דיווח שוטף
עליות קלות בנעילה בוול סטריט; מחלוקת בפד על מועד העלאת הריבית
המדדים עלו בעד 0.2%; פורסמו הפרוטוקולים של החלטת הריבית מיולי - כמה בכירים בפד סבורים כי יש לגלות זהירות בכל הנוגע להעלאת הריבית על רקע האינפלציה הנמוכה; אמזון ירדה ב-0.5% לאחר הציוץ של טראמפ נגדה
ניקיי האנג סנג שנגחאי קאק דאקס פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500
23:00 - הבורסות בוול סטריט ננעלו בעליות קלות; דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו ב-0.1%, נאסד"ק טיפס ב-0.2%.
22:00 - עדכון משוק הסחורות: מחיר הזהב עלה ב-0.3% ל-1,282.9 דולר לאונקיה. מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד ב-1.6% ל-46.8 דולר לחבית.
המדדים בוול סטריט קיזזו חלק מהעליות בעקבות פרסום הפרוטוקולים של הפד ופיזור ועדות הייעוץ של טראמפ (ראו בהמשך) - וכעת הם מוסיפים כ-0.1% לערכם.
21:30 - הפרוטוקולים של החלטת הריבית של הפדרל ריזרב מיולי, שפורסמו הערב, מצביעים על תחילתה של מחלוקת בין בכירי הבנק בנוגע למועד העלאת הריבית. חלק מבכירי הפד סבורים כי יש לגלות זהירות בכל הנוגע להעלאת הריבית - על רקע האינפלציה הנמוכה; לדעתם, יש להמתין עד שיהיה ברור כי האיפלציה אכן נמצאת בדרכה ליעד, שעומד על 2%. לעומתם, בכירים אחרים בבנק המרכזי הביעו חשש כי עיכוב בהעלאת הריבית יגרום לנזק לשוק העבודה, שלדעתם כבר הגיע לתעסוקה מלאה. משתתפי ועידת השוק הפתות של הפד היו תמימי דעים כי יש להתחיל בהקטנת מאזן הבנק, ששוויו 4.5 טריליון דולר, "בקרוב יחסית". פגישת הריבית הבאה של הפד תהיה בספטמבר.
20:20 - נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע הערב כי הוא מפזר שתי מועצות של אנשי עסקים המייעצות לו בתחום הייצור ובתחום אסטרטגיה ומדיניות.
מוקדם יותר הערב פרסמה בלומברג כי מועצת אנשי העסקים הבכירים המייעצת לנשיא ארה"ב בנושאי אסטרטגיה ומדיניות עומדת להתפרק; מוקדם יותר השבוע פרשו מנכ"ל מרק, קנת' פרייזר, מנכ"ל אנדר ארמור, קווין פלאנק, ומנכ"ל אינטל, בריאן קרזניץ', ממועצת חברות הייצור - בעקבות תגובתו הרפה של טראמפ לתקרית בווירג'יניה שבה האדם המשתייך לקבוצה גזענית דרס למוות מפגינה. המדדים בוול סטריט אדישים לציוץ וממשיכים להיסחר בעליות של עד 0.4%.
Rather than putting pressure on the businesspeople of the Manufacturing Council & Strategy & Policy Forum, I am ending both. Thank you all!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 16 באוגוסט 2017
19:50 - אופנהיימר בהמלצה על חברת הפארמה יורוג'ן של מורי ארקין: "אנו מאמינים כי החברה עשויה ליצור ערך לבעלי המניות שלה מכיוון ששתי התרופות המרכזיות שלה עשויות להיות ה-Standard of Care החדש בתעשייה - ולהחליף את האפשרות הראשונית היום, שהיא טיפול דרך ניתוח. כמו כן, יורוג'ן עשויה לבצע עסקאות מסחור לטכנולוגיית ה-RTGel שלה, בדומה לעסקה עם אלרגן, ובכך ליצור ערך נוסף. מסיבות אלו, אנו מדרגים את מניית החברה ב'תשואת יתר' עם מחיר יעד של 32 דולרים.
18:30 - המסחר באירופה סגר את היום בעליות שערים: דאקס הגרמני עלה ב-0.7%, מדד פוטסי הבריטי התחזק בשיעור דומה ומדד קאק הצרפתי הוסיף 0.8% לערכו.
17:45 - חברת ראדא הישראלית הנסחרת בנאסד"ק דיווחה על זכייה בחוזה אסטרטגי ראשון לאספקת עשרות מכ"מים ממשפחת המכ"ם הרב משימתי (MHR) שלה. ההיקף הכספי של החוזה עומד על למעלה מ-8 מיליון דולר.
16:30 - עליות שערים קלות בפתיחת המסחר: מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.2%, מדד נאסד"ק מתחזק ב-0.3% ומדד S&P 500 עולה בשיעור דומה. אמזון יורדת ב-0.5%
16:10 - אליזבת דיוק מונתה ליו"ר וולס פארגו ותהיה האישה הראשונה שתעמוד בראש בנק מוביל בארה"ב. דיוק, בכירה לשעבר בפד, מקבלת לידיה בנק שספג פגיעה קשה במוניטין לאחר שערוריית החשבונות המזוייפים בבנק. מנכ"ל הבנק, טים סלואן: "היא בחירה מצוינת למוסד הזקוק למנהיגות יציבה".
