$
בורסת ת"א

בימה"ש העליון בספרד אישר לכיל להמשיך לפעול במכרה אשלג במדינה

חברת אייברפוטאש, חברת-הבת של כיל המרכזת את פעילותה בספרד, קיבלה אישור להמשיך ולערום מלח במסגרת תהליך כריית האשלג באתר 'Sallent' לעוד שנה עם אופציה להאריך זאת לשנה נוספת

ניר טל 17:1112.07.17

חברת אייברפוטאש, חברת-הבת של כיל המרכזת את פעילותה בספרד, קיבלה בימים האחרונים בשורות מעודדות מבית המשפט העליון בקטלוניה שאפשר לה להמשיך ולערום מלח במסגרת תהליך כריית האשלג באתר 'Sallent' לעוד שנה עם אופציה להאריך זאת לשנה נוספת באישור בית המשפט. מדובר באחד מבין שני המכרות הפעילים של החברה בספרד שאחראי למחצית מכושר תפוקת האשלג של החברה בספרד.

 

 

במסגרת פעילות כריית האשלג באתר Sallent עורמת החברה מלח הנוצר בתהליך הכרייה בהר מלח (בשם Cogullo) הנמצא בסמוך לאתר ונישא לגובה של 510 מטר. על פי סקרי סביבה באזור בשנים האחרונות נקבע כי הר המלח הוא גורם מרכזי לנזקים סביבתיים (המלחה של מאגרי מים תת-קרקעיים) וכתוצאה לפני כשנתיים החליט בית המשפט העליון בקטלוניה כי החברה לא תוכל לערום מלח עד לסוף חודש יוני הנוכחי אלא אם ההר יגיע לגובה מקסימאלי של 538 מטר לפני כן.

 

ההר טרם הגיע לגובה המקסימאלי אך תאריך היעד עבר לפני פחות משבועיים כשברקע מאמצים של החברה בחודשים האחרונים להגיע למשא ומתן שיאפשר את המשך הכרייה באתר מול גורמים בממשל המקומי. בין התומכים של חברת-הבת בספרד גם ארגוני עובדים מקומיים מאחר והחברה משמשת כמרכז תעסוקה מרכזי במחוז Bages שבו נמצא האתר.

 

עידן עופר בעל השליטה בכיל עידן עופר בעל השליטה בכיל צילום: בלומברג

 

החלטה זו העמידה את כיל ספרד במצב בעייתי מאחר והמכרה הגדול והמשמעותי של כיל – באתר Suria – הנמצא כ-13 ק"מ מ-Sallent לא מוכן לקליטת פעילות האתר הנוכחית כפי שהיה אמור להיות על פי תכנית הדגל של החברה בשם הפניקס. מטרתה המרכזית של תכנית "הפניקס" שיצאה לדרך בשנת 2011 היא לאחד את פעילות המכרות בספרד כשהיקף ההשקעה המוערך נאמד בזמנו בכ-500 מיליון דולר.

 

בשלב זה הצפי להשלמת הפרויקט, כפי שנכתב ב"כלכליסט", נקבע לשנת 2020 וזאת לאחר עיכוב של ארבע שנים מהתכנית המקורית, שככל הנראה יגרור לגידול בעלויות של עשרות מיליוני דולרים. העיכוב נובע מקשיים תפעוליים בבניית המנהרה (בעומק 800 מטר) המובילה מאתר הכרייה ב- suria לאתר הייצור, שם תרוכז פעילות האשלג של החברה במטרה לחסוך בעלויות הפקה ולהרחיב את כושר הייצור לכ-1.3 מיליון טון בשנה. על פי יעדי החברה, כיל הניחה שתוכל לעמוד ביעד של הפסקת הייצור באתר Sallent אך משהפרויקט התעכב נוצר מצב ובו מצד אחד החברה לא יכולה להעתיק את פעילותה לאתר הסמוך ומצד שני היא ניצבת בפני דד-ליין להפסקת הפעילות.

 

לפיכך, החלטת בית המשפט נותנת לחברה קצת מרחב לפעול בשנתיים הקרובות ולהמשיך בפעילות הכרייה עד להשלמת המעבר ל-Suria. במסגרת מאמצי החברה הציעה חברת הבת של כיל מספר פתרונות לטיפול במלח שיאפשרו את המשך הכרייה מעבר לתאריך היעד מבלי להעמיס על ההר. במסגרת המשך פעילותה התחייבה החברה שלא לעבור את דרישות הגובה המקסיאמליות (538 מ"ר) באתר הכרייה ולפעול לפינוי חלק מהמלח בדרכים אחרות.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x