$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

חברת האשראי החוץ־בנקאי אורשי ג.ש בדרך לבורסת ת"א

החברה שייסד יצחק לביא לפני 35 שנה ופועלת מרחוב אחוזת בית, מתכננת לגייס חוב של 50־70 מיליון שקל. כיום נסחרות בבורסה בתל אביב שש חברות אשראי חוץ בנקאי, תחום המאופיין בריביות גבוהות מאלה הניתנות בבנקים

גולן חזני 07:3019.07.17

חברת אשראי חוץ בנקאי נוספת מגיעה לבורסה בתל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי חברת אורשי ג.ש. בע"מ תנסה לגייס 50-70 מיליון שקל בהנפקת אג"ח בשבועות הקרובים. 

אורשי פועלת מרחוב אחוזת בית בתל אביב, קרוב לבורסה, והוקמה על ידי יצחק לביא ב־1982. גלעד אלגור, המשמש שותף בבעלות על החברה של בנו של המייסד שי לביא, הצטרף בהשקעה מאוחר יותר. לביא הבן ואלגור מנהלים יחד את החברה, שמתמקדת במתן מימון ואשראי לעסקים קטנים ובינוניים.

 

באתר החברה צוין כי היא "שמה לה למטרה להוות מקור אמין ובטוח לצמיחה ופעילות שוטפת של עסקים קטנים ובינוניים בישראל, וזאת לצד ובמקביל למערכת הבנקאית הקיימת". מרבית האשראי שנותנת החברה הוא משלים לזה הניתן לעסקים על ידי הבנקים.

 

בנוסף לשירותי מתן אשראי מסחרי, החברה עוסקת גם בנכיון צ'קים, ליווי פרויקטים בצורה של מתן ערבויות מכרז וביצוע, וייעוץ לפני ביצוע עסקה בצורה של בדיקת מצבה של החברה שמולה מבצע הלקוח את העסקה.

 

החברה מציינת כי העמידה ללקוחותיה לאורך השנים אשראי של עשרות מיליארדי שקלים, שאותם היא מממנת ממקורותיה עצמיים ומאשראי בנקאי שהיא מקבלת בריביות נמוכות יותר מאלה שבהן היא מלווה. התחום כולו מאופיין באשראי בריביות גבוהות יותר מאלה שניתנות בבנקים, ובזמינות גבוהה ומהירה יותר של הכסף להלוואה.

 

 

מה דעתך על מניית אס אר אקורד:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

כיום נסחרות בבורסה שש חברות למנתן אשראי שהגדולה והותיקה בהן היא נאווי שבבעלות האחים שאול ודורי נאווי שנסחרת בשווי של 770 מיליון שקל. נאווי היא הסמן הימני לרווחיות הגבוהה בתחום, ואת 2016 סיימה ברווח של 65 מיליון שקל והון עצמי של 402 מיליון.

 

חברות נוספות הן אס אר אקורד שבשליטת עדי צים הנחרת לפי שווי של 238 מיליון שקל. צים שהיה הבעלים של רשת הקמעונאות כמעט חינם מכר אותה ליינות ביתן ונכנס לעסקי האשראי, בפעילות עצמאית פרטית שהקים ואותה יצק מאוחר יותר לשלד של אס.אר.אקורד. הרווח של החברה ב-2016 עמד על 33 מיליון שקל.

 

חברות נוספות הן פנינסולה הנסחרת בשווי של 320 מיליון שקל והרווח הנקי שלה ב-2016 עמד על 15 מיליון שקל, כך שהיא נסחרת במכפיל גבוה של 20 על הרווח, אולי בשל העובדה שמיטב דשהחזקה רכשה 48% ממניותיה. שלוטש החברות האחרות הן אופל בלאנס, פיאלטי ושוהם.

 

רוב הפעילות של החברה היא נכיון צ'קים עבור מנכי צ'קים קטנים יותר ועל פי ההערכות הם גם מבצעים נכיון של צ'קים שהם מקבלים אצל מנכים גדולים יותר. מדובר בחברה משפחתית שמתכננת כבר זמן רב להיכנס לבורסה.

 

 

 צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x