בזק משנה מדיניות דיבידנד: ירד מ-100% מהרווח ל-70%
החברה קיבלה את ההחלטה על רקע החששות מהורדת דירוג ובעקבות המלצה של חברת יעוץ שנתבקשה לבחון את מדיניות הדיבידנד שלה
בזק משנה את מדיניות חלוקת הדיבידינד שלה. החברה דיווחה הבוקר (ד') כי בישיבת דירקטוריון שהתקיימה אתמול הוחלט להפחית את שיעור הדיבידנד שמחלקת החברה מדי חצי שנה מ-100% ל-70%. בזק מתכוונת ליישם את השינוי כבר בחלוקה הקרובה.
- סוף עידן: רודב ותורג'מן נבחרו לדירקטורים בבזק במקום שאול ואור אלוביץ'
- לאלוביץ' יש סיבות טובות למנות את שלמה רודב ליו"ר בזק
- סאגת יורוקום: סיידוף דורש מהבנקים לשמור על היתרון שלה בדירקטוריון בזק
לפני מספר שבועות שכרה בזק חברת ייעוץ לבקשת הדירקטוריון, על מנת לבחון את את מדיניות הדיבידנד של החברה. בדירקטוריון בזק חששו כי אם מדיניות הדיבידנד תמשיך לעמוד על 100% כבעבר, הדבר יוביל להורדת דירוג לחברה. בשבוע שעבר גברו החששות כאשר חברת הדירוג מעלות הודיעה שהיא מכניסה את בזק והחברות הבנות לרשימת מעקב עם השלכות שליליות לנוכח אי היציבות בהנהלת החברה.
לפי ההערכות בשוק ההון, הכנסות ורווחי בזק בשנת 2017, שיתפרסמו בדוחות הכספיים בהמשך החודש, יהיו נמוכים בהשוואה לשנה קודמת, בשל השחיקה בטלפון הקווי והתחרות בתחום הטלוויזיה הרב ערוצית של yes. אלו מקטינים באופן ישיר את הרווחים. מנגד, ב-2018 צפויה בזק לרשום רווח חד-פעמי בעקבות מכירת מתחם הנדל"ן סקיה שנמצא ליד מחלף מסובים, עסקה שתניב לה רווחים בסכום של כ-350 מיליון שקל.
בישיבה שנערכה אתמול הוחלט גם לסיים את כהונתם של בני משפחת אלוביץ' בדירקטוריון - שאול, אור ואורנה, ובמקומם מונו שלמה רודב ודורון תורג'מן כדירקטורים, כאשר סמנכ"ל ויועץ המשפטי של יורוקום עמי בר לב מונה כדירקטור חליף. הסיבה למינויו של בר לב נובעת מההחלטה שלא להעלות להצבעה את מינויו של תמיר כהן, נציגו ושותפו של נתי סיידוף, הרוכש המיועד של בזק. כהן טרם קיבל את אישור משרד התקשורת ולכן הוחלט שלא להעלות את מינויו בסדר היום.