$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

סול־ג'ל בדרך לנאסד"ק בשווי 300 מיליון דולר

לאחר שדחתה תוכניות להנפקה ב־2015, חברת הביומד צפויה לנסות לגייס עד 100 מיליון דולר לקראת סוף השנה. ארקין צפוי להנפיק גם את אקסלנז ביוסיינס לפי שווי של עד 300 מיליון דולר

גולן חזני 06:5215.08.17

מורי ארקין לוקח את חברת התרופות סול־ג'ל להנפקה בנאסד"ק. ל"כלכליסט" נודע כי סול־ג'ל מכוונת לגייס 60–100 מיליון דולר בנאסד"ק לפי שווי של 250–350 מיליון דולר, וכי החברה בחרה בנקי השקעות שיובילו את הגיוס.

 

 

ההנפקה צפויה להתבצע עוד לפני סוף 2017, ככל הנראה באוקטובר־נובמבר, על בסיס הדו"חות של הרבעון השלישי. בכך מחדשת החברה את תוכניות ההנפקה, לאחר שב־2015 היא שאפה לגייס לפי שווי של 150 מיליון דולר, אבל קיבלה אינדיקציות שליליות מהשוק לגבי השווי ודחתה את התוכניות.

 

סול־ג'ל מנס ציונה היא חברת דרמטולוגיה בשלב הקליני, שמתמקדת בזיהוי, פיתוח ומסחור תרופות ממותגות וגנריות לטיפול מקומי במחלות עור. המוצר של סול־ג'ל מבוסס על שיטה שפיתחה החברה — עיטוף מולקולות — המקלה על החדרת התרופה לעור. לחברה יש תרופה לאקנה שמשלבת בין שתי תרופות מוכרות שבעבר לא ניתן היה לתת אותן יחד. שיטת עיטוף המולקולות שלה שימשה בהצלחה בקו מוצרים בתחום קרם ההגנה, שנמכר ב־2008 לתאגיד התרופות מרק תמורת 10 מיליון דולר, שנועדו לפיתוח תרופות. החברה פיתחה בנוסף מוצר לטיפול במחלת העור רוזיציאה.

 

מורי ארקין איש עסקים מורי ארקין איש עסקים

 

סול־ג'ל הוקמה ב־1997 על ידי פרופ' דוד אבני וד"ר אלון סרי־לוי. עד 2014 הושקעו בחברה כ־26 מיליון דולר על ידי קרנות הון סיכון ישראליות וזרות מובילות, לרבות ארגונאוט, אתגר ו־JVP. ארקין, שהקים את חברת אגיס ומכר אותה ב־2004 לפריגו האמריקאית תמורת 800 מיליון דולר, רכש את סול־ג'ל ב־2014 תמורת 17 מיליון דולר.

 

החברה מוחזקת כיום במלואה על ידי ארקין. ברוב השקעותיו נוטה ארקין לרכוש עד 50% בלבד מהחברה, אך בסול־ג'ל הוא מחזיק ב־100%. אחד המניעים לכך הוא רצונו לשלוט במועד הנפקתה ובניהולה.

סול־ג'ל סול־ג'ל

 

תוצאות חיוביות בניסוי לתרופה נגד אקנה

לפני שלושה שבועות הודיעה סול־ג'ל על קבלת תוצאות ביניים חיוביות בניסוי קליני שלב 2 בתרופה TWIN לטיפול באקנה. החברה הצליחה לעמוד ביעדי הניסוי, שנערך בקרב 726 נבדקים ב־36 מרכזים רפואיים בארה"ב, באופן מובהק סטטיסטית. בכל ההשוואות נמצא המוצר המשולב עדיף, והציג בטיחות טובה ללא אירועים שליליים חמורים.

 

אקנה וולגריס היא מחלת עור שלפי האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה פוגעת בכ־40–50 מיליון אנשים בארה"ב. המחלה מופיעה בתכיפות הרבה ביותר בילדות ובגיל ההתבגרות (80%–85% מכלל המתבגרים), אבל יכולה להופיע גם במבוגרים. חולי אקנה סובלים מהופעת פצעים באזורי גוף עם ריכוז גבוה של בלוטות שומן, כמו הפנים, החזה, הצוואר והגב.

 

"תוצאות הניסוי הנוכחי הן צעד משמעותי בדרך לביסוסה של סול־ג'ל כחברת דרמטולוגיה המספקת לחולים תרופות חדשניות למחלות עור רבות", אמר ארקין, שמשמש גם יו"ר סול־ג'ל, עם פרסום התוצאות.

 

לדברי פרופ' גיא וובסטר, שהוביל את הניסוי, "על סמך תוצאות היעילות, הסבילות והבטיחות של הניסוי שלב 2, יש ל־TWIN פוטנציאל להפוך לטיפול מועדף באקנה על ידי דרמטולוגים והחולים שלהם". על סמך התוצאות האלה ובכפוף לפגישת סיום שלב 2 הצפויה להתקיים עם מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), סול־ג'ל מתכננת להתחיל בתוכנית שלב 3 של הניסויים הקליניים בתרופה. הניסויים בשלב 3 צפויים להעריך את היעילות, הסבילות והבטיחות של TWIN כטיפול פוטנציאלי באקנה בחולים מבוגרים ומתבגרים.

 

מתכנן להנפיק גם את אקסלנז ביוסיינס

ארקין מכוון לרשום גם חברה נוספת שבשליטתו לנאסד"ק — אקסלנז ביוסיינס — לפי שווי של 200–300 מיליון דולר. אקסלנז פיתחה מכשיר לביצוע בדיקות נשיפה לאיתור החיידק הליקובקטר פילורי, הגורם לאולקוס ועלול גם להוביל לסרטן הקיבה. הכנסות אקסלנז במחצית הראשונה של 2017 עומדות על כ־4 מיליון דולר (כלומר קצב שנתי של 8 מיליון דולר), והחברה חוזה הכפלה של ההכנסות בין 2017 ל־2018.

 

עם זאת, עיון במצגת לשוק ההון שפרסמה אקסלנז ביולי 2013 מציגה "צמיחה מתוכננת" ל־2015 להכנסות של 80 מיליון שקל (יותר מ־20 מיליון דולר), והתחזיות לא הוכיחו את עצמן. לכן יהיה מעניין לראות אם הגופים בארה"ב יקבלו את התחזיות שתציג החברה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x