$
שוק ההון

לאחר 50 שנה: המספרים של חברת עיצוב הבית חזי בנק נחשפים

חמת השלימה אתמול את רכישת 80% מחברת חזי בנק תמורת 75 מיליון שקל – ושוויה של חמת נפל מאז ב־14 מיליון שקל. הרווח הנקי של החברה שהיתה בבעלות מלאה של חזי בנק ובת זוגו מזנק עד כה ב־2017 בקצב שנתי של יותר מ־80%

גולן חזני 07:1401.02.18

דיווח של חברת חמת על השלמת עסקת הרכישה של חזי בנק תמורת 75 מיליון שקל חשף את הביצועים של החברה הפרטית שייסד ומנהל חזי בנק, שגם נושאת את שמו. המגעים לעסקה נחשפו לראשונה ב"כלכליסט". אף שפעילותה מתרכזת בשני מרכזים בלבד בגוש דן, חזי בנק נחשבת לאחת מחברות הקמעונאות המובילות בשוק מוצרי הקרמיקה ועיצוב הבית בישראל.

 

 

החברה סיימה את 2016 עם הכנסות של 140 מיליון שקל ורווח נקי של 11.8 מיליון שקל. התוצאות השתפרו אף יותר בתשעת החודשים הראשונים של 2017, שבהם עמדו ההכנסות על 110 מיליון שקל והרווח הנקי על 14.8 מיליון שקל, שמשקפים רווח שנתי של כ־20 מיליון שקל.

 

חמת רכשה 80% מהחברה לפי שווי פעילות של 96 מיליון שקל, המשקפים מכפיל של פחות מפי חמישה על הרווח הנקי, נמוך יחסית לרכישה מסוג זה. רכישת חזי בנק היא מידי בנק ורעייתו. חמת שילמה לבני הזוג 74.7 מיליון שקל: 30 מיליון שקל מהסכום שולמו תמורת מניות המוכרת; 19.5 מיליון שקל תמורת המחאת הזכויות בשטר הון שהעמידה המוכרת בעבר לטובת חזי בנק; ועוד 25.2 מיליון שקל שהעמידה חמת לחברה הנרכשת שייכנסו לקופת חזי בנק כנגד הנפקת שטרי הון, במטרה לסייע לפעילותה השוטפת של החברה.

 

חזי בנק חזי בנק צילום: ברוך זר

 

חמת מימנה את העסקה באמצעות ניצול חלק ממסגרות האשראי העומדות לרשותה בבנקים בישראל, שהוגדלה בעקבות הרכישה ב־80 מיליון שקל ל־360 מיליון שקל. מתוכם מנצלת חמת שבשליטת יואב גולן אשראי של 262 מיליון שקל.

 

אופציה לקניית היתר

במסגרת ההסכם קיבלה חמת אופציית רכש (Call) לקניית יתרת מניות (20%) חזי בנק. בנק עצמו קיבל אופציית מכר (Put), הניתנת למימוש בתקופה של 60 יום החל מ־12 חודשים ממועד השלמת העסקה, ולאחר מכן אחת לשנה לאחר פרסום הדו"חות הכספיים של השנה העוקבת. מחיר המימוש של האופציה ייקבע בהתאם לנוסחאות שסוכמו בין הצדדים, המתייחסות לנתונים שונים, לרבות הרווח התפעולי־התזרימי (EBITDA).

 

בנק ימשיך לכהן כמנכ"ל החברה, המעסיקה 130 עובדים. החברה פועלת בתחום היבוא, השיווק, המכירה וההפצה של חיפויים, ריצופים, שיש, ריהוט, עיצוב ואבזור הבית. מול התוצאות הגרועות של נגב קרמיקה המתחרה, שנקלעה להפסדי עתק והגיעה לחדלות פירעון לפני שנמכרה לקרן ויולה קרדיט, בולטות התוצאות הרווחיות של חזי בנק, שהיא למעשה חברה משפחתית שמבוססת על יבוא.

 

פועלת כבר 50 שנה

בנק הקים את החברה, המתמחה בריצופים, חיפויים ואביזרים לחדרי אמבטיה, בשנת 1967, לאחר שהתנתק מהעסק המשפחתי של אביו ופתח חנות בהוד השרון. במהלך השנים הוא פתח בנק סניפים בחיפה וברמת גן, אבל הגיע למסקנה שעדיפה תצוגה בסניף אחד ענק. לכן הוא שכר ב־2003 שטח של 4,000 מ"ר באזור התעשייה בבני ברק – שם פועל סניף הדגל של החברה עד היום. לפני כשנה השיקה החברה בפתח תקווה מתחם המשתרע על 13 אלף מ"ר ומציע קו מוצרים חדש הכולל ריהוט ועיצוב לגינה – בחלקו של מעצבי־על בינלאומיים.

תוצאות חזי בנק נחשפות תוצאות חזי בנק נחשפות

 

החברה הובילה פרויקטים כמו מלון הילטון בתל אביב ומגדלי יו ורוטשילד 1 בתל אביב, ועיקר מכירותיה הן ללקוחות פרטיים ולבנייני יוקרה באמצעות המעצבים. החברה מפעילה גם מפעל בפתח תקווה. בנובמבר, אחרי חתימת העסקה, אמר בנק ל"כלכליסט": "היו לפחות שלוש הצעות רציניות גבוהות יותר, אבל העדפתי את חמת, כי זה מחבר אותי לחברה שיש לה נגיעה לחומר, למחסנים, ללוגיסטיקה, ליבוא וללקוחות. זאת לא חברה פיננסית שבאה לעשות כסף במהירות האפשרית ואחר כך נוטשת את המערכת".

 

חמת (לשעבר מרחב) נסחרת בבורסה לפי שווי של 401 מיליון שקל לאחר שאיבדה 14 מיליון שקל משווייה מאז העסקה. היא פועלת באמצעות החברות־הבנות חמת מקלחונים, חרסה וליפסקי. החברות עוסקות בייצור, יבוא, שיווק ומכירה של מוצרי גמר בנייה מעוצבים לחדרי אמבטיה, חדרי שירותים ומטבחים.

 

חמת, שמנוהלת על ידי רועי רגרמן, היתה בין המתעניינות ברכישת נגב קרמיקה במכרז הבנקים לפני כחצי שנה, אבל נסוגה לאחר שעובדה זו נחשפה בתקשורת. בסופו של דבר היא רוכשת עסק דומה, שאינו מייצר בישראל אלא מתבסס על יבוא ושומר על יציבות פיננסית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x