המוסדיים מגלים את הולנד: אספן, מנורה ומיטב דש רכשו נכסים בחצי מיליארד שקל
פורטפוליו הנכסים הנרכש כולל שטחי משרדים, מסחר ואחסון להשכרה בהיקף של כ-63 אלף מ"ר וכן 1,152 מקומות חניה
חברת אספן גרופיחד עם מנורה מבטחים ומיטב דש, הודיעו היום (ד') על עסקת ענק לרכישת פורטפוליו הכולל 8 נכסי נדל"ן בערים מרכזיות בהולנד. העסקה תבוצע על ידי שלושת השותפים בחלקים שווים ועם שותף רביעי הולנדי בהשקעה זניחה.
- קרן נוי רוכשת 49% מהפעילות הסולארית של קבוצת אספן
- מה שלא הולך באג"ח יבוא במניות בכורה
- הקרב על הרמברנדט: ראיון עם אוצר הציור של מוזיאון הגטי
התמורה הכוללת של העסקה מסתכמת בכ-472 מיליון שקל, כאשר חלקם של אספן גרופ, מנורה ומיטב דש בעסקה מסתכם בכ-156 מיליון שקל, כל אחד.
הולנד נמצאת במגמת התאוששות לאחר משבר הנדל"ן העולמי. הולנד הינה הכלכלה השישית בגודלה באיחוד האירופאי ומתגוררים בה כ-17 מיליון תושבים בשיעור צפיפות אוכלוסים גבוה (405 נפש לקמ"ר – מקום 27 בעולם), התוצר הגולמי לנפש מסתכם ב-51 אלף דולר ורמת האבטלה במדינה נאמדת בכ-5.1%, נמוך משיעור האבטלה באירופה העומד על כ-9.3%.
הכלכלה ההולנדית מציגה גידול בתוצר הגולמי בכל אחד מהרבעונים במהלך שלוש השנים האחרונות, עם גידול שנתי של כ-3.2% בשנה החולפת. ארבע הערים הגדולות במדינה הינן אמסטרדם, רוטרדאם, האג ואוטרכט.
פורטפוליו הנכסים הנרכש כולל שטחי משרדים, מסחר ואחסון להשכרה בהיקף של כ-63 אלף מ"ר וכן 1,152 מקומות חניה. דמי השכירות השנתיים מהנכסים מסתכמים בממוצע בכ-38 מיליון שקל, והם מגלמים תשואה שנתית (Cap-rate) של כ-8% על התמורה הכוללת, לרבות הוצאות עסקה.
פרט לדמי השכירות הישירים מהנכסים, תקבל חברת הבת ההולנדית של אספן דמי ניהול קבועים בעבור ניהול הפורטפוליו. הנכסים ממוקמים בערים מרכזיות בהולנד: 4 נכסים באמסטרדם וסביבתה, 2 נכסים בעיר האג וסביבתה, נכס אחד באוטרכט ונכס נוסף ברוטרדאם. שיעור התפוסה הממוצע בנכסים עומד על כ-97%, כאשר 5 נכסים מאוכלסים על ידי מגוון דיירים (Multi Tenant) ו-3 נכסים נוספים מאוכלסים במלואם על ידי דייר אחד בכל נכס (Single Tenant). תקופת השכירות הממוצעת בנכסים עומדת על כ-7 שנים.
במועד חתימת העסקה, שילמו השותפים למוכר מקדמה בסך כולל של כ-16.6 מיליון שקל. השלמת העסקה כפופה לתנאי מתלה - קבלת מימון מתאגיד בנקאי זר. בכוונת השותפים לממן את חלקם ברכישת תיק הנכסים באמצעות מימון בנקאי בשיעור של כ-55%, ואת היתרה ממקורותיהם העצמאיים.
בשלב זה, אספן גרופ חתמה עם בנק זר על הסכם עקרונות להעמדת מימון לכל העסקה בסך כולל של כ-60 מיליון אירו (כ-252 מיליון שקל), לתקופה של שש שנים, בריבית קבועה בשיעור של 1.85% ושיעור אמורטיזציה של 1.8%. ככל שהסכם העקרונות לא יבשיל לכדי הסכם מימון מחייב, העסקה תבוטל והמקדמה תוחזר במלואה.
משרד עורכי הדין שטיינמץ, הרינג, גורמן ושות' ליוו את החברות בעסקה זו.