לראשונה מזה חודש: הדולר נסחר מעל לרף ה-3.5 שקלים
המטבע האמריקאי עולה בשוק המט"ח המקומי ב-0.3%; היורו מוסיף 0.4% לערכו ונסחר תמורת 4.32 שקלים
השקל ממשיך להיחלש מול המטבעות המובילים בעולם. הדולר עולה היום (ב') ב-0.3% וחוצה לראשונה מזה כחודש את רמת 3.5 שקלים לדולר. היורו מוסיף 0.4% לערכו ונסחר תמורת 4.32 שקלים.
- "מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין היא חדשות גרועות אבל הפגיעה בישראל - מינורית"
- השקל איבד גובה בשוק המט"ח: "בנק ישראל ישאיר את הריבית ללא שינוי גם בהמשך השנה"
- סלקט ביו מסכמת את 2017: התקדמות קלינית משמעותית, וגיוס של 4 מיליון ד'
התחזקתו של המטבע האמריקאי מגיעה על רקע הדיווחים כי ארה"ב וסין החלו בשיחות להסכמי סחר חדשים. זאת לאחר שנשיא ארה"ב טראמפ הכריז לפני מספר שבועות שיטיל מכסים חדשים על יבוא מסין לארה"ב בסכום ענקי של 50 מיליארד דולר, המהווים כ 10% מהיקף הסחר עם סין. בתגובה, הסינים יצאו בהכרזה שיטילו מכסים על יבוא אמריקאי לסין אם הממשל האמריקאי לא יכנס למו"מ איתם.
"מלחמת סחר, מפרה את האיזון הכלכלי הנוכחי וקובעת כללים מחדש, כאשר כל מדינה מטילה מכסים כדי להגן על התעשייה המקומית שלה", כותבים כלכלני הראל פיננסים בסקירתם השבועית. "אי הידיעה לגבי ההיטלים העתידיים, מעלה את אי הוודאות העסקית. המשקיעים חוששים כי חברות יעצרו השקעות, אשר יפגעו בצמיחה הכלכלית העולמית", ציינו.
בנוסף, כותבים הכלכלנים, מלחמת סחר עלולה לייצר אינפלציה, לאור העובדה כי סחר חופשי גלובלי (היכולת לקנות בקלות מכל מדינה בעולם), היה אחד הגורמים המרכזיים ששמרו על אינפלציה נמוכה בעולם בשנים האחרונות.
"דומה יותר לברקזיט"
"להבדיל ממלחמה אמיתית, במלחמות הסחר אין קרבות ואבידות יום-יומיים. זה דומה יותר לברקזיט. אחרי הזעזוע בשווקים בעקבות ההצבעה, הצדדים נכנסו לתהליך ארוך של בירורים והשווקים די חזרו לשגרה. גם בחילופי המהלומות הראשוניים בין ארה"ב לסין צפויה תקופת המתנה ואי וודאות במהלכה השווקים יתפנו לעסוק בדברים אחרים", מציין אלכס זבז'ינסקי הכלכלן הראשי של מיטב דש.
לדבריו, "למרות גירעון הסחר העצום, האמריקאים אינם נמצאים בעמדת כוח ביחס לסין בקרב זה. הסינים מספקים לצרכנים האמריקאים מוצרי צריכה רבים וזולים כגון טלפונים, מוצרי אלקטרוניקה, בגדים, צעצועים וכו'. האמריקאים כנראה לא ירצו שהצרכן יספוג עליית מחירים. כמו כן, הסינים גם המלווים הגדולים לממשל האמריקאי. מרחב האיומים ההדדיים צפוי להוביל לפשרות".