מנורה תשקיע 150 מיליון דולר בנכסי הנפט של גדעון תדמור
מנורה תשקיע ישירות בפרויקטים שאליהם תיכנס נאוויטס פטרוליום, שצפויה לגייס 53 מיליון שקל לפי שווי מינימום של 275 מיליון שקל
חברת הביטוח מנורה חתמה על מזכר הבנות להשקעה משותפת של עד 150 מיליון דולר מכספי הנוסטרו וכספי העמיתים בנכסי נפט וגז עם שותפות נאוויטס פטרוליום של גדעון תדמור. כלומר מנורה תשקיע ישירות בפרויקטים שאליהם תיכנס נאוויטס.
נאוויטס, מצדה, צפויה לגייס 53 מיליון שקל ביחידות השתתפות לפי שווי מינימום של 275 מיליון שקל – כך עולה מטיוטת התשקיף של השותפות. ההנפקה לא כולל הצעת מכר, והשותף הכללי בראשות תדמור אף צפוי להזרים בהנפקה כ־15 מיליון שקל, בתנאים הדומים לתנאי ההנפקה לציבור.
- נאוויטס פטרוליום: ירידה של 15% בעלויות של פרויקט באקסקין
- הושלמה הנפקת נאוויטס פטר' של תדמור - הריבית נקבעה על 7.75%
- הנוסחה של גדעון תדמור: הסיכון עליכם, הרווח אליי
שותפות הגז והנפט נאוויטס פטרוליום עוסקת באיתור ופיתוח נכסי נפט וגז בצפון אמריקה, באזור מפרץ מקסיקו בארה"ב ובקנדה. השותפות מחזיקה בעשרה נכסים במפרץ מקסיקו שבארה"ב, עם פוטנציאל הפקה ששווה ערך ל־218 מיליון חביות נפט. כמו כן, לשותפות זכויות ברישיון אקספלורציה בלוק 7 במזרח בקנדה.
בלוק 7, ששטחו כ־2,000 קמ"ר, הוא אחד הפרויקטים המרכזיים של החברה. בפרויקט זה מחזיקה נאוויטס ב־30% וקבוצת דלק ב־70%. נאוויטס ודלק זכו בבלוק 7 בתמורה להתחייבות לפעילות בהיקף של 48 מיליון דולר קנדי. לפי דו"ח הערכות, באזור קיים פונציאל של 25.5 מיליארד חביות נפט ו־20.6 טריליון רגל רבועה (TCF) גז טבעי.
עוד עולה מהמפרט כי תמלוג־העל שתשלם השותפות לשותף הכללי יעמוד על 6%. מדובר על תשלום של השותפות המונפקת לחברת ניהול שבבעלות גדעון תדמור (62.5%), חנן רייכמן (12.5%), קובי כץ (12.5%) וחנן וולף (12.5%).
תדמור ניהל בעבר את עסקי האנרגיה של קבוצת דלק. מהתשקיף עולה כי 5.23 מיליון דולר מכספי ההנפקה (כשליש) מיועדים להחזר חלק מההלוואה שהעמידה דלק לנאוויטס. נכון לסיום המחצית הראשונה של 2017 עומדת יתרת ההלוואה על 24.1 מיליון דולר. במסגרת הסכם ההלוואה ניתנה ערבות אישית של תדמור להבטחת החזר של כ־6.3 מיליון דולר. בעקבות ההנפקה וההחזר תוחלף הערבות של תדמור בערבות של השותפת.
שותפים נוספים בנאוויטס הם קרנות ההשתלמות למורים, צבי ברק, דניאל חוסידמן, ישראל גורן, אודי רקאנטי, גיל אגמון ואבינעם פינקלמן.
גיוס ההון ביה"ש מגיע כחודש לאחר שהחברה השלימה גיוס חוב. הגיוס נעשה באמצעות נאוויטס מימון, שהנפיקה שתי סדרות אג"ח בהיקף כולל של 472 מיליון שקל (131 מיליון דולר). הסדרות צמודות לדולר ומדורגות A- על ידי מעלות S&P. איגרות החוב עומדות לפירעון בתשלום אחד בתום תקופה של 4 שנים. האג"ח נסחרות סביב תשואה של 8.4%.