$
שווקי חו"ל

טיסנקרופ וטאטא ימזגו את פעילות הפלדה שלהן באירופה

זאת בניסיון ליצור את יצרנית הפלדה השנייה בגודלה ביבשת אחרי ארקלור-מיטאל ובמטרה להתמודד עם בעיית עודף ההיצע בשוק זה; המיזוג יביא לקיצוץ צפוי של 4,000 משרות

בלומברג 10:5120.09.17

טיסנקרופ וטאטא הגיעו להסכם מסגרת למיזוג פעילות הפלדה של שתי החברות באירופה, זאת בניסיון ליצור את יצרנית הפלדה השנייה בגודלה ביבשת (אחרי ארסלור-מיטאל) ובמטרה להתמודד עם בעיית עודף ההיצע בשוק זה.

 

 

 

החברה הגרמנית והחברה ההודית חתמו על מזכר הבנה לשותפות, שתכונה "טיסנקרופ טאטא סטיל" (ThyssenKrupp Tata Steel ) ותהיה בבעלות שווה של שתי החברות, ומשרדיה יהיו בהולנד. העסקה צפויה להיחתם סופית בתחילת שנה הבאה ותצריך את אישור האיחוד האירופי.

 

מפעל פלדה מפעל פלדה צילום: בלומברג

 

 

טיסנקרופ וטאטא צופות לתשואות שנתיות משותפות של 400 מיליון יורו עד 600 מיליון יורו, בין היתר הודות לקיצוצים בהוצאות בפעילות החברה בשל המיזוג. החברות מתריעות על קיצוץ צפוי של 4,000 משרות ועל מצבת כוח אדם ממוזגת של כ-48 אלף עובדים ב-34 אתרים שונים.

 

השותפות צפויה להניב הכנסות של כ-15 מיליארד יורו מדי שנה, ומשלוחים בהיקף של כ-21 טונה של מוצרי פלדה שטוחה, כך מסרו החברות. לא יהיו תשלומי מזומנים תחת המיזוג המוצע.

 

טיסנקרופ וטאטא מנהלות שיחות לגבי העניין מזה יותר משנה במטרה להתמודד עם עודף ההיצע ולקצץ בהוצאות. אמנם המחירים החלו להתאושש מוקדם יותר בשנה שעברה, אך תעשיית הפלדה עודנה מתמודדת עם שוק גלובלי רווי שנגרם בשל יצוא מסיבי מסין והיצע יתר בייצור הגלובלי.

 

מניותיה של טאטא זינקו ב-22% בבורסת מומביי לאחר שפורסמה העסקה. מניות טיסנקרופ רושמות עלייה של 5% במסחר בגרמניה.

 

טיסנקרופ הגרמנית עומדת במרכז פרשת הצוללות הנחקרת בישראל ומכונה גם "תיק 3000". על פי החשד, נציגה של החברה בישראל מיקי גנור שיחד בכירים במערכת הביטחון כדי לקדם עסקה נוספת לרכישת צוללות מהחברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x