$
שווקי חו"ל

בנו של יגאל בריטמן ובכיר לשעבר בגזית גלוב מגייסים 100 מיליון דולר

ניב בריטמן ואוהד גיל כבר גייסו קרן של 26 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים בלבד, להשקעה במשרדים בארה"ב. כעת הם מנסים לשחזר את ההצלחה בקרן נדל"ן חדשה, הפעם מהמוסדיים הישראליים

אורן פרוינד 08:1518.03.18

ניב בריטמן, בנו של רואה החשבון יגאל בריטמן, מייסד משרד רואי החשבון דלויט בישראל, ואוהד גיל, בכיר לשעבר בקבוצת הנדל"ן גזית גלוב של חיים כצמן, מגייסים בימים אלה מגופים מוסדיים בשוק ההון וממשקיעים פרטיים 100 מיליון דולר לקרן נדל"ן חדשה. כך נודע ל"כלכליסט". עוד נודע כי השניים כבר גייסו קרן בהיקף של 26 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים בלבד — המושקעים בנכסים בארה"ב בשווי חצי מיליארד שקל — להשקעה במשרדים בדרום־מזרח ארה"ב. כעת הם מנסים לשחזר את ההצלחה, והפעם מגייסים כסף גם מגופי הפנסיה הישראליים. 

השניים מגייסים את הכסף לקרן בריטמן וגיל (Brightman&gil) שבבעלותם, קרן השקעות לנדל"ן שייסדו ב־2013. הקרן פועלת בשלושה מגזרים: מקבצי דיור (Multi Family), קמעונאות ונכסי משרדים בדרום־מזרח ארה"ב. ההשקעות שלה בפרויקטים שונים בתחומים אלה עומדות על 2—5 מיליון דולר לפרויקט. המטה של החברה נמצא ברחוב יהודה מכבי בתל אביב.

 

בריטמן (41) הוא בנו הצעיר של יגאל בריטמן, שנהרג בתאונת מטוס בשנת 2013. יש לו תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת תל־אביב. הוא החל את הקריירה שלו כרואה חשבון במשרד של אביו והיה לראש מחלקת הנדל"ן בפירמה. לימים קיבל לידיו את מושכות הניהול על כספי הנוסטרו של המשפחה, ולאחר שהצליח להניב תשואות טובות, החליט להרחיב את הנוסטרו ולגייס כספים של משקיעים נוספים. כך הוא גייס עם גיל את 26 מיליון הדולרים לקרן הראשונה. הגיוס הזה היה ממשקיעים בעלי הון של מיליון שקל ויותר, וכעת הם פוזלים לגופי השקעה שמנים יותר.

 

גיל היה מנכ"ל גזית גרמניה, וקודם לכן כיהן כסגן נשיא של צוות המיזוגים והרכישות בגזית גלוב, והיה צמוד לכצמן במיאמי. לחברה הוא הגיע לאחר שכיהן כאנליסט בכיר ומנהל השקעות באקוויטי וואן, החברה־הבת של גזית גלוב בארה"ב, שלימים מוזגה לתוך רג'נסי האמריקאית. גיל בעל תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת Emory שבאטלנטה, ארה"ב.

 

לבריטמן ולגיל יש לא מעט תחרות — מצד גופי השקעה בנדל"ן שקמו בישראל על רקע הריבית הנמוכה בעולם, שדוחפת משקיעים לענף. עם הקרנות שקמו בישראל בעשור האחרון נמנות קרן הגשמה של אבי כץ וחנן שמש, שמתמחה בגיוס הון ממשקיעים פרטיים לפרויקטים של נדל"ן בארה"ב, באנגליה, בקנדה ובישראל; חברת אינטו של ערן רוט ודב קוטלר, מנכ"ל ישראכרט לשעבר, שפועלת בעיקר בשוק האמריקאי ומגייסת כספים מישראל בעיקר ממשקיעים פרטיים. חברה נוספת שפועלת בתחום היא HAP של המייסדים ערן פולק, אמיר חסיד וניר אמזל, שמתמקדת גם היא בשוק בארה"ב. לאחרונה הוקמה אלטשולר שחם פרופרטיז, חברה־בת של בית ההשקעות, שמתמחה בגיוס כספים ממשקיעים פרטיים ומשקיעה בנדל"ן בארה"ב.

 

אביו של ניב, יגאל בריטמן ז"ל, שימש יו"ר דלויט בריטמן אלמגור זהר ומנהל העסקים הראשי שלה. הוא הקים את המשרד בשנת 1972. ב־1994, כשפירמת ראיית החשבון הבינלאומית דלויט החליטה לפעול בישראל חרף החרם הערבי, היא חברה אליו. דלויט היתה אז אחת מה"ביג 8" (שמונת משרדי ראיית החשבון הבינלאומיים הגדולים ביותר), וכיום היא אחת מה"ביג 4".

 

בריטמן מיזג משרד בירושלים ומשרד בחיפה, שנהפכו לסניפים של דלויט. ב־1998התמזג בריטמן עם פרידמן־שפירא־גולדשטיין, וב־1999 עם משרד אלמגור.

דלויט בריטמן אלמגור זהר היא בקרב הפירמות המובילות והגדולות בישראל. יש לה שישה משרדים בארץ, הראשי שבהם בתל אביב, וכן נציגויות בערים מרכזיות באירופה ובארה"ב.

 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x