בלעדי לכלכליסט
50 אלף שקל בתיק ההשקעות? בפסגות מוכנים לתת לכם רובוט
בית ההשקעות ישיק בקרוב, לראשונה בישראל, ניהול תיקים דיגיטלי שיהיה נגיש ללקוחות שברשותם 50 אלף שקל לפחות, שכיום לא נהנים מייעוץ פיננסי בבנק. גם בבנקים פועלים להשיק בקרוב שירות דומה כדי להתחרות בבתי ההשקעות
בית ההשקעות פסגות, בניהולו של ברק סורני, הוא הראשון לפתוח בתחרות מול הבנקים על ניהול כספי לקוחות קמעונאיים. ל"כלכליסט" נודע כי פסגות הוא בית ההשקעות הראשון שצפוי להשיק ניהול תיקי השקעות דיגיטלי, שיהיה נגיש גם ללקוחות עם 50 אלף שקל בלבד.
- שנה בלבד לאחר שעזב את איי.בי.איי לטובת הקמת קרן גידור: רוני פילו מצטרף למתחרה פסגות
- הקרנות מסרבות לספוג את הוצאות הנפקת אירונאוטיקס
- הפסד לפסגות: אנטרופי נגד דח"צ מטעמה לכלכלית י־ם
כיום, כדי לפתוח תיק מנוהל בבית השקעות, נדרשים לפחות 250—300 אלף שקל. לחלופין, נדרש סכום דומה כדי להיפגש עם יועץ פיננסי בבנק שירכיב ללקוח תיק השקעות. כך יוצא שלקוחות עם סכומי כסף נמוכים יותר לא יכולים לקבל סיוע בעולם ההשקעות, ולרוב משאירים את כספם בחשבון בנק בריבית נמוכה. בבנקים מבינים את הפוטנציאל הבעייתי של התחרות מצד מוצרים מסוג זה, שכן כנראה שמדובר רק ביריית פתיחה. הם פועלים בעצמם להשיק ניהול תיקים דיגיטלי בתקופה הקרובה.
מדובר בגוף הראשון שמרים את הכפפה לניהול תיקים שניתן לפתוח באמצעים דיגיטליים וללא הגעה פיזית. זאת לאחר שלפני שבועיים עבר חוק שפוטר את מנהלי התיקים ממפגש פרונטלי לצורך זיהוי הלקוח. הפלטפורמה של פסגות מבוססת טכנולוגיית ייעוץ רובוטי, כך שהלקוח שיבקש לפתוח תיק ימלא באופן מקוון שאלון לאפיון צרכים, שבסופו גם נציג של בית ההשקעות ייצור איתו קשר טלפוני. על בסיס מאפייני הסיכון המבוקשים של הלקוח, המערכת תרכיב עבורו באופן אוטומטי תיק המורכב מקרנות נאמנות של בית ההשקעות. כדי לפתוח תיק מנוהל כזה, על הלקוח לבצע העברת הכספים לחשבון שייפתח על שמו בחבר הבורסה של פסגות.
מדובר בעצם באלטרנטיבה לייעוץ הפיננסי בבנק, שתאפשר נגישות ללקוחות קטנים דרך מנגנון ייעוץ דיגיטלי. בנוסף, העלות צפויה להיות נמוכה יותר, שכן בניגוד ללקוח המנהל תיק קרנות דרך הבנק, לא יהיו דמי משמרת. דמי הניהול היחידים שייגבו יהיו אלה שגובות קרנות הנאמנות של פסגות. אם לתיק יירכשו קרנות סל ותעודות סל, ייגבו עמלות קנייה ומכירה מופחתות לעומת אלה שגובה הבנק.
כיום נמצאים בבנקים יותר מטריליון שקל של כספי ציבור בפיקדונות בריבית אפסית, כשלרובם אין נגישות לייעוץ הפיננסי בשל חוסר כדאיות כלכלית לבנק להקצות יועץ לפעילות קטנה. זה הפוטנציאל הכלכלי שאליו מכוון פסגות.
יתרה מכך, בניגוד לקרנות נאמנות שפסגות משווק דרך היועץ בבנק, קרנות שיירכשו לתיק המנוהל לא יידרשו בתשלום עמלת הפצה. כיום, כשלקוח רוכש קרן נאמנות דרך הבנק, קרן הנאמנות צריכה לשלם עמלת הפצה סביב 0.35% לבנק, שכעת תישאר בכיס של פסגות.