בחודשיים איחור: אפריקה ונגב העבירו את הכסף לבעלי המניות בהתאם לפשרה
אפריקה תעשיות ונגב קרמיקה סירבו להעביר כספים, שנפסקו לבעלי המניות בפשרה בתביעה ייצוגית, ועשו זאת רק עתה - לאחר ששופט בית המשפט המחוזי אישר לפתוח להן תיק הוצאה לפועל
באיחור של חודשיים העבירו אפריקה תעשיות ונגב קרמיקה את הכספים שנפסקו להן בהסדר הפשרה בתביעה הייצוגית של בעלי המניות נגדן. זאת לאחר ששופט בית המשפט המחוזי בתל אביב חאלד כבוב אישר לפתוח להן תיק הוצאה לפועל בשל סירובן להעביר את הכספים.
- רוסיה חוקרת: האם חברה בת של אפריקה תעשיות הופרטה בהליך לא תקין בשנת 2001
- ביהמ"ש אישר לפתוח תיק הוצאה לפועל לאפריקה תעשיות ונגב קרמיקה
- אפריקה תעשיות לא מצליחה לשלם חוב במסגרת תביעה
כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", חלפו חודשיים מאז אושר הסדר הפשרה בתביעה בבית המשפט, אך החברות סירבו להעביר לבעלי המניות התובעים את הכספים שנפסקו בו. בעלי המניות פנו לאחרונה לבית המשפט, באמצעות עוה"ד עידן איידן ואיתן חיימוביץ', בבקשה לפתוח בהליכי הוצאה לפועל נגד החברות. הם אף איימו בהגשת בקשה לפירוק.
"מדובר בשתי בקשות לאישור תביעות ייצוגיות שהוגשו בשנת 2013. התיקים הסתיימו בהסדרי פשרה בין הצדדים. אין כל מקום לקבל את בקשות הנתבעות, שעומדות בסתירה לפסק הדין שניתן", כתב השופט כבוב. "מדובר בעתירה לדחיית ביצוע פסק הדין ללא תקופה מוגדרת עד השלמת משא ומתן שמנהלים הנתבעות עם צדדים אחרים. אני נעתר לבקשת באי כוח התובעים למתן אישור לנאמן לתשלום אגרת פתיחת תיק הוצאה לפועל מתוך כספים הקיימים בחשבון הנאמנות לצורך הבטחת התשלומים שנפסקו בפסק הדין".
באמצע מרץ האחרון אישר השופט כבוב את הסדר הפשרה בנוגע להליך הפיכתה של נגב לחברה פרטית, ונתן לו תוקף של פסק דין. בהסדר הוסכם כי נגב ואפריקה תעשיות, שבשליטת אפריקה ישראל המצויה בשליטת לב לבייב, ישלמו 3.2 מיליון שקל. על פי ההסכם, סכום זה כולל את מלוא רכיב הפיצוי המיועד לתובעים ולבאי כוחם. בנוסף ישלמו נגב ואפריקה 30 אלף שקל בתוספת מע"מ כהחזר הוצאות עבור חלק משכר טרחת המומחה מטעם התובעים.
על פי ההסדר, נגב ואפריקה נדרשו לשלם את סכום הפיצוי בתוך 21 יום ממועד אישורו בבית המשפט. חברת הביטוח של הדירקטורים שילמה מחצית מהסכום מיד לאחר פסק הדין, ואילו החצי השני — שאותו היו צריכות לשלם נגב ואפריקה — שולם כעת, רק לאחר שאושרה פתיחת תיק הוצאה לפועל נגדן.
בינואר 2012 הציעה אפריקה ישראל לרכוש את מניות נגב קרמיקה שבידי הציבור במחיר של 24.5 שקל למניה. המניות הללו היוו 10% מהונה המונפק של נגב. בפברואר אותה השנה הושלמה הצעת הרכש ונגב נמחקה מהמסחר והפכה לחברה פרטית. בתחילת אפריל נמכרה נגב קרמיקה לקרן ויולה קרדיט, זרוע המימון של קבוצת ויולה, בשיתוף קבוצה בראשות יריב לרנר, המנכ"ל ובעל השליטה בחברת קווינקו, שמונה ליו"ר נגב לאחר הרכישה.
בבקשה לאישור תביעה ייצוגית נטען כי בהצעת הרכש לא נמסר לציבור מידע מהותי על משא ומתן מתקדם ועל הסכמות בין נגב לבית חברת Olympia Tile International; זאת לגבי הסכם הפצה של 400 מיליון שקל ביניהן, שנחתם כארבעה חודשים לאחר פרסום הצעת הרכש. רשות ניירות ערך פתחה בחקירה בעניין המידע המהותי שהוסתר מציבור המשקיעים ובעניין שימוש במידע פנים בנוגע לעסקה מצד נגב ואפריקה ישראל.