כלל עברה מהפסד לרווח של 140 מיליון שקל ברבעון הראשון
השיפור בשורה התחתונה של חברת הביטוח, שהפסידה 250 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, נבע בעיקר מהעלייה בשיעור הריבית חסרת הסיכון; סך הכנסים המנוהלים עומד נכון לסוף הרבעון על 179 מיליארד שקל – עליה של 1.1%
חברת הביטוח כלל פרסמה היום (ב') את תוצאות הרבעון הראשון של השנה והציגה רווח של 140 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד של 250 מיליון שקל אשתקד. בחברה מציינים כי השיפור בשורה התחתונה נבע בעיקר מהעלייה בשיעור הריבית חסרת הסיכון.
- כלל ביטוח תרכוש מאאורה זכויות להקמת קניון ביהוד
- "איך נסמוך על הילדים שלנו שיטפלו בנו, כשהם בכלל מסתמכים עלינו?"
- עובדי כלל ביטוח דורשים מענקי מכירה מההנהלה
העלייה בשיעור הריבית במהלך הרבעון שחלף, הביאה לשחרר הון שרותק כאשר סביבת הריבית היתה נמוכה יותר. לצד עליית ריבית חסרת סיכון, גם עלייה בגביית דמי ניהול משתנים, עלייה ברווחי השקעה כתוצאה מפעילות בשוק ההון ותוצאות חיתומיות טובות יותר תרמו לשורת הרווח של חברת הביטוח.
במהלך הרבעון הראשון, הושגה תשואה ריאלית של 1.82% בפוליסות המשתתפות ברווחים וזאת לעומת שיעור תשואה שלילי של 0.66% אשתקד - לכן נגבו דמי ניהול משתנים בביטוח חיים בסך של כ-77 מיליון שקל (לעומת העדר גבייה בתקופה המקבילה אשתקד).
כלל פעילויות הקבוצה, למעט הפנסיה והגמל, הניבו ביצועים טובים יותר בהשוואה לרבעון המקביל, כאשר הרווחים מהשקעות והכנסות מימון הסתכמו ב-57 מיליון שקל - לעומת 3 מיליון שקל אשתקד. סך הכנסים המנוהלים עומד נכון לסוף הרבעון על 179 מיליארד שקל – עליה של 1.1%.
בהתייחס למשטר סולבנסי 2, הדורש מחברות הביטוח לרתק בצד סכומי כסף כתלות בהיקף ההתחייבויות למבוטחים ולפי תמהיל סיכונים, מציינת החברה כי עודף ההון עומד על 69% (לעומת עודף של 64% ברבעון המקביל) והיקפו הוא 1.96 מיליארד שקל.
בתחום החיסכון ארוך טווח (ביטוח חיים, פנסיה וגמל) בעוד שאפיקי הפעילות הקטנים יותר, הפנסיה והגמל, רשמו ירידה ברווח, אפיק הפעילות העיקרי, ביטוח חיים, רשם רווח כולל לפני מס של 170 מיליון שקל זאת לעומת הפסד של 237 מיליון שקל אשתקד. הסיבה לכך היא עלית שיעורי ההיוון (עליה בריבית חסרת סיכון) המשמשים לחישוב ההתחייבויות לגמלאות. העתודה לחוזי הביטוח לפיכך הצטמצמה ב-72 מיליון שקל. אפיקי הפנסיה והגמל הניבו רווחים של 5 ו-10 מיליון שקל בהתאמה (כ-28% פחות לעומת הרבעון המקביל) כאשר אחת הסיבות לכך הוא הוצאות מיכון כבדות ותחרות בענף.
בתחום הביטוח הכללי, הרווח הסתכם ב-13 מיליון שקל לעומת הפסד של 83 מיליון שקל ברבעון המקביל. הפרמיות ברוטו הסתכמו בסך של כ-698 מיליון שקל, לעומת סך של כ-669 מיליון שקל אשתקד. בתקופת הדוח נרשם גידול בפרמיות ברוטו בסך של כ-29 מיליון שקל בעיקר מגידול בעסקי פרט בענפי רכב חובה ורכוש כחלק מאסטרטגית החברה. הסיבה לשיפור בשורה התחתונה היא בעיקר העובדה שבתקופה המקבילה אשתקד נרשמה הפרשה בגין השלכות אפשריות של תיקון לתקנות ההיוון לאור המלצת ועדת וינוגרד בסך של כ-118 מיליוני שקל.
ברבעון הראשון השנה היקף ההוצאות היה נמוך בהרבה, כ-6 מיליון שקל. כאמור המלצות וינגורד הביאו את חברות הביטוח המשלמות למבוטחיהם פיצויים חד פעמיים להוון את ההתחייבויות לפי שיעור ריבית נמוך יותר. בנטרול השפעות וינוגרד הרווח הכולל ביטוח כללי לפני מס הוא 20 מיליון שקל, נמוך יותר לעומת הרבעון המקביל בו עמד הרווח על 35 מיליון שקל, והסביבה לכך היא "התמתנות בהתפתחות החיובית בתביעות בענף רכב חובה". לסיכום תמונת המצב בביטוח הכללי, אם נתעלם מהשפעות אקסוגניות (וינוגרד) מצד אחד נרשם גידול בפרמיות ברוטו ששילמו המבוטחים, בגלל עלית היקף הפעילות בביטוחי רכב חובה לרכוש ומנגד עמדה התפתחות חיובית פחות בפעילות התביעות בביטוחי חובה לרכבים.
בתחום ביטוחי הבריאות עמד הרווח על 8 מיליון שקל לעומת הפסד של 62 מיליון שקל אשתקד. הפרמיות שהורווחו ברוטו בתקופת הדוח הסתכמו בסך של כ-447 מיליון שקל, לעומת סך של כ-419 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בפרמיות נובע בעיקר מגידול בפעילות.