עלות אסונות הטבע של 2017 לחברות הביטוח – 144 מיליארד דולר
לפי ענקית ביטוחי המשנה סוויס רה, זהו ההפסד השתי הגבוה אי פעם שנרשם למבטחות בשל אסונות טבע. מחיר ההוריקנים - 92 מיליארד דולר, הגבוה מאז קתרינה בשנת 2005
ענקית ביטוחי המשנה השוויצרית סוויס רה (Swiss Re) מפרסמת היום הערכה מעודכנת של הפסדי חברות הביטוח מאסונות הטבע של השנה שעברה - ונוקבת בסכום עתק של 144 מיליארד דולר, שיא של כל הזמנים. זהו כמובן נתון המתייחס למבטחות בלבד - עלות הנזקים בפועל גבוהה ביותר מפי 2 (ראו בהמשך).
- אשכוליות ולא להיות: היבול בפלורידה בשפל של כמעט מאה שנה
- ההוריקן המזרחי ביותר זה עשרות שנים: הוריקן אופליה בדרך להכות באירלנד
- הוריקן "מריה" פגע בקריביים, ראש הממשלה: "עף לי הגג מהבית"
לפי העדכון שפרסמה המבטחת, ההפסד העיקרי של חברות הביטוח בשנה החולפת נבע בעיקרו מנזקי סופות ההוריקן שפגעו בארה"ב ובקריביים. הההוריקנים הארווי, אירמה ומריה עלו למבטחות סכום כולל של 92 מיליארד דולר. זהו המחיר הגבוה ביותר ששילמו חברות הביטוח בשל אסונות הוריקן מאז שנת עונת ההוריקנים הקשה של 2005 - ששיאה בהוריקן קתרינה אשר החריבה את ניו אורלינס וגרמה למותם של יותר מ-1,800 איש.
ההפסדים שנגרמו למבטחות משריפות הענק ברחבי העולם ב-2017 הסכתמו ב-14 מיליארד דולר, העלות השנתיתהגבוהה ביותר שנרשמה לחברות הביטוח אי פעם בשל שריפות. סוויס רה היא מבטחת המשנה הגדולה בעולם, כך שיש לעדכונים אלה חשיבות רבה מבחינת המשקיעים ומבחינת האנשים הפעילים בענף. ולאחרונה דווח על כוונתה של סופטבנק היפנית להיכנס להשקעה של כ-30% בחברה.
העדכון של סוויס רה מתייחס כמובן לההפסד שייגרם לחברות הביטוח - הנזקים בפועל הם בסכום גבוה הרבה יותר. לפי נתונים של המרכז למידע סביבתי של הרשות הפדראלית לאטמוספרה ולאוקיינוסים (NOAA), שנת 2017 היתה השנה בעלת התדירות הגבוהה ביותר של אירועי אקלים, שעלותם נאמדת ביותר ממיליארד דולר. משתווה לה רק 2011, שגם בה נמנו 16 אירועי אקלים שהסבו נזק של יותר ממיליארד דולר. אבל, החשבון המצטבר של הנזקים שגרמו אירועי האקלים של השנה שעברה שובר בקלות את השיא הקודם.
עלות הנזקים מאירועי אקלים שספגה ארה"ב ב־2017 הגיעה ל־306.2 מיליארד דולר. לשם השוואה, ב־2011 נאמד הנזק השנתי ב־75.8 מיליארד דולר. ב־2005, השנה היקרה השניה בהיסטוריה מבחינת נזקי אקלים, הגיע החשבון ל־214.8 מיליארד דולר. מספר האירועים האקלימיים בשנה זו היה נמוך יחסית, אך זו השנה שבה פגעה בארה"ב סופת ההוריקן קתרינה, שהיתה הרסנית במיוחד.