הפעם זה יקרה? ביולייט חתמה על מזכר הבנות למכירת איי אופטימה לחברה סינית
מדובר בפעם השנייה בה החברה מודיעה על מכירה לחברה סינית - כשבפעם הקודמת העסקה לא יצאה לפועל בגלל "עוצר השקעות" של השלטונות בסין
חברת ביולייט דיווחה הבוקר (ד') כי היא שוב חתמה על מזכר הבנות לא מחייב בו היא תמכור בהדרגה את מניותיה באיי אופטימה – הנכס המרכזי של החברה. המכירה, לחברת תרופות סינית. הפעם תג המחיר יכול להגיע עד 56.25 מיליון דולר.
- שלוש חברות ביומד נפגעו מעוצר ההשקעות בסין
- עוד חברה נמחקת מהבורסה: ביולייט נמכרת למשקיע סיני
- חברת המחקר אדיסון מציגה: מחירי יעד אופטימיים לחברות הנסקרות
נכון להיום החברה שעוסקת במדעי החיים ושלוטת בחברת מיקרומדיק (34.4%) נסחרת בשווי של פחות מ-30 מיליון שקל. על פי מזכר ההבנות הבלתי מחייב בשלב הראשון תשקיע הרוכשת באיי אופטימה 7 מיליון דולר תמורת 19% מהמניות לפי שווי חברה של 30 מיליון דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בשלב השני - לא יאוחר מ- 6 חודשים מהשלב הראשון, ולאחר שהרוכשת תקבל מאיי אופטימה רישיון לשיווק בלעדי בסין של מערכת החברה לביצוע ניתוחי גלאוקומה. הרוכשת הסינית תעלה לאחזקה של 60% תמורת 17.2 מיליון דולר נוספים, לפי שווי חברה של 42 מיליון דולר.
בשלבים השלישי והרביעי - הצפויים ב-2019 וב-2021 בהתאמה, תרכוש חברת התרופות הסינית בשני שלבים את יתרת המניות (20% מהחברה בכל שלב), על בסיס שווי חברה של בין 40.5 מיליון דולר ל-56.25 מיליון דולר, בכפוף למחיר סופי אשר יקבע באותה העת.
זו לא הפעם הראשונה שביולייט מדווחת על מזכר הבנות שמהקפיץ את מנייתה. בדצמבר 2016 דיווחה החברה על מזכר ההבנות למחיקת ביולייט מהבורסה בתל אביב תמורת 5.1 מיליון דולר על 45% מהמניות שנמצאות באחזקת הציבור. העסקה בוטלה חודש לאחר מכן על רקע ההגבלות של ממשלת סין בגין השקעות זרות.
סין החליטה לאחרונה הסדיר את כמויות הכסף העצומות שמשקיעות חברות סיניות בחברות זרות, ובשלב ראשון עצרה כמעט לחלוטין כל אפשרות של חברות לבצע השקעות משמעותיות. נכון להיום, למרות ההסכם החדשה של ביולייט, לא ברור אם או מתי ישתנו החוקים בסין.
עם בעלי העניין הגדולים בביולייט נמנים מנכ"ל טבע לשעבר ישראל מקוב (12.6%), מייסד דסקל פארמה דן אורן (9.4%) ויו"ר סאן ההודית דיליפ שנגוי (14%).