$
שווקי חו"ל

מכירת החיסול נמשכת: סירס תסגור עוד 20 סניפים בארה"ב

רשת בתי הכלבו, בעבר הגדולה במדינה, מתקשה לעמוד בתחרות מול החנויות המקוונות. השלוחה הקנדית כבר קרסה: הודיעה כי תסגור את כל 59 סניפיה

שירות כלכליסט 19:0524.06.17

המגמה של קריסת רשתות קמעונאיות בארה"ב מוסיפה לצבור תאוצה. בסוף השבוע הודיעה סירס הולדינגז כי תסגור עוד 20 סניפים בארה"ב, כאשר בכך יגיע היקף הסגירות לכ־17% מהחנויות שהפעילה נכון לינואר.

 

 

 

ההודעה הגיעה על רקע קריסת סירס קנדה ביום חמישי. השלוחה הקנדית תסגור את כל 59 סניפיה ותפטר כמעט 3,000 עובדים.

 

 

 

סירס אינה היחידה. על רקע התחזקות הקניות המקוונת, גם רשתות ותיקות אחרות כמו ג'יי.סי פני ומייסי'ס מתקשות לעמוד בצניחה בתנועת הלקוחות. אנליסטים, ובהם סוכנות הדירוג מודי'ס, מזהירים זה מכבר כי סירס הולדינגז עלולה להגיע לפשיטת רגל ולהצטרף ליותר מ־300 קמעונאיות אמריקאיות שקרסו מתחילת השנה.

 

סירס הולדינגז תסגור אתה הסניפים, בהם בסן דייגו וביוסטון ושני סניפי קיי־מארט, שנמצאים כולם בבעלות קרן ההשקעות סריטג' גרואת' פרופרטיז. ב־2015 מכרה סירס 235 מנכסיה לסריטג' ושוכרת ממנה שטחי מסחר. על פי תנאי ההסכם, סירס מורשית לקצר את חוזה החכירה בחנויות לא רווחיות בתמורה לדמי שכירות לשנה נוספת - סכום של כ־11.2 מיליון דולר עבור 20 הסניפים כעת. הסניפים ייסגרו באמצע ספטמבר ומכירות החיסול צפויות להתחיל השבוע.

 

 

 

סירס, לשעבר הקמעונאית הגדולה בארה"ב, שלטה בתעשייה עם שורה של מותגים ידועים ובהם מכשירי החשמל קנמור, מוצרי הרכב דייהארד ומותג כלי העבודה קראפטסמן, שנמכר השנה לסטנלי בלאק אנד דקר בכ־900 מיליון דולר. סירס, שהתחילה את דרכה כחברה להזמנות בדואר, הפכה לרשת המועדפת על משפחות אמריקאיות. "סירס היתה מוסד, כמעט כמו הדואר", סיפר ההיסטוריון גורדון וייל ל"וושינגטון פוסט", "כולם הלכו לשם. סירס היתה חלק מהנוף".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x