14:50 - לקראת הפתיחה בוול סטריט: החוזים העתידיים מצביעים על עליות שערים מתונות של עד 0.2% בפתיחת המסחר. אמזון יורדת ב-0.5% בטרום המסחר על רקע צייוצו של נשיא ארה"ב טראמפ מוקדם יותר הבוקר. טראמפ אמר בציוץ תוקפני במיוחד כי "אמזון גורמת נזק אדיר לקמעונאיות שמשלמות מסים. עיירות, ערים ומדינות בכל רחבי ארה"ב נפגעות – ויותר מידי משרות אובדות!".
Amazon is doing great damage to tax paying retailers. Towns, cities and states throughout the U.S. are being hurt - many jobs being lost!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 16 באוגוסט 2017
13:00 - הראל פיננסים: "המצב הכלכלי בעולם ממשיך להיות טוב (צמיחה, אבטלה נמוכה, ריביות נמוכות), גם אירופה מציגה נתונים טובים שהולכים ומשתפרים. אלו פוגשות רמות המחירים לא נמוכות וברקע קיימת נזילות גבוהה וכסף שמחפש אלטרנטיבות (גם אנחנו בנזילות גבוהה יחסית) ולכן במצב של מימוש, סביר שיהיו הרבה קונים. נראה כי רמת המחירים היא שמזמינה מימוש וזו הסיבה שהמלצנו בעת האחרונה להחזיק יתרות מזומנים גדולות. בשורה תחתונה הסביבה הכלכלית ממשיכה לתמוך גם בשווקי המניות וגם בשווקי האג"ח".
12:00 - הפתעה לטובה מנתוני התעסוקה בבריטניה: שיעור האבטלה עמד בחודש יוני ל-4.4%, מול תחזיות לרמה של 4.5%, לאחר נתון של 4.5% בחודש מאי. השכר כולל בונוסים עלה ב-2.1%, התחזיות עמדו על עלייה של 1.8%, השכר ללא בונוסים עלה ב-2.1%, התחזיות עמדו על פלוס 1.9%.
10:30 - המסחר באירופה נפתח לפני שעה קלה: דאקס עולה ב-0.7%, קאק מתחזק ב-0.8%, פוטסי עולה ב-0.6%.
בנפט: הברנט עולה ב-0.7% ל-51.1 דולר לחבית, ה-WTI עולה ב-0.5% ל-47.8 דולר לחבית; הזהב יורד ב-0.4% ל-1,275 דולר לאונקיה. בנעילה באסיה: ניקיי ירד -0.1%, שנגחאי ירד ב-0.2%.
10:10 - מבשלת השיכר הדנית קרלסברג (Carlsberg) דיווחה על עלייה של 20% ברווח התפעולי במחצית הראשונה של השנה, ל-4.13 מיליארד קרונות דניות (652 מיליון דולר), מעל תחזית האנליסטים שעמדה על 3.84 מיליארד ק"ד. הרווח הנקי עלה ב-23% ל-2.30 מיליארד ק"ד. ההכנסות במחצית עמדו על 31.77 מיליארד ק"ד, מתחת לתחזיות שעמדו על 32.29 מיליארד ק"ד.
r.
8:50 - החל המאבק על נכסי אייר ברלין, חברת התעופה השנייה בגודלה בגרמניה שהכריזה על חדלות פירעון. לופטהאנזה הודיעה כי היא מנהלת מגעים על רכישת חלק מפעילות החברה - הודעה שגררה תגובה מצד ראיינאייר, שפנתה לרשויות באירופה בטענה שהשתלטות מצד לופטהאנזה תפגע בדיני התחרות של האיחוד. על פי דיווחים, גם חברת איזיג'ט מנהלת מגעים על רכישת חלק מהפעילות.
8:30 - מגמה מעורבת הבוקר באסיה: מדד ניקיי נסחר ביציבות, שנגחאי יורד ב-0.3%, האנג סנג עולה ב-0.7%; בנפט: הברנט עולה ב-0.6% ל-51.1 דולר לחבית, ה-WTI עולה ב-0.5% ל-47.8 דולר לחבית; הזהב יורד ב-0.1% ל-1,278.30 דולר לאונקיה.
אמש בניו יורק ננעל מדד דאו ג'ונס ללא שינוי מהותי, נאסד"ק ו-S&P 500 ירדו ב-0.1%.
8:20 - קרן המטבע הבינלאומית העלתה את תחזית הצמיחה של סין ב-2017 מ-6.2% ל-6.7%, כמו גם את התחזית לשנים הבאות: על פי הקרן, שיעור הצמיחה הממוצע משנת 2017 עד לשנת 2021 צפוי לעמוד על 6.4%, מול תחזית קודמת ל-6% תוצר.
"העלאת התחזית משקפת את המומנטום החזק, את המחוייבות לעמידה ביעדי צמיחה ואת ההתאוששות של הכלכלה הגלובאלית", מציינים בקרן, שמזהירה במקביל מההשלכות השליליות האפשריות של המצב. "לצמיחה מתלווה מחיר של עלייה מתמשכת ברמות החוב, הפרטי והציבורי, התפתחות שמגדילה את רמת הסיכון לנסיגה לאחור בטווח הבינוני. מה שבייג'ינג צריכה לעשות הוא לנצל את המומנטום החזק הנוכחי להאצת רפורמות, ולהתמקד בגורמים התומכים בצמיחה איכותית וברת קיימא", מציינים בקרן.