$
בורסת ת"א

בעלי המניות בבראק אן וי התקפלו: משכו הצעתם להדיח את הדירקטור רוברט ישראל

על פי הערכות, שמעון וינטרוב ורונן פלד משכו את ההצעה שהציתה את המאבק בינם לבין ההנהלה בכדי למנוע את הפגיעה במניה - שירדה כבר בכ-8%; מקורבים לבעלי השליטה: "הם ימשיכו לפעול בשקט למימוש הזכויות אחרי שהרוחות יירגעו"

אורן פרוינד 16:5426.03.17

מה שהתחיל בתור מאבק שליטה מכוער בין שני בעלי המניות הגדולים בחברת בראק אן וי שמעון וינטרוב ורונן פלד, לבין שני המנהלים המשותפים גל טננבאום ואופיר רחמים, נגמר היום (א') בהתקפלות של הראשונים.

עם פרסום הדוחות הכספיים של החברה היום, הודיעה חברת BCRE, החברה דרכה שולטים (30%) שמעון וינטרוב ורונן פלד בחברה, כי החליטה "למשוך, לעת עתה, את בקשתה לכנס את האסיפה המיוחדת". מדובר באסיפה שהחלה מאבק שליטה מכוער בין המנהלים לבין בעלי השליטה שדרשו את פיטורי הדירקטור הבלתי תלוי רוברט ישראל, ומינוי של שלושה דירקטורים אחרים מטעמם בניסיון לקבל שליטה רחבה יותר בדירקטוריון.

 

על פי הערכות, בעלי השליטה עשו את זה כדי למנוע את הפגיעה במניה, שספגה כבר ירידה של 8% מאז החל המאבק, למרות שלא חל שום שינוי עסקי בחברה. כך או כך, נראה כי בעלי השליטה עדיין לא אמרו את המילה האחרונה שלהם במלחמתם מול שני המנהלים וכי עבור טננבאום ורחמים מדובר רק בניצחון בקרב ולא במלחמה.

 

מקורבים לבעלי השליטה אמרו היום לכלכליסט כי "הם עדיין לא ויתרו על הזכויות שלהם. הם ימשיכו לפעול בשקט למימוש הזכויות אחרי שהרוחות יירגעו. החברה מציגה תוצאות טובות וחבל לקלקל את זה במאבקים ציבוריים" אמרו המקורבים.

 

שמעון ויינטרוב שמעון ויינטרוב צילום: אוראל כהן

 

בתגובה הרשמית שלה אמרה חברת BCRE כי "מי שפועל לאורך שנים באחריות, ותוך חשיבה לטווח הארוך על טובתם של חברת בראק אן וי וכלל בעלי מניותיה, אנו סבורים כי דרכי ההתנהלות שבהם בחרה החברה עלולות לגרום נזק רב לחברה ולבעלי מניותיה, ולאור זאת אנו סבורים כי הדבר הנכון לעת עתה הוא למשוך את בקשתנו לכנס אסיפה כללית - כדי לאפשר לצדדים לשוב בהקדם לשיגרתם העסקית. אנו נמשיך ונפעל על פי זכויותינו בהתאם לצורך".

 

בסביבת המקורבים של שני המנהלים בחרו היום שלא לדבר ולא להגיב באופן רשמי, ככל הנראה מתוך הרצון שלא למשוך תשומת לב למאבק אלא לתת דגש לדוחות הכספיים של החברה שהראו המשך צמיחה ותוצאות שיא.

 

סך הכנסות החברה שמחזיקה נכסים מניבים בגרמניה ומפעילה פרויקטים של ייזום דירות מהשכרת נכסים גדלו בשנת 2016 בכ-9% לכ-72.1 מיליון יורו. תשואת שכר הדירה על הנכסים המניבים הסתכמה בכ- 6.6% בהשוואה לעלות מימון ממוצעת של כ- 1.8% בלבד, פער של 4.8%. כלומר, החברה יודעת מצד אחד להציג תשואה על השכירות שלה ומנגד עלויות המימון בגרמניה הן מהזולות בעולם.

 

הכנסות החברה ממכירת דירות הסתכמו בשנת 2016 בכ-15.3 מיליון יורו, עלייה של 11% לעומת שנה שעברה. ה-NOI של החברה עמד בשנת 2016 על 64 מיליון יורו, 6.6% לעומת שנה שעברה וה-FFO של החברה הסתכם בשנה החולפת כ- 29.2 מיליון יורו – עלייה של 20%. על רקע העלייה בהכנסות וחיסכון בהוצאות מימון הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות גדל בשנת 2016 בכ-20% לכ-76.3 מיליון יורו בהשוואה ל-63.4 מיליון יורו בשנת 2015.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x