$
שוק ההון

בנק השקעות כבר יש: מדיוונד נערכת לקראת מכירתה

החברה שמפתחת תרופות מאננס לכוויות הודיעה שקיבלה פנייה לעסקה אסטרטגית, וכי שכרה את שירותיו של בנק המתמחה במיזוגים ורכישות. הכנסותיה של מדיוונד ב־2017 היו 2.5 מיליון דולר בלבד, והביאו להפסד של 22 מיליון דולר

דרור רייך ויניב רחימי 07:4320.03.18

מדיוונד, שבשליטת כלל ביוטכנולוגיה, נמצאת ככל הנראה במגעים לקראת מכירה אפשרית. חברת התרופות המפתחת טיפול בכוויות בעזרת אננס הודיעה, במסגרת פרסום הדו"חות הכספיים שלה ל־2017, כי קיבלה פנייה לבחינת עסקה אסטרטגית פוטנציאלית.

לצורך ניהול המגעים בנושא, שכר דירקטוריון מדיוונד את שירותיו של בנק ההשקעות Moelis&Company, המתמחה בעסקאות מיזוג ורכישות.

 

החברה ציינה בדיווח כי אין כל ודאות שהמגעים יבשילו לכדי עסקה. בתגובה לדיווח על העסקה הפוטנציאלית זינקה מניית מדיוונד, שנסחרת בנאסד"ק, בפתיחת המסחר ב־13% והגיעה ל־4.6 דולרים, אחרי שבחמש השנים האחרונות איבדה כ־75% מערכה.

 

35% ממניות מדיוונד מוחזקות על ידי כלל ביוטכנולוגיה מקבוצת כלל תעשיות, שבשליטת איש העסקים לן בלווטניק. נכון להיום שווי השוק של מדיוונד הוא 124 מיליון דולר. הדו"חות שפורסמו אתמול הראו שב־2017 הפסידה מדיוונד 22.1 מיליון דולר, והכנסותיה הסתכמו ב־2.5 מיליון דולר בלבד. הכנסות החברה ב־2015 וב־2016 היו מאות אלפי דולרים בודדים בלבד, דבר שהסב לה הפסד נקי של 22 ו־19 מיליון דולר, בהתאמה.

יו"ר מדיוונד סטיב וויליס יו"ר מדיוונד סטיב וויליס

 

היו"ר החדש כבר מכר חברת תרופות אחת

 

באוקטובר 2017 מונה סטיב וויליס ליו"ר מדיוונד. בתחילת 2017 הוא כיהן כמנכ"ל חברת Derma Scienses העוסקת בתחום ריפוי הפצעים, ושנמכרה בעסקה של 250 מיליון דולר במזומן. נראה שהמשקיעים במדיוונד מייחלים למהלך דומה גם במקרה של חברת התרופות הישראלית.

 

שני גורמים מרמזים על כך שהעסקה האסטרטגית עשויה להיות עסקת מכירה. ראשית, בנק ההשקעות שמונה לניהול המגעים מתמחה בעסקאות מיזוג ורכישות. שנית, היו"ר החדש עמד כבר מאחורי עסקה למכירת חברה שעסקה בתחום ריפוי הפצעים.

 

מדיוונד הוקמה ב־2000 ומעסיקה 67 עובדים (46 בישראל ו־21 באירופה). החברה גייסה מאז הקמתה כ־170 מיליון דולר, מתוכם כ־100 מיליון דולר בהנפקות לציבור.

 

מנכ"ל מדיוונד, גל כהן, מכהן בתפקיד מ־2006. הוא זה שהוביל אותה להנפקה בנאסד"ק שנערכה ב־2014, לאחר שתחת ניהולו החברה סיימה את פיתוח תרופת הדגל, ה־NexoBrid, לנפגעי כוויות. לפני כן כהן מילא שורת תפקידים בטבע.

 

במאי 2016 עבר הדירקטוריון של מדיוונד טלטלה: ארבעה מששת החברים בו הוחלפו. הדירקטורים החדשים שהגיעו הם בעלי רקע עשיר הן בתחומי הפעילות של מדיוונד והן במכירה של חברות תרופות לענקיות כמו ג'ונסון אנד ג'ונסון ופריגו. הדבר עורר אז את חשד השוק כי ייתכן שהחברה הישראלית עשויה לעמוד למכירה.

 

  צילום: שאטרסטוק

 

 

אננס להסרת רקמות מתות בלי לפגוע בבריאות

 

שני המוצרים המרכזיים של מדיוונד מבוססים על טכנולוגיה המוגנת בפטנטים בתחום האנזימטי. הם מופקים כאמור מהגזע של צמח האננס בתהליך פרמצבטי, ומאפשרים להסיר באמצעות ג'ל, ללא ניתוח, רקמות מתות, בלי פגיעה ברקמות בריאות. החברה אחראית על כל השרשרת - החל מפיתוח וייצור התרופה, דרך הניסויים בה ועד השיווק הסופי ללקוחות שנעשה על ידי אנשי מכירות, שהוכשרו על ידי החברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x