בלעדי לכלכליסט
גבי רביד ואלי מיזרוח נכנסים לתחום המטבעות הדיגיטליים
מנכ"ל פסגות לשעבר חוברת למנכ"ל גולף לשעבר להקמת גוף השקעות שיפעל בתחום, אך לא ישמש זירת מסחר במטבעות. השניים גם נמצאים בקשר עם רשות ני"ע, על רקע המאבק שניהל יו"ר הרשות הקודם האוזר בחברות שפועלות בתחום
שני שחקנים מפתיעים צפויים להיכנס בקרוב לתחום המטבעות הדיגיטליים: מנכ"ל גולף לשעבר אלי מיזרוח, ויו"ר בית ההשקעות דש לשעבר גבי רביד. ל"כלכליסט" נודע כי השניים חברו להקים גוף השקעות שיפעל בתחום המטבעות הדיגיטליים, אחד התחומים החמים כיום בשוק ההון. מדובר בתוכניות מוקדמות מאוד כרגע, והשניים סירבו להרחיב במה בדיוק תעסוק הפעילות.
- חברת Colu ביצעה הנפקת ICO, אך חסמה משקיעים ישראלים
- רשות המסים: העוסקים במכירה ורכישה של מטבעות וירטואליים כעסק יחויבו במע"מ
- מייסד האת'ריום מזהיר שהכסף הקריפטוגרפי יכול "ליפול לערך שואף לאפס בכל רגע"
לכאורה אין שום מגבלה רגולטורית להקים כיום זירות מסחר בתחום המטבעות הדיגיטליים. גופים הפעילים בתחום כיום נהנים מעמלות גבוהות, בזכות התנודתיות הגבוהה במחירי המטבעות שמאפשרת לגזור קופון שמן על כל עסקה. כך לדוגמה חברת Etoro מאפשרת לישראלים לקנות ולמכור דרכה מטבעות דיגיטליים, וגם חברת Bit2c שמנוהלת על ידי אלי בג'רנו שהקים אותה.
אלא שהרגולציה המתהדקת סביב התחום מציבה אתגרים לשחקנים הפועלים בו, שעשויים בדומה לתחום הפורקס להתמודד בעתיד הלא רחוק עם פיקוח ודרישות מצד רשות ני"ע, הבוחנת בימים את הנושא. בנוסף, הבנקים מערימים קשיים על לקוחות להעביר כספים הקשורים למסחר במטבעות האלה, מחשש לחשיפה לסוגיות של הלבנת הון.
האוזר נאבק בחברות בתחום כיו"ר רשות ני"ע
יו"ר רשות ניירות ערך לשעבר, פרופ' שמואל האוזר, התבטא בסמוך לסיום תפקידו בתחילת 2018 נגד פעילות המסחר במטבעות אלה, שאותה הציג כפעילות ספקולטיבית, ואף הודיע כי ימנע מחברות בורסאיות הפועלות בתחום להיכנס למדדי הבורסה המובילים. הוא גם הודיע שהרשות תפעל לאסור מסחר בחברות כאלה כל עוד פעילותן לא תוסדר בישראל תחת רגולציה ברורה. האוזר הוא זה שהסדיר בישראל את פעילות הפורקס, שנחשבה אף היא ספקולטיבית, ושחיסל את הפעילות הישראלית באופציות בינאריות.
ככל הידוע מיזרוח ורביד נמצאים בקשר מול רשות ני"ע בנושא, כדי שהפעילות שתוקם תענה לכל דרישות הרגולציה. השניים, דמויות מוכרות היטב בשוק ההון, ספק אם ירצו ששמם יהיה מזוהה עם פלטפורמת מסחר בתחום. לכן, לפי הערכות, לא נראה כי הם יפעילו את החברה כפלטפורמת כזו, אלא ינסו להביא ערך מוסף אנליטי, דרך ניתוח (טכני ומהותי) של המטבעות או אפילו הצעת פתרונות טכנולוגיים בתחום.
מיזרוח הגיע לנהל את גולף בפברואר 2014, אחרי ארבע שנים כשותף בכיר בחברת הייעוץ טאסק (TASC), אך הוא מצא את עצמו מחוץ לגולף כבר אחרי שנתיים כשגולף התמודדה עם הפסדים. אלה נרשמו, בין היתר, בעקבות התרחבות מואצת שהוביל שכללה סדרה של רכישות.
מיזרוח הוחלף על ידי רביב ברוקרמאייר, שכעת גם קוצר את פירות ההצלחה של מיזרוח בהחלטה לרכוש את אתר האופנה עדיקה תמורת 40 מיליון שקל, כשלפני שבוע פורסם תשקיף להנפקת עדיקה לפי שווי מבוקש של 200 מיליון שקל. לאחר עזיבתו הצורמת את גולף הוא חזר לטאסק כשותף בכיר, המתמחה בתחום הקמעונאי.
רביד שותפה בקרן המשקיעה לפי מידע מהרשת
רביד, ביחד עם שותפה הוותיק דני זילביגר, שותפה כיום בקרן הגידור אפיקה גרין שאותה הקימו ביולי 2013 האחים עמית ועידו גרין, ורשומה באיי קיימן. הקרן פועלת בשיטה ייחודית למסחר, באמצעות כריית מידע באינטרנט במטרה לייצר אלפא - תשואה עודפת על ביצועי השוק לאורך זמן.
אפיקה מחזיקה בתוכנה שאמורה לאמת המלצות השקעה ברחבי האינטרנט, ועל בסיס המידע שמתקבל ממנה משקיעה הקרן את כספי המשקיעים. רביד וזילביגר מובילים את הקרן ביחד עם האחים גרין, שאחראים על הצד של כריית המידע. השניים מצדם תורמים את קשריהם בעולם הפיננסים כדי לגייס גופים מוסדיים ישראליים לקרן.
רביד גם זכורה בעיקר מהתקופה שבה שימשה מנכ"לית של בית ההשקעות פסגות אופק (לימים פסגות בית השקעות), שאותו ניהלה כשהיה חברה־בת של בנק לאומי ועד 2006. בשנים האחרונות היא אף פועלת בשורה של מיזמים, בהם קרנות גידור.