כך נחלץ שלמה אייזנברג להציל את ההנפקה של הבן בתל אביב
אייזנברג רכש כ-27% מהאג"ח של חברת הנדל"ן האמריקאית וינדזור בהיקף של 23 מיליון שקל. את ההנפקה הוביל בנו - אורי אייזנברג; הריבית של הסדרה נקבעה על מחיר גבוה של 8%
איש העסקים שלמה אייזנברג, הבעלים של החברות הבורסאיות מלם תיםוישרס, הזמין בהנפקה של חברת הנדל"ן האמריקאית וינדזור אג"ח בהיקף של 23 מיליון שקל, כך עולה מההודעה המשלימה שפרסמה החברה היום למשקיעים בתל אביב.
- רוכשי קרקע חקלאית: "אייזנברג גרופּ הטעתה אותנו"
- עו"ד יוסי שגב הורשע בהתחמקות מתשלום מע"מ בסך 2.36 מיליון שקל
- למה נהגי המוניות בנתב"ג צודקים
אייזנברג רכש את האג"ח באמצעות שתי החברות הפרטיות שלו "אשרת יועצים פיננסים" ו"תאשור מימון והשקעות" והרכישות האלו היוו 27% מהיקף סדרה ב' של החברה (שאינה מובטחת בשעבוד) ולמעשה הבטיחו את הצלחת ההנפקה.
גם החתמים לאומי פרטנרס ואפסילון רכשו אג"ח בהיקף של 38 מיליון שקל ו-5 מיליון שקל בהתאמה וביחד עם גופים קשורים נוספים למפיצים בהנפקה, הרכישות שלהם היוו 80% מהיקף סדרה ב' ששוויה הכולל עומד על 84 מיליון שקל.
למעשה אילו לא היו רוכשים החתמים והחברות של אייזנברג את האג"ח מסדרה ב', החברה האמריקאית הייתה נאלצת לעשות אחורה פנה ולבטל את ההנפקה בתל אביב או לפחות לחכות למועד מאוחר יותר.
לא סתם אייזנברג רכש אג"ח של חברת נדל"ן אמריקאית אנונימית. הבן שלו אורי אייזנברג, מומחה למימון נדל"ן שפועל בשיתוף עם לאומי פרטנרס בתחום של חברות הנדל"ן האמריקאיות, היה שותף בהנפקה של וינדזור וזה שאחראי על הבאתה לישראל. הריבית של הסדרה נקבעה על מחיר גבוה של 8%.
במסגרת ההנפקה של סדרה ב' הגדולה יותר נרשמו ביקושים יותר גבוהים ובין השאר הזמינו גופים מוסדיים כמו הראל, מיטב דש, איילון ועוד. החברה גייסה לבסוף 285 מיליון שקל בריבית של 6%. הסיבה שהסדרה הייתה מובטחת בשעבוד על הנכסים עזרה מאוד לחברה לגייס הכסף.
וינדזור תכננה לבצע את ההנפקה שלה בתל אביב עוד ביום שני האחרון אולם דחתה את ההנפקה בעקבות תנודתיות בשווקים. ברגע האחרון החברה החליטה לבצע את ההנפקה אתמול (ד'), ספק אם בצדק. התנודתיות החלה בתחילת השבוע בעקבות חששות של המשקיעים מאגרות החוב של אקסטל האמריקאית ובעקבות ההנפקה של חברת הנדל"ן האמריקאית אנקור, שהסבה הפסד של 5.5% ביום המסחר הראשון שלה למשקיעים.
וינדזור תצטרף ל-23 חברות נדל"ן אמריקאיות שגייסו בישראל כבר למעלה מ-17.5 מיליארד שקל. היקף האג"ח הסחיר של חברות הנדל"ן האמריקאיות מהווה כבר 15% מהיקף האג"ח הסחיר של כל חברות הנדל"ן בבורסת תל אביב.