מי החברה שביצעה את המהלך העסקי המנצח של השנה?
התחרות של כלכליסט בשיתוף BDO תקבע מהו המהלך העסקי המרשים של השנה, שהביא לתפנית בחברה ישראלית והשפיע על שווייה
תחרות המהלך העסקי של השנה יוצאת לדרך, זו השנה השלישית ברציפות. התחרות של "כלכליסט" בשיתוף BDO חותרת לציין לטובה חברות ומנהלים שידעו להשיא ערך לבעלי המניות. ההרשמה לתחרות פתוחה בפני כל החברות הישראליות הציבוריות, המדווחות או הסחירות, בארץ או בחו"ל, תוך מתן דגש לבחינת המהלך ביחס לגודל החברה. זאת כדי להעניק הזדמנות שווה לחברות ששווי השוק שלהן נמוך.
- העוקץ, המתמחה בפיתוח חומרי לימוד, תובעת 741 אלף שקל מ־BDO בטענה לפגיעה בזכויות יוצרים
- מליסרון: עלייה של 5.8% בהכנסות משכירות ברבעון השלישי
- האחים עופר שמרו לאבי לוי את המקום הכי טוב מול הים
התחרות מתמקדת בבחירת מהלך עסקי משמעותי שהוביל לתפנית בחברה, הניב ערך לבעלי המניות, הרחיב את תחומי פעילות והשפיע על שווייה. בנוסף יובאו בחשבון מהלכים אסטרטגיים שגרמו לשיפור בתוצאות לטווח הארוך. בצוות השופטים יישבו דני מרגלית, יו"ר BDO; שחר זיו, שותף־מנהל ב־BDO; פרופ' משה צבירן, דקאן הפקולטה לניהול, אוניברסיטת תל־אביב; ליאורה עופר, יו"ר מליסרון ועופר השקעות; צביקה יוכמן, שותף־מנהל בקרן סקיי; ענת לוין, משנה למנכ"ל ומנהלת חטיבת השקעות מימון ואשראי, כלל ביטוח; הראל בית און, מייסד ושותף־מנהל בקבוצת ויולה; חיים שני, שותף־מנהל ב־Israel Growth Partners; גלית חמי, עורכת "כלכליסט"; וגולן פרידנפלד, סגן עורכת "כלכליסט". לאחר הסינון הראשוני ידונו השופטים בחברות, ועל פי הנתונים והקריטריונים יתבקשו לבחור מתוכן שבע שיעלו לשלב הגמר. שלוש החברות שיזכו בדירוג הגבוה ביותר יוכרזו כזוכות בתחרות באירוע הכרזה חגיגי, שיתקיים ב־25 בדצמבר במסגרת ועידת התחזיות של "כלכליסט" במלון דיוויד אינטרקונטיננטל.
לדברי שחר זיו, "התחרות השנה תכלול, לצד הדגשים המהותיים למהלך עסקי כמו העשייה העסקית והשאת הערך לבעלי המניות, גם מבט על סוג הערך שיוצרת החברה. מהלך עסקי הוא לעתים רבות מסע מורכב שתובע מהחברות אורך נשימה, נחישות עסקית והוכחת יכולתו של המוצר להתעלות על המתחרים או ליצור סינרגיה עם שחקן מהותי בשוק".
עוד הוסיף זיו: "לא מעט מהמהלכים העסקיים השנה ביטאו את יכולת החברות המקומיות לנהל פעילות מישראל ברמת תחרות בינלאומית, עם אופק לסינרגיה עם ענקיות בתחום. מצד אחד, סביבת החדשנות הישראלית הניבה שורה של הצלחות שמגבירות את אמון המשקיעים ביכולת הפיתוח המקומית. מצד שני, מתפתחת שכבת חברות ומנהלים שהופכת את ישראל מאומת סטארט־אפ לאומה שסביבת החדשנות שלה תומכת בכוח הפיתוח של חברות צעירות. האמון והתמיכה מספקים לחברות רוח גבית המסייעת להן לשרוד תחת הקושי המימוני. זאת תוך הגדלת שוויין במה שאפשר לקרוא לו 'נייר ערך טכנולוגי', שהתגלה השנה כמפתח צמיחה".
"השנה חזינו במהלכים עסקיים גדולים במשק, המבטאים שלב חדש ביכולת של החברות הישראליות להגיע לשווי גבוה יחסית ולמנף חיבור עם ענקיות מתחומן לטובת צמיחה", אמר דני מרגלית. "ראינו חברות טכנולוגיה ותיקות שמצליחות להתרומם ולייצר מנועי צמיחה חדשים, ולחלופין חברות שנלחמו על הטכנולוגיה שלהן מול קשיי מימון, ולבסוף חברו לחברות גדולות והשיגו צמיחה מרשימה. השינוי הזה מבטא אורך רוח בתהליכי הפיתוח בישראל ובאמון שיש בחברות ישראליות, גם כשהמניות שלהן עדיין תיאורטיות והשווי עדיין לא ידוע או מוערך. אני מאמין שהדיון במהלכים העסקיים של השנה יבטא את התפיסה של יכולת המשק הישראלי לעודד יותר חברות קטנות לצמוח לגודל בינוני, ומקווה שהחברות האלה יוסיפו לנהל את פעילותן בישראל ולהפוך לענקיות טכנולוגיה מקומיות".