נאוויטס: הושלם השלב המוסדי בהנפקה בהיקף של 32 מיליון שקל
סך הגיוס צפוי להסתכם בכ-45 מיליון שקל. המחיר שנסגר במכרז משקף ליחידת השתתפות בודדת 8.2 שקל ואחרי הכסף המחיר מייצג שווי של 67 מיליון דולר
השלב המוסדי בהנפקת יחידות ההשתתפות בשותפות נאוויטס פטרוליום של גדעון תדמור, הסתיים אמש והשלב הציבורי צפוי להתקיים היום.
- נאוויטס פטרוליום: ירידה של 15% בעלויות של פרויקט באקסקין
- הושלמה הנפקת נאוויטס פטר' של תדמור - הריבית נקבעה על 7.75%
- המוסדיים עצרו את הנפקת האג"ח של נאוויטס פטרוליום
בשלב המוסדי מתוך ביקושים של 42 מיליון שקל נענתה השותפות להיקף של 32 מיליון שקל, ויתר ההזמנות - סך של 10 מיליון שקל, לא נענו בשל מגבלת אחזקות ציבור. סך הגיוס צפוי להסתכם בכ-45 מיליון שקל. המחיר שנסגר במכרז משקף ליחידת השתתפות בודדת 8.2 שקל ואחרי הכסף המחיר מייצג שווי של 67 מיליון דולר ( 236 מיליון שקל).
גדעון תדמור |
בימים הקרובים, עם סיום המכרז הציבורי, צפוי השותף הכללי בראשות תדמור, בהתאם לתנאי ההנפקה, להזרים את חלקו - בהיקף של 15 מיליון שקל. החתמים בהנפקה הם רוסריו קפיטל, פועלים אי.בי.אי ולאומי פרטנרס.
חברת הביטוח מנורה, שהשתתפה במכרז המוסדי אמש, גם חתמה על מזכר הבנות להשקעה משותפת של עד 150 מיליון דולר מכספי הנוסטרו וכספי העמיתים בנכסי נפט וגז עם שותפות נאוויטס פטרוליום של גדעון תדמור. כלומר מנורה תשקיע ישירות בפרויקטים שאליהם תיכנס נאוויטס, במקביל להשתתפותה בהנפקת יחידות ההשתתפות.
בהתאם למפרט תמלוג־העל שתשלם השותפות לשותף הכללי יעמוד על 6%. מדובר על תשלום של השותפות המונפקת לחברת ניהול שבבעלות גדעון תדמור (62.5%), חנן רייכמן (12.5%), קובי כץ (12.5%) וחנן וולף (12.5%).
גיוס ההון באמצעות הנפקת יחידות ההשתתפות מגיע כחודש לאחר שהחברה השלימה גיוס חוב. הגיוס נעשה באמצעות נאוויטס מימון, שהנפיקה שתי סדרות אג"ח צמודות דולר בהיקף כולל של 472 מיליון שקל (131 מיליון דולר) מדורגות A-.
תדמור ניהל בעבר את עסקי האנרגיה של קבוצת דלק. מהתשקיף עולה כי שליש מכספי ההנפקה מיועדים להחזר חלק מההלוואה שהעמידה דלק לנאוויטס שהיתרה שלה עומדת על 24.1 מיליון דולר. במסגרת הסכם ההלוואה ניתנה ערבות אישית של תדמור להבטחת החזר של כ־6.3 מיליון דולר. בעקבות ההנפקה וההחזר תוחלף הערבות של תדמור בערבות של השותפת.
שותפים נוספים בנאוויטס הם קרנות ההשתלמות למורים, צבי ברק, דניאל חוסידמן, ישראל גורן, אודי רקאנטי, גיל אגמון ואבינעם פינקלמן.
נאוויטס פטרוליום צפויה להפוך לשותפות השניה בבורסה, אחרי רציו פטרוליום (שבשליטת משפחות רוטלוי ולנדאו) , המחפשת את הזהב השחור בעולם, ולא רק בישראל. בהקשר זה נציין כי בשלב המוסדי אמש כמעט ולא השתתפו שחקני נוסטרו, על רקע הפסד של 1.8 מיליון דולר, שספגו רק בחודש האחרון ההמחזקים בשותפות. זאת בעקבות כישלון בקידוח הראשון שבוצע בים הצפוני. ההפסד הגיע אחרי שרציו, המחזיקה ב-15% מהקידוח, דיווחה בעבר על הסתברות הפקה גבוהה יחסית של כ-36% . רציו איבדה בחודש האחרון 8.56% משוויה.