בלעדי לכלכליסט
למרות החקירות: פסגות ודיסקונט מימנו פרויקט סולארי של שיכון ובינוי בנגב ב-200 מיליון שקל
על אף החקירה המתנהלת בשיכון ובינוי בנוגע לחשדות לשוחד, בית ההשקעות והבנק חתמו על הסכם הלוואה לזרוע החברה שעוסקת באנרגיה מתחדשת. החברה זכתה במכרז של רשות החשמל להקמת 6 פרויקטים
הפרויקטים האלו צפויים לקום בשנה הקרובה בסמוך לאזור נבטים, אורים, ברוש ושיבולים בשטח של 1,500 דונם. עלות ההקמה של הפרויקטים היא 240 מיליון שקל ושיכון ובינוי מחוייבת לגמור את הפרויקט עד דצמבר השנה.
נבות בר, מנכ"ל שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת אמר לכלכליסט: "רשות החשמל פרצה את הדרך להכניס סדר וודאות לשוק. אם שאר הגופים המעורבים, ובעיקר רשות מקרקעי ישראל וועדות התכנון והבנייה יישרו קו עם הרוח המנשבת מכיוון רשות החשמל, נוכל לעמוד בכל יעדי הממשלה לאנרגיה מתחדשת, שאפתניים ככל שיהיו".
- חילוט הנכסים לרוית ברניב: לעשירים קשה יותר לגייס אמפתיה
- בצל החקירה בשיכון ובינוי: בנק מזרחי והמוסדיים דורשים מאריסון לחזק בטוחות
- שעות לפני החג: שיכון ובינוי פרסמה הדוחות - והציגה צניחה ברווח; "לא יכולים להעריך את השפעת החקירות"
הפרויקט שתקים שיכון ובינוי נדל"ן הוא חלק מזכייה במכרז שקיימה רשות החשמל במרץ 2017. היקף הייצור במכרזים הגיע לרף של 235 מגה וואט, כ-1.7% מכושר הייצור של חברת החשמל. במכרז השתתפו 26 מציעים שהגישו למעלה מ-40 הצעות. חברת אנרג'יקס, בשילוב עם סולאייר, זכתה במכסת הייצור הגבוה ביותר עם 70 מגה וואט. מכסה זו היא גם הרף העליון שנקבע לספק, בהתחשבות בכללי הריכוזיות במשק. במקום השני במכסות ניצבת שיכון ובינוי שזכתה בכ-64 מגה וואט. אחריה ניצבות אנלייט עם 40 מגה וואט ו-EDF-EN עם 34 מגה וואט.
היזמים התחרו על המחיר של ייצור החשמל, ולפי הרשות, המחיר במכרז נקבע על 19.9 אגורות לקוט"ש, מחיר הנמוך בכ-40% מהמחיר הנמוך ביותר שנקבע עד כה למתקנים סולאריים. המחיר משקף חיסכון של למעלה מ-500 מיליון שקל לצרכני החשמל, ולטענתם זול יותר מייצור חשמל בפחם.
שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת פועלת בכל אפיקי האנרגיה המתחדשת בישראל למעט רוח. החברה מחזיקה כאמור בפרויקט התרמו סולארי אשלים, תחנות כוח שמונעות גז, פרויקטים של אגירה שאובה ופרויקטים סולאריים. נכון להיום, לאחר שמכרה מספר פרויקטים, כלל ההספק במגה וואט שמחובר לחשמל של החברה מסתכם בכ-20 מגה וואט בלבד. אולם פרויקט אשלים שצפוי להסתיים בקרוב יוסיף עוד 121 מגה וואט. בנוסף, החברה נמצאת בהליכי חיבור וסגירה פיננסית של 800 מגה וואט בשנתיים הקרובות בישראל. עורכי הדין יותם לשם ועמית טימסיט גבאי ממשרד תדמור לוי ליוו את העסקה מטעם המממנים ומשרד גורניצקי מטעם שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת.