הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית נגד בי-קום בארה"ב
על פי התלונה, בי-קום הפרה את סעיף 10 לחוק ניירות ערך האמריקאי בטענה למרמה וביצוע מניפולציות בעסקת מיזוג בזק-yes לפני כשנתיים, ובכך הטעתה את בעלי המניות בשלבי הדיווח של העסקה
בי קומיוניקיישנס (בי-קום) דיווחה היום (ג') כי הוגשה נגדה בקשה לתביעה ייצוגית בבית המשפט המחוזי של מחוז דרום ניו יורק בארה"ב בעניין דיווחי עסקת בזק-yes.
- מנכ"ל חלל תקשורת ודירקטורים בבזק נחקרו ברשות ני"ע
- אלוביץ' יורחק ממשרדי בזק ו-yes לעוד 45 יום
- מקום 10 - שאול אלוביץ': משך בחוטים חזק מדי
בי-קום היא חברת האם של בזק הנמצאת בימים אלו תחת חקירה של הרשות לניירות ערך על רקע עסקאות בעלי עניין שביצע בעל השליטה שאול אלוביץ', ומורכבת משלוש פרשיות שונות.
עד כה הוגשו כ-8 בקשות לתביעות ייצוגיות ונגזרות כנגד בזק. היות ובי-קום נסחרת הן בישראל והן בארה"ב, יכולים משקיעים זרים לעתור בבקשות לתביעה ייצוגית נגד בי-קום.
על פי התלונה, בי-קום הפרה את סעיף 10 לחוק ניירות ערך האמריקאי בטענה למרמה וביצוע מניפולציות בעסקת מיזוג בזק-yes לפני כשנתיים, ובכך הטעתה את בעלי המניות בשלבי הדיווח של העסקה.
מוקדם יותר היום הותרו לפרסום שמותיהם של דוד פולק מנכ"ל חלל תקשורת, יצחק אידלמן דירקטור לשעבר בבזק ויהושע (ג'וש) רוזנצוויג המכהן כדירקטור חיצוני בבזק כמי שנחקרו במסגרת הפרשה. כמו כן נגבו עדויות מעו"ד איה בן פורת מהמחלקה המשפטית במשרד התקשורת וכן מרואי חשבון ממשרד סומך חייקין האמון, בנוגע לבקרת הדו"חות הכספיים של קבוצת בזק.
פרשת בזק כוללת שלוש פרשיות שונות. במרכז הפרשה הראשונה עומד חשד להשפעה במרמה על הוועדות הבלתי תלויות שהקים דירקטוריון בזק, כדי לאשר שתי עסקאות בעלי עניין עם חברות אחרות שבשליטת שאול אלוביץ'. הראשונה, עסקה שבמהלכה נרכשו מניותיו של אלוביץ' ב-yes על ידי בזק בחודש מרץ 2015, בתמורה של למעלה ממיליארד שקל – חלקם מבוססים על יעדי תזרים המזומנים של חברת הטלוויזיה הרב ערוצית.
העסקה השנייה מפברואר 2017, היא חתימה על הסכם להארכת רכישת מקטעי שידור בלוויינים מחברת חלל-תקשורת שבשליטת אלוביץ', בתמורה מצטברת של כ-920 מיליון שקל. על פי החשד, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ומזכירת בזק לינור יוכלמן קידמו אינטרסים עסקיים של החברות של אלוביץ' בתוך בזק בקשר לעסקאות אלה.
הפרשייה השנייה, זאת שבגינה נפתחה החקירה, נוגעת לאירועים שהגיעו בעקבות מכירת מניותיו של אלוביץ' ב-yes לבזק בעסקת בעלי עניין במרץ 2015 תמורת כמיליארד שקל. אותה עסקה, כאמור, שעל פי חשד נוסף בפרשה "זוהם" בה שיקול הדעת של דירקטוריון החברה על ידי הנדלר ויוכלמן, שהדליפו מידע לגביה לצד שכנגד – בכירי יורוקום אלוביץ', בנו אור ועמיקם שורר.
על פי החשד בפרשה השלישית, מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, פעל במסגרת תפקידו הציבורי בדרכי מרמה כדי לקדם את האינטרסים של חברת בזק במשרד התקשורת. אתמול (ב') קבע בית המשפט כי אלוביץ' ובכירים נוספים בקבוצה יורחקו ממשרדי בזק ו-yes לעוד 45 יום.