$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הפניקס, מיטב דש ומורי ארקין ישקיעו 100 מיליון שקל בשדות סולאריים בדרום

הקבוצה נמצאת במשא ומתן מתקדם לרכישת אחזקות בשלושה פרויקטים פוטו־וולטאיים של EDF הצרפתית בדרום בהיקף של 100 מיליון שקל. המוסדיים ישקיעו 40 מיליון שקל כל אחד וארקין ישקיע את היתר. התשואה הצפויה: 7%–8% בשנה

גולן חזני 06:4517.07.17

שני גופים מוסדיים גדולים, הפניקס ומיטב דש, יחד עם איש העסקים מורי ארקין, מנהלים משא ומתן מתקדם לרכישה של חלק מהאחזקות של EDF Energies Nouvelles — הזרוע הישראלית של ענקית האנרגיה הצרפתית EDF — בפרויקטים פוטו־וולטאיים בדרום המדינה. המשא ומתן נערך גם מול בעלי מניות פרטיים שלהם אחזקות מיעוט באותם פרויקטים. היקף העסקה יעמוד על כ־100 מיליון שקל, כשחלקן של מיטב דש והפניקס הוא כ־40 מיליון שקל כל אחת ושל ארקין 20 מיליון שקל.

 

 

 

 

ארקין פעיל בעיקר בתחום הביוטכנולוגיה והפרמצבטיקה, אך גם בתחום הנדל"ן, בפעילות שמרכז בנו, ניר.

 

EDF היא חברת האנרגיה הממשלתית של צרפת והמשקיעה הגדולה בישראל בתחום המתקנים הסולאריים. החברה פועלת בישראל מאז 2009 ונחשבת לאחת המובילות בתחומה. הפעילות הישראלית של החברה הצרפתית מנוהלת על ידי אילון וניש והיא מעסיקה 50 עובדים. היקף ייצור החשמל של החברה בישראל עומד על 160 מגה־ואט, והיא החלה לפני שנה לבחון ייצור חשמל באנרגיית רוח.

 

מורי ארקין איש עסקים מורי ארקין איש עסקים

 

 

EDF שותפה בכמה פרויקטים, לרבות גבולות (8.5 מגה־ואט), להב (3.2 מגה־ואט), נחל עוז (6.0 מגה־ואט), כרם שלום (6.4 מגה־ואט) משמר הנגב (7.8 מגה־ואט), תלמי אליהו (10.0 מגה־ואט), מצפה רמון (7.0 מגה־ואט), ברור חיל (8.8 מגה־ואט), סמר (10.8 מגה־ואט), קטורה (40.0 מגה־ואט) וזמורות (50.1 מגה־ואט).

מתקן נוסף שהוקם בשנה שעברה — הגדול ביותר שהקימה החברה בישראל — ממוקם במושב שפיר, ליד קריית מלאכי. החברה הקימה אותו בשיתוף עם חברת סולקס בעלות של כ־300 מיליון שקל.

 

שלושת הפרויקטים שהמניות בהן יירכשו פועלים ומניבים ונמצאים בדרום, כנראה בקטורה, בזמורות ובמצפה רמון. עבור הרוכשים מדובר במעין נכס מניב, כאשר התשואה המוערכת היא של 7%–8% בשנה. EDF תמשיך להיות מושקעת בהם ולנהל את שלושתם.

 

ייצור אנרגיה סולארית הוא תהליך הפקת אנרגיה לייצור חשמל מקרינת מהשמש. במקרה הזה מערכת תאים פוטו־וולטאיים הופכת את קרינת השמש לאנרגיה חשמלית. שדות פוטו־וולטאיים הוקמו בשנים האחרונות ברחבי המדינה, ובעיקר בדרום. השחקן הגדול בתחום היא חברה ערבה פאואר, שגם בה מושקעת הפניקס, שמחזיקה בכ־40% ממניותיה. למיטב דש, לעומת זאת, זו כניסה ראשונה לתחום, וכך גם לארקין. ההשקעה של הגופים המוסדיים תיעשה מכספי העמיתים.

 

זוהי למעשה הפעם הראשונה שגוף מוסדי משקיע ישירות בפרויקט פוטו־וולטאי. עד היום ההשקעות היו דרך קרנות התשתיות נוי ותש"י ודרך חברות כמו ערבה, שבה רכשה הפניקס 40% מהמניות. הסיכונים בהשקעה נמוכים, כאשר העיקריים הם סיכון רגולטורי, ירידה של מחירי החשמל המיוצר בפרויקטים, שירד לפחות מ־20 אגורות לקילו־ואט לעומת 2 שקלים לפני שש שנים, ושחיקה מהירה מהצפוי של הציוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x