$
בורסת ת"א

אלוביץ' מבקש לדחות חובות באינטרנט זהב

החברה שבאמצעותה שולט אלוביץ' בבזק מנסה להחליף אג"ח קצרות באג"ח ארוכות. המטרה: לדחות תשלום של 135 מיליון שקל שצפוי במרץ 2018 ולשמור על קופת המזומנים של אינטרנט זהב מלאה

אלי שמעוני 06:5025.09.17

זרם הדיבידנדים מחברת התקשורת בזק בסכנה, ובעל השליטה שאול אלוביץ' נערך לפריסת חוב. אינטרנט זהב, שבאמצעותה שולט אלוביץ' בפירמידה המחזיקה בשליטה בבזק, נערכת להחלפת אג"ח מסדרה ג' לאג"ח מסדרה ד'. לכאורה נראה כי מדובר במהלך עסקים שוטף, אך בהתחשב במצבו של אלוביץ', למהלך זה חשיבות מיוחדת. החלפת סדרות האג"ח תאפשר לאינטרנט זהב לדחות תשלומי קרן – ותותיר בקופתה מזומנים בשנה הקרובה, שצפויה להיות מכרעת לעתיד השליטה בבזק.

 

האג"ח מסדרה ג' צפויות לפרוע תשלום קרן של 135 מיליון שקל בעוד כחצי שנה, במרץ 2018. לעומתן, התשלום המשמעותי הקרוב באג"ח מסדרה ד' ייעשה בספטמבר 2018, ויהיה בסכום של כ־70 מיליון שקל בלבד (ללא האיגרות החדשות). התשלום המשמעותי הבא בסדרה הקצרה, שהיא בעלת מח"מ של פחות משנה, צפוי להתרחש במרץ 2019, והוא יעמוד על כ־135 מיליון שקל. בסך הכל צפויה סדרה ג' לשלם למחזיקי האג"ח סכום מצטבר (כולל ריביות) של כ־260 מיליון שקל עד מרץ 2019.

 

 

 

ההחלפה תעזור לחברה לצלוח את 2019

 

לאינטרנט זהב חוב פיננסי של 800 מיליון שקל, ובקופתה יש 200 מיליון שקל במזומנים. יתרת הנזילות של אינטרנט זהב תספיק לשירות החוב למחזיקי האג"ח בשנה הקרובה, אך מעבר לשנה זו החברה עלולה להימצא בבעיה – ולכן ההחלפה מספקת לחברה פתרון זמין. המהלך יבוצע בהנפקת אג"ח פרטית לגופים מוסדיים, כאשר יחס ההחלפה יעמוד של 1.0476 – על כל 1,000 איגרות חוב מסדרה ג', יקבלו המחזיקים 1,047.6 איגרות מסדרה ד'.

 

העלות הצפויה של המהלך צפויה להיות עד 8–9 מיליון שקל בשנה. האג"ח הקצרות נסחרות סביב רמות תשואה של 1.4% והן צמודות למדד המחירים לצרכן, ואילו הארוכות נסחרות סביב רמה של 5.2%, גם הן צמודות למדד. מכיוון שמדובר בהצעה למוסדיים בלבד, גם במקרה של היענות מלאה לא כל סדרת האג"ח תומר.

ברקע הכוונה של החברה לבצע את ההחלפה רשמה אתמול האג"ח הקצרה עלייה של 1.36%, ומנגד אג"ח ד' רשמה ירידה של 1.71%. הירידה מוסברת בחשש מפני עודף היצע באג"ח הארוכות שייווצר בעקבות ההחלפה.

 

במקביל להודעה על ההחלפה, אתמול הורידה חברת מידרוג ברמה אחת את הדירוג של בי־קום – שנמצאת בין אינטרנט זהב לבזק בפירמידת השליטה – מ־Aa3 ל־A1. לפי כלכלני מידרוג, "הורדת הדירוג היא על רקע הערכותינו לשחיקה בגמישות הפיננסית של החברה ועלייה ברמת המינוף". מידרוג הותירה את אופק הדירוג שלילי, וציינה כי "אופק הדירוג השלילי משקף את הערכתנו לחוסר ודאות גדל בנוגע לעתיד מדיניות הדיבידנדים מבזק".

 

איגרות החוב של אינטרנט זהב, שגם מדורגות על ידי מדרוג, נותרו באותה רמת דירוג של A3. מדרוג דיווחה אתמול כי היא מוציאה האג"ח של אינטרנט זהב מבחינה, אך משנה את אופק הדירוג מיציב לשלילי.

 

אינטרנט זהב לא נהנית מהדיבידנדים

 

קבוצת בזק נמצאת מזה כשלושה חודשים תחת חקירה של רשות ני"ע. החשדות של הרשות נוגעים להשפעה במרמה על ועדות בלתי תלויות שהקים דירקטוריון בזק כדי לאשר שתי עסקאות בעלי עניין עם חברות שבשליטת אלוביץ'. חקירת הרשות ומעצרם של בכירי החברה בעקבותיה העלתה חשש בנוגע ליכולת שירות החוב של בי־קום ואינטרנט זהב.

 

אלוביץ' מחזיק בבזק באמצעות אינטרנט זהב (61%) שהיא חברה הנסחרת בבורסה. אינטרנט זהב מחזיקה ב־64.8% ממניות בי־קום, והאחרונה מחזיקה ב־26.3% ממניות בזק. כך, בשורה התחתונה מחזיק אלוביץ' ב־10.4% בלבד ממניות בזק. מבנה פירמידלי זה אפשר לאלוביץ' לרכוש את השליטה בבזק ב־2010.

 

תחת אלוביץ', בזק נהפכה למכונת מזומנים משומנת. מאז רכישת השליטה בה חילקה בזק דיבידנדים של יותר מ־21 מיליארד שקל, מתוכם קיבלה בי־קום כ־5.5 מיליארד שקל. החברה, שיצאה לדרך עם חוב של 5.1 מיליארד שקל, נמצאת כיום במצב פיננסי טוב יחסית – והחוב הצטמצם ל־2.1 מיליארד שקל.

 

ואולם אינטרנט זהב, שמעליה בפירמידה, סבלה בשנים האחרונות מריחוקה מבזק. בניגוד לבי־קום, שנהנית מזרם דיבידנדים מבזק ומחלקת אותו לאינטרנט זהב. האחרונה משתמשת במזומנים שבידיה לתשלום ריביות וחובות, ומאז עסקת בזק לא חילקה שקל אחד לבעלי המניות בה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x