עמוס לוזון שוב מגייס חוב: ינפיק אג"ח ב-75 מיליון שקל
לוזון יגייס את הכסף ללא בטחונות ועם הבטחה להעניק שעבוד על מניות דוראד - בה היא מחזיקה בשיעור של 9.3%
עמוס לוזון שוב יוצא לגיוס חוב בשוק ההון. לוזון קבוצהשבשליטתו החלה השבוע ב'רואד שואו' לקראת גיוס של 75 מיליון שקל נוספים בסדרה ח' החדשה שהונפקה בינואר האחרון השנה - אז גייס לוזון 105 מיליון שקל כששטר הנאמנות מאפשר לו לגייס עד 180 מיליון שקל.
- עמוס לוזון שוב מגייס חוב: ינפיק אג"ח ב-75 מיליון שקל
- אחרי שנה וחצי שעבד בחינם: עמוס לוזון יקבל שכר של 100 אלף ש' בחודש
- המתמטיקה של עמוס לוזון: 10 מיליון שקל שווים 223 מיליון שקל
כמו בפעם הקודמת, מגייס לוזון את הכסף שלו ללא בטחונות ועם הבטחה להעניק שעבוד על מניות תחנת הכוח הפרטית דוראד בה היא מחזיקה בשיעור של 9.3%. וכמו בפעם הקודמת, לוזון אינו יכל להעניק את השעבוד לאור הבעיות המשפטיות שעושים לו השותפים לשעבר שלו בקבוצה, האחים אורי ורוני אדלסבורג. אלו הפעילו כלים משפטיים על מנת לטרפד את מבנה ההנפקה הקודם.
אדלסבורג טענו כי לפי הסכם עבודה משותף בינם לבין לוזון, הענקת שעבוד שכזה נחשבת מכירה של מניות ומשכך דרשו להפעיל את זכות הסירוב הראשונה שלהם ודרשו לרכוש את המניות של דוראד תמורת 70 מיליון שקל (סכום הגיוס המתוכנן במקור). לוזון התנגד והצדדים התקוטטו בבית משפט. בעקבות כך לוזון נאלץ לוותר על השעבוד בהנפקה ומשכך משכו האחים אדלסבורג את המרצת הפתיחה שהגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב. יועציו של לוזון אמרו לו כי אין הוא יכל להבטיח למחזיקי האג"ח שעבוד ראשון על נכס כלשהו שעה שיש מאבק משפטי בדבר התוקף של השעבוד ולכן החליט לוותר.
בעקבות הורדת השעבוד לוזון נאלץ להגדיל את הריבית בהנפקה מ-5% ל-6%. המשמעות היא תוספת של 840 אלף שקל בשנה בעלויות הריבית. בהנחה שהגיוס אכן יורחב ל-180 מיליון שקל, תהיה זו תוספת גבוהה יותר של 1.8 מיליון שקל בשנה. בהנחה שבית המשפט יאשר ללוזון לשעבד את המניות ריבית הקופון שוב תרד בחזרה ל-5% ועליות המימון הנוספות יחסכו.
המאבק המשפטי הזה הוא רק חלק מסכסוך רחב שהחל עוד לפני תקופתו של לוזון בחברה. בין בעלי המניות בדוראד מתקיים בימים אלו הליך בוררות אצל נשיאת בית המשפט המחוזי מרכז (בדימוס) הילה גרסטל כששני הצדדים מאשימים אחד את השני במרמה. הסכסוך בין הבעלים החל בזמן בניית התחנה וכלל תביעות הדדיות על תשלומים שלא הועברו על עבודות הנדסה אזרחית. אלו התגלגלו לסכסוך רבתי שאולי לא פגע בעבודת התחנה, אך יצר קרע ביחסים בין הבעלים.
לוזון ציין במצגת שלו כי הוא בונה על המשך קבלת דיבידנדים מדוראד אולם בנק הפועלים, המממן העיקרי של החברה, עצר כל חלוקת כספים מהקופה עד להודעה חדשה לאור הליך הבוררות. כעת לוזון יצטרך לקוות שהבעיות בדוראד ייפתרו על מנת שהוא יוכל להמשיך לראות דיבדנדים מדוראד וכדי שיוכל לשעבד את המניות שלו לטובת מחזיקי האג"ח.