$
בארץ

החלה בניית מתקן ההתפלה בשורק

המתקן בשורק, השייך לחברה SDL שבבעלות IDE והאצ'יסון ווטר, צפוי להיות הגדול מסוגו בעולם; עלות ההקמה נאמדת ב-1.6 מיליארד שקל

רויטל חובל 18:5116.01.11

חברת מתקן ההתפלה בשורק SDL, המצויה בבעלות IDE טכנולוגיות (51%) וחברת האצ'יסון ווטר (49%), החלה היום (א') בהקמת המתקן בשורק, הצפוי להיות הגדול מסוגו בעולם ולייצר מים בתפוקה של 150 מיליון מ"ק לשנה. הקמת המתקן תושלם בשנת 2013.

 

הקמתו של המתקן בשורק מתקדמת על

רקע דיווחים על בצורת קשה. רשות המים מדווחת כי על אף הגשמים העזים שירדו בסוף השבוע, מפלס הכנרת לא עלה ועומד על כנו. מסיכום של השירות ההידרולוגי ברשות המים עולה שכניסות המים בחודשי החורף הנוכחי (אוקטובר-ינואר) הינם הנמוכים ביותר ב-20 השנים האחרונות (למעט הבצורת האחרונה שפקדה את ישראל לפני 3 שנים).

 

בשירות ההידרולוגי מתקשים לזכור מצב בו באמצע ינואר, תקופה בו נמצא החורף בעיצומו, מפלס הכנרת נותר יציב, במקום לטפס בכמה ס"מ מדי יום.

 

במקביל להתקדמות במתקן שורק, מדשדשת הקמת מתקן ההתפלה באשדוד, שצפוי לצאת למכרז בינלאומי חדש אם הממשלה אכן תחליט על כך בשל מחלוקת מול חברת מקורות והפשרה שמתגבשת בימים אלה. בין השאר נשקל לאפשר למקורות להקים את מתקן ההתפלה בגליל המערבי, מתקן שומרת, שצפוי להתפיל 50 מיליון מ"ק מים בשנה. יחד עם זאת, עדיין לא התקבלה שום החלטה בעניין. במקביל, בוחנים במשרד האוצר את האפשרות להרחיב את מתקני ההתפלה הקיימים בעוד 90 מיליון מ"ק מים בשנה, במענה למשבר המים המתחולל.

 

מתקן ההתפלה שורק יתפרש על שטח של 100 דונם, אורכו כ-600 מ' ורוחבו כ-170 מ', והוא יבוסס על טכנולוגיית האוסמוזה ההפוכה בטכנולוגיה ממברנית מתקדמת.

 

אבשלום פלבר, מנכ"ל IDE טכנולוגיות, מסר: "פרויקט שורק, המהווה פריצת דרך טכנולוגית בתחום ההתפלה הממברנית, מתקדם עפ"י הלו"ז כמתוכנן. המתקן הינו הישג נוסף בשרשרת ההישגים של IDE בהקמת מתקני התפלה מהגדולים ומהמתקדמים ביותר בעולם תוך הפחתה דרמטית של מחירי המים".

 

בקרוב צפויים ב-IDE (שנמצאת בבעלות שווה של כיל ודלק) ובהאצ'יסון לחתום על סגירה פיננסית לפרויקט, שתעשה על ידי 50% הבנק האירופאי להשקעות EIB והיתרה תחולק שווה בשווה על ידי בנק הפועלים ובנק לאומי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x