$
בורסת ת"א

אפריקה תעשיות לא מצליחה לשלם חוב במסגרת תביעה

בעלי מניות בנגב קרמיקה פנו לביהמ"ש בבקשה להוצאה לפועל נגדה ונגד החברה-האם לשעבר אפריקה תעשיות, ומאיימים בבקשת פירוק. לטענתם, הן לא עומדות בהסדר פשרה בתביעה ייצוגית בעניין הפיכת נגב לפרטית. אפריקה: "פועלים להסדרה"

נעמי צורף 07:0621.05.17

חלפו חודשיים מאז אושר בבית המשפט המחוזי בתל אביב הסדר הפשרה בתביעה הייצוגית שהגישו בעלי המניות נגד אפריקה תעשיות ונגב קרמיקה, אך החברות טרם העבירו להם את הכספים. בעלי המניות מבקשים עתה מבית המשפט לפתוח בהליכי הוצאה לפועל ומאיימים בהגשת בקשה לפירוק. כך עולה מבקשה שהגישו בשבוע שעבר לבית המשפט עורכי הדין עידן איידן ואיתן חיימוביץ', המייצגים את בעלי המניות התובעים.

 

השופט חאלד כבוב דרש התייחסות בתוך שבוע בעקבות הבקשה דרש השופט חאלד כבוב לקבל את התייחסות החברות בתוך שבעה ימים. "על המשיבים להתייחס לטענות בדבר התעלמות מהוראות פסק הדין והתעלמות מפניית הנאמן", כתב השופט.

 

בבקשה מתבקש בית המשפט לאשר את תשלום האגרה לפתיחת תיק הוצאה לפועל לגביית התשלומים שנפסקו בהסדר.

לב לבייב, בעל השליטה באפריקה תעשיות לב לבייב, בעל השליטה באפריקה תעשיות צילום: אוראל כהן

 

באמצע מרץ האחרון אישר השופט כבוב את הסדר הפשרה בנוגע להליך הפיכתה של נגב לחברה פרטית, ונתן לו תוקף של פסק דין.בהסדר הוסכם כי נגב ואפריקה תעשיות, שבשליטת אפריקה ישראל של לב לבייב, ישלמו 3.2 מיליון שקל - סכום שעל פי ההסכם כולל את מלוא רכיב הפיצוי המיועד לחברי הקבוצה ואת רכיב שכר הטרחה והגמול לתובע. נוסף על כך ישלמו נגב ואפריקה 30 אלף שקל בתוספת מע"מ כהחזר הוצאות בעבור חלק משכר טרחת המומחה מטעם התובעים.

 

על פי ההסדר, את סכום הפיצוי היה על נגב ואפריקה לשלם בתוך 21 יום ממועד אישורו בבית המשפט. חברת הביטוח של הדירקטורים שילמה חצי מהסכום מיד לאחר פסק הדין, ואילו החצי השני - שאותו היו צריכות לשלם נגב ואפריקה - טרם שולם. עוה"ד איידן וחיימוביץ' תיארו בבקשתם כי פנו לחברות בעל פה פעמים רבות, ואף שלחו מכתב התראה לפני פתיחת הליכי הוצאה לפועל או פירוק, אך לא זכו לתשובה. "החייבות עושות דין לעצמן ובוחרות, מטעמיהן, להתעלם מפסק דינו החלוט של בית המשפט. מדובר בהפרה בוטה ויסודית של פסק הדין, ולא פחות חמור - בהתנהלות פסולה ומקוממת של החייבות", נכתב בבקשה.

 

 

 צילום: יח"צ
מבעלי השליטה החדשים בנגב קרמיקה. למעלה: יריב לרנר (במסגרת קבוצה שגיבש) ורותי שמחה מקרן ויולה קרדיט מבעלי השליטה החדשים בנגב קרמיקה. למעלה: יריב לרנר (במסגרת קבוצה שגיבש) ורותי שמחה מקרן ויולה קרדיט צילום: יח"צ

 

בינואר 2012 הציעה אפריקה ישראל לרכוש את מניות נגב קרמיקה בתמורה ל־24.5 שקל למניה. המניות הוחזקו בידי הציבור והיוו 10% מהונה המונפק של נגב. בפברואר אותה השנה הושלמה הצעת הרכש, ונגב נמחקה מהמסחר והפכה לחברה פרטית.

 

בבקשה לאישור תביעה ייצוגית נטען כי במפרט הצעת הרכש לא נמסר לציבור מידע מהותי על מו"מ מתקדם ועל הסכמות שגובשו בין נגב לבית חברת Olympia Tile International לגבי הסכם הפצה ביניהן בהיקף של 400 מיליון שקל, שנחתם כארבעה חודשים לאחר פרסום הצעת הרכש. רשות ניירות ערך פתחה בחקירה בעניין המידע המהותי שהוסתר מציבור המשקיעים ובעניין שימוש במידע פנים שנעשה בנוגע לעסקה על ידי נגב ואפריקה ישראל.

 

הרשות נקטה הליך של אכיפה מינהלית, ובמסגרתו נקבע כי אפריקה ישראל ובכירים לשעבר בה הפרו את הוראות חוק ני"ע. בשל הפרות אלה הוטל על אפריקה ישראל קנס של 5 מיליון שקל.

 

הבקשה לאישור תביעה ייצוגית נסמכה על קביעות אלה והוגשה במטרה לפצות את חברי הקבוצה המיוצגת על הנזקים שנגרמו להם בעקבות ההפרה. במרץ 2016 הגישו הצדדים לבית המשפט הודעה משותפת על גיבוש מתווה עקרוני להסדר פשרה.

 

החברה־האם של אפריקה תעשיות, אפריקה ישראל, נמצאת בעצמה בהליכי הסדר בשל חוב של 2.8 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח שלה. במכרז למכירת השליטה בה נותרו במירוץ בעל השליטה לב לבייב ושותפו מוטי בן־משה.

 

נגב קרמיקה נמכרה בתחילת אפריל לקרן ויולה קרדיט

 

עוה"ד איידן וחיימוביץ' אמרו ל"כלכליסט" כי "אם אפריקה תעשיות לא תשלם, היא תמצא עצמה בבית משפט של פירוק".

 

בתחילת אפריל נמכרה נגב קרמיקה לקרן ויולה קרדיט (זרוע המימון של הקבוצה) בשיתוף קבוצה בראשותו של יריב לרנר, המנכ"ל ובעל השליטה בחברת קווינקו, שמשמש יו"ר נגב לאחר הרכישה.

 

תגובת אפריקה תעשיות: "אפריקה תעשיות פועלת בימים אלה להביא להסדרה מהירה של הנושא".

 

תגובת נגב קרמיקה: "מדובר בנושא מלפני תקופת הבעלות הנוכחית, שאנו לומדים אותו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x