$
בורסת ת"א

מחלוקת חדשה באפריקה: נציגת בעלי האג"ח הרמטיק נגד עצמה

המנכ"ל של הרמטיק שמייצג את סדרה כ"ח מתנגד לדרך שבה יחולקו 500 מיליון שקל במזומן בהצעת הסדר החוב של נתי סיידוף, ומאיים לקחת את המנכ"לית של הרמטיק שמייצגת את סדרות כ"ו וכ"ז לבית המשפט. קבוצת סיידוף: "אנחנו לא צד בעניין"

יניב רחימי 07:3615.11.17

רגע לפני שמחזיקי האג"ח של אפריקה בוחרים במסלול המועדף עליהם להסדר חוב, מתגלעת מחלוקת קשה בין הנציגויות של סדרות האג"ח של החברה. הנושא המרכזי שבמחלוקת הוא חלוקת מזומן בסכום של 500 מיליון שקל בין הסדרות המובטחות בשעבוד על מניות אפריקה נכסים (כ"ו וכ"ז) לבין סדרת האג"ח שאינה מובטחת בשעבוד (סדרה כ"ח), במקרה שהצעתם של האחים סיידוף לרכישת החברה היא זו שתיבחר בהצבעה שתתקיים היום. 

"החלוקה המוצעת נכתבה באופן חד־צדדי, אינה מקובלת על נציגות מחזיקי איגרות החוב (סדרה כ"ח) ועל פי ייעוץ משפטי אינה עולה בקנה אחד עם הוראות הדין", כך נכתב בכתב ההצבעה. הנאמן למחזיקי אג"ח כ"ח אף ציין שבמידת הצורך הוא ינקוט את האמצעים הנדרשים לשם הגנה על זכויותיהם. אם הנאמן לסדרה כ"ח, המנכ"ל המשותף של חברת הרמטיק דן אבנון, אכן יממש את האיום לפנות לבית המשפט כדי להכריע בסוגיה, הוא יפגוש מעברו השני של המתרס את מי שמכהנת כנאמן לסדרות כ"ו וכ"ז – הלא היא מרב עופר אורן, גם היא מנכ"ל משותף של הרמטיק.

 

547 ימים של משא ומתן עם מחזיקי האג"ח

מהיום שבו החל הסדר החוב של אפריקה השקעות, לפני שנה וחצי, האסטרטגיה של הנציגויות היתה לפעול בשיתוף פעולה, במטרה למקסם את התמורה שיקבלו המחזיקים במשא ומתן מול המשקיעים הפוטנציאליים. זאת, מתוך כוונה לדחות את הצורך בהסכמות בין סדרות האג"ח ביחס לאופן חלוקת התמורה לשלב מאוחר יותר.

 

העובדה שקבוצת סיידוף נדרשה לפרסם את הצעת הסדר החוב שלה כאשר היא כוללת התייחסות מפורטת לגבי אופן חלוקת התמורה בין סדרות האג"ח הביאה לכך שהמחלוקת בין שתי הנציגויות צפה מעל פני השטח מוקדם מהמתוכנן. קבוצת סיידוף, מצדה, הבהירה שהיא לא היתה צד לאופן חלוקת התמורה ושעצם החלוקה אינה מעניינה. כך או אחרת, בשלב זה הנציגות של הסדרות המובטחות, שכוללת את פסגות, מנורה, קלירמרק והפניקס ומיוצגת על ידי עו"ד גיא גיסין, והנציגות של הסדרה הלא מובטחת, שכוללת את אדוארד קלר ומיוצגת על ידי עו"ד אופיר נאור, נמצאות במחלוקת על האופן שבו יש לחלק את עור הדוב – שעדיין לא ניצוד.

 

אחרי 547 ימים של משא ומתן על הסדר חוב, היום יצביעו מחזיקי האג"ח של אפריקה על המסלול המועדף עליהם. המסלול שיקבל יותר מ־50% מקולות המשתתפים באסיפה ייבחר. האפשרות הראשונה היא מימוש נכסיה של אפריקה במכירה בחלקים והשנייה היא הכנסת משקיע לחברה.

 

אם מסלול מימוש הנכסים ייבחר, הנאמנים יספרו את קולות המצביעים ביחס לשלוש הצעות שהוגשו לרכישת נכסיה של אפריקה ישראל: ההצעה של מוטי בן־משה באמצעות אלון רבוע כחול לרכישת אפריקה נכסים; ההצעה של בן־משה באמצעות דור אלון לרכוש את ישראל קנדה ניהול כבישים מהירים; וההצעות לרכישת דניה סיבוס, שמתוכן מחזיקי אג"ח מתבקשים לבחור בין זאת של קבוצת ליוינגסטון קוסברג ומיראז' של גד זאבי לבין זאת של עמוס לוזון. אם המסלול שייבחר יהיה הכנסת משקיע לאפריקה השקעות, הנאמנים יספרו את קולות המצביעים ביחס להגשת בקשה לבית המשפט לאישור תוכנית הסדר החוב שהוגשה על ידי קבוצת סיידוף.

 

המתמודדים על אפריקה השקעות ועל הנכסים שלה משפרים עמדות לקראת ההצבעה שתתקיים היום. בן־משה, באמצעות אלון רבוע כחול, העלה את הסכום שלפיו הוא מציע לרכוש את אפריקה נכסים ל־1.35 מיליארד שקל, שמתוכו 1.25 מיליארד שקל ישולמו במועד השלמת העסקה והיתר במועדים שונים לאחר מכן. בן־משה מתכוון לבצע את רכישת אפריקה נכסים באמצעות אלון רבוע כחול, שתידרש לגייס לצורך העניין חוב נוסף. אתמול ירדו איגרות החוב של אלון רבוע כחול ב־0.65% והשלימו ירידה מצטברת של 1.44% בשלושת ימי המסחר שחלפו מאז הגיש בן־משה את ההצעה לרכוש את אפריקה נכסים.

 

בן־משה שיפר ב־20 מיליון שקל; סיידוף מציע איתנות

אתמול פרסמה חברת מידרוג, המדרגת את איגרות החוב של אלון רבוע כחול, מסמך שבו נכתב כי "על פי מתווה ההצעה שהציגה החברה, מדובר בהשקעה בהיקף מהותי ביחס להיקף הנוכחי של נכסי החברה, שעשויה להיות מלווה בעלייה משמעותית בהיקף החוב הפיננסי, אך יש בה להרחיב את פיזור האחזקות והסיכונים של פורטפוליו הנכסים".

 

גם קבוצת סיידוף שדרגה את ההצעה שלה. השיפורים בהצעת קבוצת סיידוף לא מביאים לשינוי בשווי הנומינלי של ההצעה, אבל משפרים את האיתנות הפיננסית של אפריקה השקעות לאחר ההסדר ועשויים להביא לידי כך שאיגרות החוב שייוותרו בידי המחזיקים ייסחרו במחירים גבוהים מכפי שהיו נסחרות ללא השיפורים.

 

שני המתמודדים על דניה סיבוס לא שינו את הצעותיהם המקוריות, אך אתמול התבשרו שדניה זכתה בשלושה פרויקטים במכרז להקמת שלושה מקטעים של קיר לאורך 16.8 ק"מ כחלק מהקמת המכשול בגבול רצועת עזה במסגרת מכרז שפרסם משרד הביטחון. דניה תהיה זכאית לתמורה של 770 מיליון שקל שתשולם לאורך תקופת הביצוע.

  

נתי סיידוף נתי סיידוף צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x