גזית גלוב: עלייה ברווח ובהכנסות ברבעון השלישי, מעלה תחזיות ל-2017
חברת הנדל"ן סיימה את הרבעון עם עלייה של 5.3% בהכנסות משכירות ל־516 מיליון שקל. בשורה התחתונה היא דיווחה על עלייה של חדה של 27% ב־FFO שהסתכם ב־186 מיליון שקל
גזית גלוב מתחילה לראות את הפירות מעסקת המיזוג של החברה־הבת אקוויטי וואן עם רג'נסי האמריקאית. החברה הציגה היום (ב') תוצאות טובות לרבעון השלישי של 2017, שהראו צמיחה בכל המדינות (למעט ישראל), שמירה על שיעור מינוף נמוך ועלייה בתחזית ההכנסות והרווחים.
- לא עוצר: הביטקוין נסחר מעל ל-8,100 דולר
- שנה לרפורמה במט"ח: איך נראה כיום תחום הפורקס בישראל
- דרכו של הגז מתמר לנדל"ן של קובי מימון
גזית גלוב, שמנוהלת על ידי חיים כצמן (יו"ר) ודורי סגל (מנכ"ל), ומחזיקה במרכזים מסחריים ביותר מ־80 מדינות, סיימה את הרבעון השלישי עם עלייה של 5.3% בהכנסות משכירות (NOI) ל־516 מיליון שקל. בשורה התחתונה היא דיווחה על עלייה של חדה של 27% ב־FFO (שהסתכם ב־186 מיליון שקל) שמייצג את הרווח התזרימי מנוכה מהפחתות חד־פעמיות. החברה הסבירה שהשיפור החד ב־FFO הוא תוצאה מרווחים מרג'נסי ושיפור בנכסים בברזיל.
גזית גלוב דיווחה ברבעון השלישי על הפסד של 185 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 381 מיליון שקל. הרווחיות הושפעה בעיקר מהפרשי מט"ח, ובין השאר משערוך שלילי של 101 מיליון שקל שנבע בעיקר מירידת שווי בנכסי החברה בפינלנד. אך מנגד, ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות בחברה גדל ברבעון בכ־406 מיליון שקל (2.3 שקל למניה) למרות ההפסד שנרשם.
החברה הסבירה שלעלייה בשערי המטבעות מול השקל יש השפעה שלילית על הרווח הנקי שלה, עקב הפסד משערוך של מכשירי ההגנה (הנגזרים הפיננסיים). מנגד, לעלייה בשערי המטבעות יש השפעה חיובית על הנכסים, ההון העצמי של החברה, ה־NOI וה־FFO.
בעקבות המיזוג המוצלח עם רג'נסי ותוצאות טובות יותר מהצפוי בקנדה (באמצעות החברה הבת FCR), גזית גלוב העלתה את תחזיותיה להמשך השנה. החברה צופה כעת שתסיים את השנה עם FFO של 688—700 מיליון שקל, לעומת תחזית קודמת של 635-349 מיליון שקל.
גזית גלוב ממשיכה את האסטרטגיה שלה לפיתוח הנדל"ן הפרטי על חשבון הציבורי, לאחר הרבעון השלישי של 2017 רכשה Gazit Horizons, הזרוע של גזית גלוב בארה"ב, את הנכס הראשון שלה בניו יורק. הנכס הוא בעל שטח להשכרה של כ־8,550 מ"ר ומשתרע על פני שלוש קומות מסחר. הוא ממוקם בחלקה הצפון־מזרחי של מנהטן (upper east side), ונרכש תמורת כ־73 מיליון דולר.
נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, לקבוצה (למעט רג'נסי 2) נכסים בפיתוח עם שטח להשכרה כולל של כ־81 אלפי מ"ר בהשקעה כוללת של כ־1.7 מיליארד שקל; ו־15 נכסים בפיתוח מחדש והרחבה עם שטח להשכרה כולל של כ־129 אלף מ"ר, בהשקעה כוללת של כ־3.1 מיליארד שקל. העלות הצפויה להשלמת הפרויקטים בפיתוח ובפיתוח מחדש היא כ־1.86 מיליארד שקל.