$
בורסת ת"א

פעילות הסחר הבינלאומי של לפידות בדרך לבורסה: פרסמה תשקיף לגיוס

לפי התשקיף, החברה שבשליטת איש העסקים יעקב לוקסנבורג צופה לסיים את השנה עם הכנסות של 90 מיליון יורו, גידול של 15% לעומת התקופה המקבילה. הרווח הנקי צפוי לעלות ב-18% ל-6 מיליון יורו

אורן פרוינד 16:2701.10.17
איש העסקים יעקב לוקסנבורג (לוקסי) מתכוון לנסות את מזלו בקרוב בבורסת תל אביב. חברת לפידות קפיטל שבשליטתו, הגישה אתמול (ש') תשקיף חסוי לרשות לני"ע לקראת הנפקה ראשונית אפשרית של פעילות הסחר הבינלאומית שלה שמרוכזת תחת חברת 'GAVEL' ופועלת בעולם תחת המותג 'Alpros'. מכיוון שמדובר בתשקיף חסוי, אין עדיין נתונים מפורטים לגבי פעילות החברה והיקפה, למעט תחזית הכנסות ורווחים לשנת 2017.
 

 

 

החברה ציינה כי היא צופה לסיים את השנה עם הכנסות של 90 מיליון יורו, גידול של 15% לעומת התקופה המקבילה. הרווח הנקי להערכתה צפוי להסתכם בכ-6 מיליון יורו, עלייה של 18% ביחס לתקופה המקבילה. עוד בחודש מאי 2017 פרסמה החברה לראשונה על בחינה אפשרית של הנפקה של פעילות הסחר הבינלאומי. אז דובר על הנפקה לפי שווי חברה של 150 מיליון דולר. אלא שאז סיפקה החברה תחזית הכנסות של 100 מיליון יורו לשנת 2017 (לעומת 90 מיליון יורו היום) וכעת לאור הירידה בתחזית גם השווי צפוי להצטמצם.

 

פעילות הסחר הבינלאומית הוקמה על ידי לוקסי ושותפו זאב פלקוביץ' תחת ארבע חברות פרטיות. לפידות מחזיקה בשני שליש מהמניות של החברות האלו ואילו פלקוביץ מחזיק בשליש. עדיין לא ידוע מה שיעור המניות שתנפיק החברה ומה תהיה עוגת האחזקות לאחר ההנפקה. בנוסף, לוקסי בוחן גם הנפקה בבורסות שונות בעולם, כך שייתכן וההנפקה בישראל לא תצא לפועל.

 

תלות מסוכנת באמזון

הפעילות של הסחר הבינלאומי כוללת מחסנים וסוכנים ביותר מ-10 מדינות באירופה. המודל העסקי של הפעילות הוא לספק תשתית של משלוחים במדינות היעד, עברו חברות ענק כמו אמזון. החברה של לוקסי מספקת גיבוי למוצרים שחסרים במלאים או יכולה להקל עליה במקומות בהן אינה ערוכה או יכולה לרכוש את כל הכמויות שהיא רוצה באופן ישיר. פעילות זו תלויה כמעט לחלוטין בקשרי העבודה מול אמזון (Amazon) המהווה את הלקוח העיקרי (יותר מ-90%).

 

העובדה הזאת תקשה מאוד על החברה להנפיק בתל אביב. חברה נוספת שנסחרה בתל אביב והייתה תלויה בגורם עסקי אחד היא בבילון, שהסתמכה במידה רבה על הסכם עבודה מול גוגל. ההסכם בוטל ובבילון התרסקה ומאז לא הצליחה להתאושש.

 

יעקב לוקסנבורג בעל השליטה בלפידות יעקב לוקסנבורג בעל השליטה בלפידות צילום: אוראל כהן

 

הפעילות של הסחר הבינלאומי צמחה ב-2016 ב-46%, והכנסותיה הסתכמו ב-335.3 מיליון שקל. הגידול בהיקף הפעילות במגזר נובע מהגדלת היקף פעילות בקטגוריות קיימות (בעיקר הנעלה) וכן מכניסה לקטגוריות חדשות וחדירה הדרגתית לשווקים חדשים (פעילות מול לקוחות חדשים במזרח הרחוק).

 

בלפידות ציינו במסגרת הדו"חות הכספיים כי תחזית ההכנסות ל-2017 מגובה בצבר הזמנות של 75 מיליון יורו שכבר התקבלו נכון למרץ 2017, לעומת 50 מיליון יורו במרץ 2016. בין השנים 2012 ל-2016 צמחה הפעילות ב-692% במונחים דולריים. אך שורת הרווח של פעילות זו נשחקה ב-2016 במונחים שקליים, בעיקר בשל התחזקות השל לעומת היורו. הרווח התפעולי של פעילות הסחר הסתכמה ב-2016 על 22.7 מיליון שקל, ירידה של 15% לעומת 2015.

 

הגיע לאחזקה של 5.43% באיי.די.או

הצעת הרכש שהגישה חברת שיכון ובינוי ל-10% מהמניות של החברה הבת איי.די.או גרופ במחיר של 56 שקלים, נכשלה כצפוי. הכשלון הזה משחק היטב לטובתו של לוקסמבורג, שרכש אתמול מניות נוספות של החברה בשווי של 1.9 מיליון שקל והגיע כבר לאחזקה של 5.43% בשווי כולל של כ-109 מיליון שקל. לוקסי רכש את המניות גם באמצעות רכישה פרטית וגם באמצעות חברת לפידות שבשליטתו. גורמים מקורבים אליו אמרו כי הרכישות שלו הם רכישות פיננסיות שנעשות שלא לטווח ארוך.

 

ההגיון של לוקסי ברכישת המניות הוא די ברור. לאחר כשלון הצעת הרכש של שיכון ובינוי, היא תצטרך להגיש הצעה מחודשת ביחד עם קרן אפולו (כל אחת לפי חלקה היחסי) ל-5% מהמניות שבידי הציבור. הן מחויביות לעשות כך כיוון שביחד הן עולות לגרעין שליטה משותף של 77%, וכל גרעין שליטה מעל 45% מחייב הצעת רכש מהציבור על פי חוק. לוקסי מודע לזה, וכעת הוא מחזיק נתח נכבד של רבע מאחזקות הציבור. 

 

הצעת רכש נוספת וודאי תיעשה בפרמייה על מחיר השוק, ולוקסי יוכל להינות מהעלייה שתהיה כתוצאה מהצעת הרכש. הוא יוכל גם לנסות לטרפד את ההצעה ולדרוש עלייה במחיר. גם אם לא ייענה להצעת הרכש, הוא יישאר עם מניות של חברה שנחשבת לאחת המוצלחות בשוק הישראלי עם פורטפוליו דירות צומח בברלין וקרן בינלאומית בדמות אפולו שצפויה להכנס ולהשביח את הנכסים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x