בלעדי לכלכליסט
בנק HSBC מעריך את מאגר תמר בשווי 12.06 מיליארד דולר
מדובר בשווי הנמוך ב-2% מהשווי שנגזר למאגר בעסקת הראל - נובל אנרג'י; הבנק, שצפוי להיות אחד החתמים בהנפקת תמר פטרוליום, מתחייס גם לריכוזיות שיש לחברה כשהיא מסתמכת על מקור אחד:"החברה מאופיינת בריכוזיות גבוהה מאוד שנוגעת לתזרים המזומנים שנובע ממקור אחד, משוק אחד וממתפעל אחד"
לקראת ההנפקה של תמר פטרוליום ביום שני הקרוב, בנק ההשקעות הבינלאומי HSBC (שצפוי להיות אחד החתמים של ההנפקה של תמר פטרליום) מעריך את מאגר תמר בשווי של 12.06 מיליארד דולר. כך עולה מסקירה פנימית של הבנק שנערכה בלונדון שמנתחת את חברת תמר פטרליום והגיעה לידי "כלכליסט".
- בכירי חברת החשמל ומאגר תמר דנו בפתיחת חוזה הגז
- הנוסחה של גדעון תדמור: הסיכון עליכם, הרווח אליי
- שחקני הנוסטרו הזרימו 800 מיליון שקל להנפקת הענק של תמר פטרוליום
האנליסטים של HSBC העריכו את חברת תמר פטרליום, שמחזיקה ב-9.25% מהזכויות הכלכליות במאגר תמר, בשווי שבין 423 מיליון דולר (בהנחת שיעור היוון של 8%) לשווי של 508 מיליון דולר (בהנחת שיעור היוון של 6%). בתוספת חוב של 650 מיליון דולר שכבר גייסה תמר פטרוליום בישראל באמצעות אג"ח, השווי הממוצע שנגזר למאגר תמר הוא 12.06 מיליארד דולר.
מדובר בשווי שנמוך ב-2% מהשווי שנגזר למאגר תמר בעסקת הראל - נובל אנרג'י, שבה רכשה הראל מידי נובל אנרג'י ביולי 2016 כ-3% מהמאגר תמורת 369 מיליון דולר בעסקה ששיקפה שווי של 12.3 מיליארד דולר למאגר תמר.
בנוסף מעריכים האנליסטים את פוטנציאל תרומת השווי של הפרויקט ההרחבה ב 52-58 מיליון דולר נוספים לשווי החברה. פרויקט ההרחבה הוא תכנית שמקדמים בעלי המניות של תמר פטרליום להרחיב את הפרויקט במידה שההסכם שנחתם עם מצרים בשנת 2014 להקמת שני מתקני הנזלה אכן ייצא לפועל.
האנליסטים של HSBC מתחייסים גם לריכוזיות שיש לחברה כשהיא מסתמכת על מקור אחד. "אנו נותנים את תשומת הלב לריכוזיות גבוהה מאוד בתמר פטרוליום שנוגעת לתזרים המזומנים שנובע ממקור אחד, משוק אחד, ממתפעל אחד, אזור גיאוגרפי ופוליטי אחד שחשוף למטבע אחד ורגולציה אחת" נכתב בדו"ח.
לגבי הסיכון הרגלוטורי מציינים האנליסטים כי "סקטור הגז הישראלי כמעט ונסגר ומבחינה רגולטורית אולם הממשלה הישראלית עשויה להפעיל שיקול דעת כזה שיביא לשינוי במדיניות הגז של ישראל".
תמר פטרוליום תהיה חברה עצמאית, כשקבוצת דלק של יצחק תשובה תוכל להחזיק בה עד 40% אולם זכויות ההצבעה בחברה יוגבלו ל-12% בלבד. דירקטוריון החברה יהיה עצמאי וכך גם ההנהלה. החוזים של תמר הם ארוכי טווח ונחתמו עם כ-25 לקוחות שונים שלהערכת האנליסטים של HSBC, חוזים אלו עם משך חיים של 12 שנה נוספים, מכסים כ-53% מהרזרבות המוכחות במאגר ומשקפים רמת סיכון מוגבלת ונמוכה לכמות ולמחיר.
ישנן כאמור תוכניות להרחבה של המאגר שיצריכו השקעה של כ-185 מיליון דולר לתמר פטרוליום, שמחד יצמצמו את חלוקת הדיבידנד לזמן קצר אולם מאידך יגבירו את קצב ההפקה, המכירות וכן גם חלוקת הדיבידנד לאחר מכן.