ההפסד של עידן עופר בפסיפיק יעמיק ב־40% בתוך רבעון
חברת הקידוחים צופה הפסד של כ־140 מיליון דולר ברבעון השני של 2017, שמצטרף להפסד של 100 מיליון דולר ברבעון הקודם. לפי הדיווח של החברה, רק שלוש מבין שבע ספינות הקידוח שלה פעילות כיום, ואחת מהן תסיים את עבודתה בעוד חודשיים
על רקע המגעים להסדר חוב שמנהלת חברת הקידוחים פסיפיק דרילינג, שבשליטת עידן עופר, פרסמה החברה לפני כמה ימים תחזיות קודרות (תוצאות שאינן מבוקרות) לסיכום הרבעון השני. החברה צופה שההפסד הרבעוני יהיה 130–140 מיליון דולר, לעומת הפסד של 100 מיליון דולר ברבעון הראשון ורווח של 8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
- פסיפיק דרילינג וחברות הקידוח נפלו בעקבות הנפט
- עידן עופר עלול לאבד את האחזקה בפסיפיק דרילינג
- חברת הקידוחים של עידן עופר שוקעת למצולות
עוד על פי התחזיות, צפוי לחברה מחזור הכנסות של 66–68 מיליון דולר לרבעון השני — ירידה של 35% בהשוואה לרבעון הראשון, אז הסתכמו ההכנסות בכ־105 מיליון דולר, וירידה של 70% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. את הירידה בהכנסות היא מייחסת להפסקת עבודתה של ספינת הקידוח סנטה אנה, שסיימה את החוזה הנוכחי במהלך הרבעון השני.
על פי דיווח של החברה לרשות ני"ע האמריקאית (SEC), רק שלוש מבין שבע ספינות הקידוח של החברה פעילות כרגע. אחת מהן, Pacific Sharav, תסיים את עבודתה בעוד כחודשיים, כך שבשלב זה החברה תידרש לחתום על חוזים בהקדם.
על אף הגידול במספר האסדות במים (Offshore) באזור ארה"ב — כפי שעולה מנתוני בייקר יוז — המצביעים על עלייה של 45% מתחילת השנה, ניכר כי הסביבה העסקית המאתגרת שבה נתונה פסיפיק דרילינג עדיין מעיבה על יכולתה להשיג חוזי קידוח במים עמוקים.
בשלב זה מאזן החברה כולל מזומנים בהיקף של 415 מיליון דולר, אך פסיפיק דרילינג צפויה להתמודד עם חובות של 3 מיליארד דולר בשנים הקרובות, והיא נדרשת לפרוע השנה תשלומים של 536 מיליון דולר על פי התכנון המקורי.
בהמשך להודעת החברה ממרץ האחרון היא מנהלת משא ומתן מול קבוצת המלווים שלה במטרה לפרוס את תשלומי הקרן, אחרת לא תוכל לעמוד בהם כבר השנה. ואולם, עד כה שתי הצעות של החברה נדחו על הסף, ואילו היא סירבה להצעה מטעם הנושים שלפיה החובות יומרו לכ־98% ממניותיה לאחר הסדר חוב, והיתר יחולקו לבעלי המניות הנוכחיים ובראשם עידן עופר, המחזיק בכ־%70.5 מהמניות באמצעות חברת קוואנטום הפרטית. אם תשלום החובות לא יושלם, עשויה פסיפיק להגיש בקשה לפשיטת רגל.
לנוכח התוצאות עדכנה החברה, שנסחרת נכון למועד פתיחת המסחר אתמול לפי שווי של 32 מיליון דולר, כי במהלך פרסום התוצאות לרבעון השני באוגוסט היא לא תערוך שיחת ועידה עם אנליסטים.