בעלי המניות של אקויטל נענו להצעת הרכש של בעלת השליטה יח.ק
יח.ק תרכוש 3.5 מיליון מניות המהוות 21.3% מהון המניות של אקויטל תמורת 341 מיליון שקל
- דירוג האשראי של בזק עלול להיפגע אם הדירקטוריון לא ישנה את מדיניות הדיבידנדים
- הולמס פלייס קנתה את זאוס לפי מכפיל רווח גבוה מדי
- רשות ההגבלים בולמת את ההצעה של דסק"ש
מי שלא נענה להצעת הרכש של י.ח.ק היא החברה הבת של אקויטל, יואל, שמחזיקה בעצמה ב-8.6% ממניותיה של אקויטל. בשבוע שעבר יואל דיווחה שהתקבלה החלטה בדירקטוריון שלא להיענות להצעת הרכש.
"ההחלטה על המלצת הוועדה בנוגע להצעת הרכש התקבלה, בין היתר, לאור העובדה שבמועד זה נערכת בחינה על ידי הוועדה של האפשרות לביצוע עסקת מיזוג של החברה עם אקויטל, בהמשך להצעת אקויטל וכן לאור העובדה שבמסגרת זו מתבצעת הערכת שווי לחברה על ידי היועץ הכלכלי של הוועדה, על מנת להעריך באופן הולם את שוויין הכלכלי של החזקות החברה באקויטל, אשר הכנתה והשלמתה אינה אפשרית בלוח הזמנים שנקבע להצעת הרכש" כך נכתב בנימוקים להחלטה של יואל שלא להיענות להצעת הרכש.
הצעת הרכש שפורסמה אתמול היא חלק ממהלך פיננסי שנועד להתאים את פירמידת י.ח.ק לדרישות חוק הריכוזיות. נכון להיום בפירמידת י.ח.ק, שבשליטת חיים צוף, יש שלוש שכבות, בעוד חוק הריכוזיות מתיר עד שתי שכבות בלבד בפירמידה עסקית. בשכבה הראשונה נמצאת חברת האחזקות אקויטל, בשכבה השנייה נמצאת חברת יואל (י.ו.א.ל ירושלים אויל אקפלוריישין), ובשכבה השלישית נמצאות החברות איירפורט סיטי ונפטא, שמחזיקה בישראמקו.
הפתרון שמובילים בקבוצה הוא מיזוג בין אקויטל (החברה שבשכבה הראשונה) ליואל (החברה שבשכבה השנייה). מיזוג בין אקויטל ליואל צפוי להתבצע בדרך של החלפת מניות, באופן שיביא לידי כך שיואל תהפוך לחברה פרטית בבעלות מלאה של אקויטל ומניותיה של יואל יחדלו להיסחר בבורסה. מהלך שכזה יביא בהכרח לדילול בעלי המניות הקיימים באקויטל, באופן שיסכן את השליטה של י.ח.ק בפירמידה כולה. הצעת הרכש למניות אקויטל נועדה למנוע מצב שבו י.ח.ק תדולל ותאבד את השליטה בחברות בפירמידה.