי יורדת ב-0.4%, ובהונג קונג נרשמת יציבות. מדד MSCI אסיה-פסיפיק רושם יציבות - אך נמצא בדרכו לסגור את השבוע בפלוס 2%.

 

טראמפ הורה אתמול ליועציו הכלכליים לבחון אפשרות לחזור להסכם הסחר הטרנס-פסיפי. הנשיא הוציא את ארה"ב מההסכם לפני כשנה. טראמפ כתב הבוקר בטוויטר כי יצטרף להסכם רק אם ישיג הסכם טוב בהרבה מזה שהוצע לנשיא הקודם ברק אובמה. לדבריו, "יש לנו הסכמים בילטרליים עם 6 מ-11 המדינות הכלולות ב-TPP, ואנו עובדים על הסכם עם הגדולה מביניהן, יפן, שבמשך שנים פגעה בנו קשות בתחום המסחר".

 

 

 

ה-TPP אמור היה לכלול 12 מדינות השוכנות לחופי האוקיינוס השקט - ארה"ב, יפן, אוסטרליה, קנדה, מקסיקו, צ'ילה, ברוניי, מלזיה, ניו זילנד, פרו, סינגפור ווייטנאם - ולהסיר מגבלות על יצוא ויבוא סחורות רבות, מאורז ועד מכוניות. שרי המסחר של המדינות אמנם חתמו על ההסכם עוד ב-2015, אך הוא לא נכנס לתוקף. 12 המדינות האמורות אחראיות על כ-40% מהכלכלה העולמית.

 

בינתיים בסין, היצוא במרץ נפל במפתיע ב-2.7% (הירידה הראשונה מאז פברואר אשתקד), ואילו היבוא גדל ב-14.4% - מעל התחזית. בעקבות כך רשמה המדינה גירעון מסחרי נדיר של 4.98 מיליארד דולר. האנליסטים ציפו לעלייה של 10% ביצוא, לאחר שבפברואר הוא רשם זינוק של 44.5% שיוחס לגורמים עונתיים. לפי התחזיות, היבוא אמור היה לעלות ב-10%, לאחר שטיפס ב-6.3% בחודש הקודם. האנליסטים ציפו לפיכך שסין תרשום במרץ עודף מסחרי של 27.21 מיליארד דולר, לעומת 33.75 מיליארד דולר בפברואר.

 

 

בורסת שנגחאי בורסת שנגחאי צילום: אי פי איי

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x