$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

קרן נוי תשלם 195 מיליון שקל על חצי ממתקן ההתפלה שורק

הקרן, בראשותו של פיני כהן הגישה את ההצעה הגבוהה ביותר בהתמחרות על חלקה (49%) של האצ'יסון ווטר ב־SDL, הזכיינית והבעלים של המתקן. המחיר משקף תשואה ריאלית של 5% על התזרים הפנוי הצפוי של SDL ושיעור תשואה נומינאלי של 8%

גולן חזני 08:2827.11.17

קרן נוי רוכשת את חלקה של האצ'יסון ווטר מהונג קונג בחברת SDL - הזכיינית והבעלים של מתקן התפלת המים בשורק. המתקן נמצא בשליטת (51%) IDE (חברת הנדסת התפלה מקבוצת דלק וכיל) והאצ'יסון ווטר ישראל (49%). ל"כלכליסט" נודע כי הקרן בראשותו של פיני כהן תשלם כ־195 מיליון שקל עבור חלקה של האצ'יסון במתקן.

 

את המו"מ מטעם האצ'יסון ניהלו היו"ר עמיקם כהן והמנכ"ל רונן וולפמן, שבמהלכו התמודדו על הרכישה כמה גופים מוסדיים וקרנות. בסופו של דבר קרן נוי היתה מוכנה לשלם את המחיר הגבוה ביותר. המחיר משקף תשואה ריאלית של 5% על תזרים המזומנים הפנוי הצפוי של SDL ותשואה נומינלית של 8%, שמשקפת שווי של 400 מיליון שקל ל־SDL.

 

בישראל פעילים ארבעה מתקני התפלה פרטיים: באשקלון, בבעלות קבוצת ורידיס וחברת IDE; בפלמחים בבעלות קרן תשתיות ישראל (תש"י) וויה מאריס; בחדרה בבעלות שיכון ובינוי ו־IDE; וכן המתקן בשורק. מתקן התפלה נוסף שבבעלות מקורות הממשלתית נמצא באשדוד והוא הוצא למכירה במכרז.

מה דעתך על מניית דלק קבוצה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

מתקן ההתפלה בשורק - הגדול בעולם בטכנולוגיה של אוסמוזה הפוכה ובהספק של 150 מיליון מ"ק בשנה - הוקם בעלות של 500 מיליון דולר. הקמת המתקן התחילה ב־2011 והוא החל לספק מים באוגוסט 2013. תקופת הזיכיון במתקן היא ל־26 שנה וכוללת שלוש שנות הקמה ו־23 שנות הפעלה ותחזוקה - כך שהאצ'יסון מעניקה לנוי 19 שנות הפעלה. במקביל, האצ'יסון תישאר עם אחזקתה (49%) בחברת Sorek O&M, שמפעילה ומתחזקת את מתקן ההתפלה, ובניגוד לחברת הזכיינות היא אינה ממונפת ונהנית מרווחיות גבוהה.

 

האצ'יסון, שבעבר החזיקה בשליטה בחברת הסלולר פרטנר, פעילה כיום בישראל בתחום המים בלבד והיא שותפה עם קרן נוי גם בפרויקט אגירה שאובה של כוכב הירדן שיוקם בארבע השנים הקרובות בהשקעה של 2.2 מיליארד שקל. נוי רכשה את חלקם של תה"ל וטריפל אר בפרוייקט השנה.

 

במאי 2011 חתמה SDL על הסכם עם דלק שורק, חברה־בת (100%) של דלק תחנות כוח, להספקת חשמל למתקן בשורק ל־22 שנה החל בספטמבר 2015, ובהספק של עד 100 מגה־ואט. תחנת הכוח, שעלותה מוערכת ב־200 מיליון דולר, נמצאת בשלבי הקמה מתקדמים. דלק שורק חתמה בתחילת 2014 על הסכם עם קבלן להקמת תחנת הכוח בשיטת אחריות כוללת

 

(Turn Key Project) תמורת 500 מיליון שקל וחתמה על הסכם ל־15 שנה עם שותפות תמר לרכישת גז טבעי בכמות של 3.3 מיליארד BCM, החל ברבעון הראשון של 2016 ובשווי כולל של 750 מיליון דולר. בימים אלה מקיימת דלק שורק הליך בוררות עם קבלן ההקמה בנוגע לטענות שיש לה כלפיו בנוגע לטיב העבודה, לעמידה בלוחות הזמנים וכן בקשר לתשלומים.

 

מימין: פיני כהן מקרן נוי ועמיקם כהן, יו"ר האצ'יסון מימין: פיני כהן מקרן נוי ועמיקם כהן, יו"ר האצ'יסון צילומים: נמרוד גליקמן, סיון פרג'

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x