$
מט"ח וסחורות

הביטקוין לא מתאושש; מורגן סטנלי: "צריך רגולציה כדי להמשיך לצמוח"

המטבע הווירטואלי נסחר כעת סביב 2,500 דולר, כאשר לפי 5 ימים רשם רמת שיא כל הזמנים כאשר עלה מעל 3,000 דולר. כלכלני מורגן סטנלי טוענים כי בלי הכרה נרחבת יותר על ידי ממשלות - הביטקוין לא יחזור לשבור שיאים

גיל קליאן 11:5716.06.17
הביטקוין ממשיך היום (ו') במסחר תנודתי, ונסחר כעת סביב 2,500 דולר למטבע. זאת, לאחר רצף של ירידות מאז ה-11 ביוני - אז רשם רמת שיא של כל הזמנים כאשר נסחר ברמות מחיר של מעל 3,000 דולר.

 

 

 

 

 

הראלי האחרון בביטקוין הביא את כלכלני בנק ההשקעות מורגן סטנלי להתייחס לתופעה. להערכת הכלכלנים, מהלך עליות נוסף בביטקוין ובמטבעות הווירטואליים האחרים יגיע רק כאשר הממשלות יחלו להתייחס רגולטורית לסחר ולשימושים במטבעות אלה.

 

"המחיר של קבלת מטבעות וירטואליים על ידי ממשלות הוא רגולציה", אמרו הכלכלנים, והתייחסו בעיקר לרצונם של הרגולטורים הפיננסיים להחזיק ביכולת לצפות בעסקאות המתבצעות בשוק המטבעות הווירטואליים.

 

הטכנולוגיה שמאחורי מטבעות אלה היא טכנולוגיית הבלוקצ'יין, שהוא למעשה סוג של טכנולוגיה לרישום עסקאות בצורה מבוזרת. צורת רישום זו מבטיחה כי אף אחד לא ישלוט במטבע, והוא יוכל להתנהל לא מדינה או בנק מרכזי שיכולים לעשות בו מניפולציות שונות. במורגן סטנלי מעריכים כי רצונם של הרגולטורים והבנקים המרכזיים בעולם, שחלקם בוחנים מקרוב את הטכנולוגיות החדשות האלה, הוא להחזיק ביכולות פיקוח על הבלוקצ'יין - מה שעלול לסרס את יתרונות הביזור והאנונימיות של מערכת המטבעות הווירטואליים.

 

במורגן סטנלי לא ידעו להסביר את הקריסה של הימים האחרונים בביטקוין ובמטבעות הווירטואליים האחרים, אך ציינו כי חלק מההסבר יכול לנבוע מהקושי לממש רווחים בהיקף המסחר הנוכחי. כאשר המסחר מתבצע במחזורים קטנים יחסית, מימוש של שחקן גדול יכול לגרור נפילה מהירה בשווי המטבע.

 

רשות ניירות ערך בארה"ב (SEC) דחתה בחודש מרץ האחרון יוזמה להקמת מכשיר השקעה בביטקוין שיסחר בבורסות של ארה"ב, בטענה לחוסר שקיפות ורגולציה בביטקוין. מאז החליטו ב-SEC לבחון מחדש את החלטתם.

 

סוגיה נוספת שמעיבה על הביטקוין היא שאלת הגדלת נפח העסקאות. כיום הבלוקצ'יין יכול לרשום מספר מוגבל של עסקאות, וללא פתרון מוסכם על השחקנים המרכזיים במטבע (כמה יוזמות בנושא כבר הועלו ונכשלו) - יהיה קשה לביטקוין להתמודד עם נפחי מסחר גדולים יותר.

 

 

ביטקוין ביטקוין צילום: בלומברג

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x