נייר חדרה: ירידה של 6% בהכנסות אבל זינוק של 70% ברווח התפעולי
יצרנית הנייר דיווחה כי הירידה בהכנסות, שהסתכמו בכ-1.64 מיליארד שקל, מיוחסת ברובה לקיטון בהכנסות במגזר ניירות האריזה; הרווח הנקי הסתכם ב-12 מיליון שקל אך החברה לא תחלק דיבידנד
נייר חדרה, שבשליטת קרן פימי (59.2%), פרסמה היום (ה') את הדו"חות הכספיים שלה לסיכום שנת 2016 והציגה ירידה של 5% בהכנסות שהסתכמו בכ-1.64 מיליארד שקל, זאת לעומת שנת 2015 אז הסתכמו ההכנסות בכ-1.74 מיליארד שקל. על פי החברה, הירידה בהכנסות מיוחסת ברובה לקיטון בהכנסות במגזר ניירות האריזה.
- רגע לפני פרסום הדוחות: מעלות מעלה את דירוג נייר חדרה ל-A+
- נייר חדרה עברה לרווח של 3.5 מיליון שקל ברבעון השלישי
- נראית טוב על הנייר
שבשורה התחתונה, הרווח הנקי של נייר חדרה הסתכם ב-12 מיליון שקל בהשוואה לרווח נקי של 196 מיליון שקל אשתקד הנובע מרווח חד-פעמי כתוצאה ממכירת האחזקות בחוגלה-קיבמרלי.
הרווח התפעולי החשבונאי הסתכם ב-55 מיליון שקל בהשוואה לרווח תפעולי של 387 מיליון שקל בשנת 2015. אלא שבנטרול הכנסות והוצאות חד פעמיות, כתוצאה ממכירת האחזקות בחוגלה קימברלי בשנת 2015, הסתכם הרווח התפעולי לשנת 2016 בכ-61 מיליון שקל, גידול של 70% בהשוואה לרווח התפעולי המתואם בשנת 2015 שעמד על 36 מיליון שקל.
הסבר מרכזי לגידול ברווח נעוץ בצמצום הוצאות ההנהלה של החברה ב-14 מיליון שקל. עדות לכך ניתן לראות במספר העובדים של החברה שעומד על 1520 עובדים, 10% פחות מהיקף העובדים בסיכום שנת 2015 - בחברה מציינים כי חלק ניכר מצמצום כוח האדם הינו במטה החברה.
בסיכום השנה, ה-EBITDA הסתכם ב-151 מיליון דולר, גידול של 14% בהשוואה לשנת 2015 אז הסתכם בכ-132 מיליון שקל. לצד התהליכים הפנימיים בחברה, ניכר כי הסביבה החיצונית שבה פועלת החברה השפיעה לרעה על תוצאותיה בחלק ממגזרי פעילותה. לנייר חדרה אין מתחרים יצרנים בארץ אך היא מתמודדות עם יבואנים כך שמחירי ניירות האריזה מושפעים ממחיר הנייר בחו"ל, ובפרט באירופה. כך למשל, בשוק ניירות הכתיבה וההדפסה (מה שאנו מכירים כנייר A4) מציינת החברה כי רמות המחירים המשיכו להישחק בממוצע במהלך שנת 2016 בכ-23% בהשוואה לשנת 2015. זאת לצד ההתחזקות של השקל מול היורו והדולר.
אלה למעשה "נטרלו" את פוטנציאל הגידול במכירות כתוצאה מביקוש רב יותר. פילוח הכנסות החברה למגזרי הפעילות עליהם מדווחת משקף כי בתחום ניירות כתיבה והדפסה, שאחראי ל-31% מכלל הכנסותיה, רשמה החברה הכנסות בהיקף של 521 מיליון שקל, ירידה של 6.3% בהשוואה לתקופה המקביל אז הסתכמו הכנסות החברה ב-556 מיליון שקל.
במגזר זה רשמה החברה הפסד תפעולי של 12 מיליון שקל בהשוואה להפסד תפעולי של 90 מיליון שקל אשתקד. הקיטון במכירות מיוחס לשחיקת במחיר ניירות האריזה אך החברה הצליחה לצמצם את ההפסד התפעולי לאור תהליכי ההתייעלות.
שני תחומי פעילות של החברה בהם הצליחה החברה לרשום שיפור ברווחיותה התפעולית הם תחום המחזור, ובו הסתכם הרווח התפעולי ב-10 מיליון שקל בהשוואה ל-4 מיליון אשתקד. בפעילות מוצרי האריזה והקרטון רשמה החברה רווח תפעולי של 25 מיליון שקל בהשוואה לרווח תפעולי של 6 מיליון שקל אשתקד. לעניין זה התייחס מנכ"ל חברה גדי קוניא בהודעה שמסרה החברה " אנחנו סבורים כי קיים פוטנציאל השבחה ניכר, נוסף ושלפנינו עוד כברת דרך משמעותית. נושא היעילות התפעולית, עליו שמנו דגש רב, ימשיך להעסיק אותנו גם בעתיד".
בתקופה האחרונה עוברת החברה, תחת ניהולו של גדי קוניא ושל היו"ר ישי דוידי, תהליך של מיקוד עסקי והתמקדות בתחומי המחזור, הנייר והאריזה. החברה מדווחת על חמישה תחומי פעילות: שירותי מחזור ואיסוף באמצעות חברת הבת אמניר ייצור ומכירה של ניירות באריזה; ייצור ומכירה של אריזות קרטון באמצעות חברת הבת כרמל פרנקל; ייצור ושיווק של ניירות כתיבה והדפסה ושיווק של מוצרי נייר למשרד באמצעות חברת הבת גרפיטי. בתחילת השבוע העלתה סוכנות הדירוג מעלות את הדירוג של נייר חדרה ל A+ לאורך שיפור האיתנות הפיננסית שלה. נכון לסיכום השנה, יחס ההון העצמי למאזן עומד על 44%. בקופת העודפים של החברה סכום של 384 מיליון שקל אך החברה לא תחלק דיבידנד בהמשך לשנתיים האחרונות.