אלוביץ' קרוב לקבלת הלוואה מקרן סקיי
מדובר בהלוואת גישור של 20‑25 מיליון שקל עבור חברת יורוקום תקשורת שבבעלותו. ל"כלכליסט" נודע כי קרן סקיי הסכימה להעמיד הלוואה כזו תמורת שיעבוד מניות חברת DM אלקטרוניקה, שבה מחזיק אלוביץ' ב־75%
בעל השליטה בבזקשאול אלוביץ' בדרך לסיומו של הליך לקבלת הלוואה של 20‑25 מיליון שקל מקרן סקיי. מדובר בהלוואת גישור עבור חברת יורוקום תקשורת שבבעלותו.
- פז הכפילה ברבעון השלישי את הרווח ל-176 מיליון שקל
- גדול יותר, מאיים יותר - כך צומח שוק הנשק
- הכנסות פרוטרום צמחו ב-20%, והחברה העלתה תחזיות להמשך
ל"כלכליסט" נודע כי קרן סקיי הסכימה להעמיד הלוואה כזו תמורת שיעבוד מניות חברת DM אלקטרוניקה, שבה מחזיק אלוביץ' ב־75% באמצעות חברת יורוקום תקשורת הפרטית. עם זאת, לא ברור מה יעלה בגורלו של המו"מ עם סקיי לאור כוונת בנק הפועלים לפנות לבית המשפט בבקשה לפתוח בהליכים משפטיים נגד יורוקום.
אלוביץ' מבקש למכור את חלקו ב־DM לפי שווי של 60‑70 מיליון שקל, אולם בקרן סקיי מוכנים לרכוש את השליטה רק לפי שווי של 50 מיליון שקל. בשל הפערים, נראה כי אלוביץ' מעדיף לקבל את ההלוואה, שאמורה לשמש למימון הפעילות השוטפת של חברות יורוקום תקשורת, יבואניות פנסוניק וברדר.
מימון זה ניתן בעבר על ידי הבנקים, אולם הוא נעצר לאחר שהמו"מ שהתנהל בין הצדדים על הסדר חוב ביורוקום הגיע למבוי סתום. היעדר המימון מאיים על פעילותן השוטפת של שתי החברות, שמספקות תזרים מזומנים מהותי ליורוקום.
אלוביץ' מנהל מגעים ראשוניים עם שתי חברות נוספות המתעניינות ברכישת DM. מדובר בחברת אלקטרה שבשליטת משפחת זלקינד ובחברת אפקון שבשליטת משפחת שמלצר.
DM אלקטרוניקה, שהוקמה ב־2002, מתמחה באינטגרציית מערכות אודיו, וידיאו ומולטימדיה. יורוקום רכשה 50% ממניותיה ב־2007 לפי שווי של 12 מיליון שקל בלבד. ב־2012 הגדילה החברה את חלקה ב־DM ל־75%, לאחר שרכשה 25% נוספים מהמניות מידי היזם דורון משה.
משה, המכהן כמנכ"ל החברה, מחזיק ב־25% הנותרים ממניות החברה. פעילות DM התאימה ליורוקום כמוצר משלים במכירת מרכזיות, והחברה עבדה גם מול בזק שבשליטת אלוביץ'.
DM אלקטרוניקה ממוקמת בקיסריה ומעסיקה כ־70 עובדים. הכנסותיה ב־2016 הגיעו לכ־100 מיליון שקל. ה־EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות) שלה לאותה שנה מוערכת בכ־10 מיליון שקל והרווח הנקי הוערך ב־5–7 מיליון שקל. עם זאת, לחברה חובות של 30 מיליון שקל והיא מתנהלת מול הבנקים באשראי שוטף.
בין הלקוחות הגדולים של DM נמנים משרדי ממשלה, ובראשם משרד הביטחון, רכבת ישראל, מועצות מקומיות וחברות פרטיות כמו מוטורולה. החברה פעילה גם בחו"ל, בעיקר במדינות אפריקה ומזרח אירופה.
קרן סקיי, שמנהליה המובילים הם צבי יוכמן, ניר דגן, אבי אורטל ואמיר ארבן, מתמחה בהשקעה בחברות תעשייה קטנות־בינוניות.
סקיי הוקמה בשנת 2005 ועד היום גייסה כ־450 מיליון דולר בשלוש קרנות: הראשונה גייסה 120 מיליון דולר עם הקמת הקרן, השנייה גייסה 130 מיליון דולר בשנת 2011 והקרן השלישית גייסה 200 מיליון דולר בינואר 2017.
בין המימושים הבולטים של קרן סקיי בשנתיים האחרונות: חברת נטלי, המספקת שירותי רפואה מרחוק, שנמכרה לתאגיד הסיני הבינלאומי סנפאואר; וספקטרוניקס, המפתחת גלאים מתקדמים לאש וגז, שנמכרה לחברת אמרסון האמריקאית.
עם השקעותיה של סקיי נמנות החברות שנפ, המשביר לחקלאי, גסטטנרטק, מרינה פטריות הגליל ואדם מילא.