הביטקוין התאושש מהקריסה וכובש שיאים חדשים - נסחר מעל 2,900 דולר
את חודש יוני פתח הביטקוין ברמות מחיר של כ-2,500 דולר - עלייה מטאורית לעומת רמות השווי של כ-1,400 דולר בתחילת מאי. אתמול חצה הביטקוין את רף ה-2,700 דולר
לפני שבוע קטע הביטקוין ראלי כמעט חסר תקדים כאשר צנח בחדות תוך שעות - במה שנראה כמו פיצוץ בועת השקעות במטבע הווירטואלי. היום (ג') חזר המטבע לרשום שיאים חדשים. כעת נסחר המטבע תמורת יותר מ-2,900 דולר, לראשונה אי פעם.
- תכירו: מני רוזנפלד, שגריר הביטקוין בישראל
- "הביטקוין יכול להגיע ל-100 אלף דולר תוך 10 שנים"
- תנודות הביטקוין: מהמפלט הסיני ועד הלגליזציה של היפנים
הפעם האחרונה בה רשם ביטקוין רמת שיא היתה ב-25 במאי, אז הגיע הביטקוין למחיר שיא של 2,792 דולר. את חודש יוני פתח הביטקוין ברמות מחיר של כ-2,500 דולר - עלייה מטאורית לעומת רמות השווי של כ-1,400 דולר בתחילת מאי. אתמול חצה הביטקוין את רף ה-2,700 דולר, בדרכו לרמת השיא הנוכחית היום.
בשנה האחרונה נהנה הביטקוין מכמות גדולה במיוחד של אירועים מהותיים שהשפיעו על הביקוש לו. האירוע הראשון התרחש בשלהי 2016, אז הטיל הממשל הסיני מגבלות כבדות על עסקאות של חברות מקומיות בחו"ל, בעקבות בריחת הון מסיבית מהמדינה. בעקבות כך, וכדי להגן על ההון הכלוא שלהם מפני השחיקה במטבע המקומי, בעלי הון סינים רכשו ביטקוין. בתחילת ינואר 2017 הם היו אחראים ל־97% מהמסחר העולמי במטבע.
בהמשך, באפריל השנה, נכנסה לתוקף ביפן הוראה להכיר בביטקוין כהליך חוקי ואמצעי תשלום. בתוך זמן קצר הצטרפו 260 אלף בתי עסק ביפן לקדחת הביטקוין, מה שהוביל לזינוק בהיקפי המסחר במטבע. בחודש זה, 55% מהמסחר במטבע נעשה ביפן. לשם השוואה, כ־25% מהמסחר בביטקויון נעשה באותו חודש בארצות הברית.
באותו חודש אפריל הודיעה גם רשות ני"ע האמריקאית, ה־SEC, כי היא שוקלת לאשר תעודת סל של מטבעות וירטואליים. ההד התקשורתי והזינוק במחירים הכניסו למשחק שורה של שחקנים חדשים דוגמת קרנות גידור.