$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אחד מבכירי הישראלים בטבע פורש במפתיע מתפקידו

ארז ישראלי, סמנכ"ל בכיר לתהליכים עסקיים גלובליים של חברת התרופות, סיכם עם ההנהלה על עזיבתו, פחות מחודש לאחר הדחתו של המנכ"ל ואחרי עזיבתו של מנכ"ל חטיבת הגנריקה. ישראלי שימש ב־15 השנים האחרונות בתפקידי ניהול בכירים בטבע

גולן חזני 07:2301.03.17

אם למישהו נדמה היה שעזיבת המנכ"ל ארז ויגודמן עצרה את גל פרישת הבכירים בחברת התרופות טבע, הוא צפוי להתבדות. ל"כלכליסט" נודע כי ארז ישראלי, ששימש כסמנכ"ל בכיר לתהליכים עסקיים גלובליים, סיכם עם הנהלת החברה על עזיבתו.  

ישראלי מונה לתפקיד בנובמבר 2012, ונחשב ליד ימינו של מי שהיה מנכ"ל טבע גנריקה, סיגורדור אולפסון, שפרש מהחברה במפתיע לפני שלושה חודשים. ישראלי הצטרף לטבע ב־1994 והוא מהעובדים הבכירים והוותיקים בה שעוזב אחרי 23 שנים בחברה. הוא שימש בתפקידים בכירים בטבע במשך 15 שנה, והוא למעשה הישראלי הבכיר ביותר בעמדות ניהוליות בדרג זה. בטבע סירבו להתייחס לידיעה.

 

ישראלי שימש מפברואר 2014, במקביל, גם כמנהל בפועל של אבטחת האיכות בטבע. לפני כן, בין השנים 2009 ו־2012, הוא שימש כראש חטיבת החומרים הפעילים (API) של טבע, ועוד קודם (2008-2006) היה סמנכ"ל לתפעול אסיה בחטיבת המוצרים הפעילים בטבע, והיה אחראי להקמת התשתית התפעולית של החטיבה בהודו ובסין. לפני כן שימש כסמנכ"ל לשיווק ומכירות של החטיבה בצפון אמריקה בין השנים 2002 ו־2006.

 

עיתוי העזיבה של ישראלי מפתיע במיוחד מאחר שטבע מצויה בשלבי ביניים שבין עזיבתו של ויגודמן לבין תהליך איתור מנכ"ל חדש על ידי ועדת איתור שמינה הדירקטוריון. ויגודמן פרש ב־7 בפברואר, כלומר לפני פחות מחודש, ולמעשה הובל לפרישה בישיבת דירקטוריון סוערת בניו יורק שבה לא קיבל גיבוי מחברי הדירקטוריון. באותה ישיבה טען ויגודמן כי בידיו הכלים להוביל את טבע ליציאה מהמשבר, אבל חברי דירקטוריון אמרו לו כי השוק לא נותן אמון בחברה וכי ויגודמן "לא יחזיר את האמון הזה". נסיונותיו של ויגודמן לשכנע כי שוק התרופות כולו סובל ממשבר, ועזיבה של מנכ"ל שלישי לא תתקבל בעין יפה בשוק, לא עזרו, ויגודמן נאלץ לפרוש אחרי שלוש שנים בתפקיד.

 

טבע סובלת מירידה במניה לשפל של 10 שנים לשווי חברה של 36 מיליארד דולר בעקבות ניסיון הרכישה הכושל של חברת מיילן ורכישת אקטוויס ג'נריקס מאלרגן באוגוסט 2016 תמורת 37 מיליארד דולר. הירידה בשווי מאיימת על יכולתה של טבע לעמוד בהחזר החוב העצום של 35.6 מיליארד דולר שנצבר נכון לסוף 2016 כתוצאה מהעסקה עם אלרגן.

 

בנוסף הפסידה טבע במשפט פטנטים קריטי על קופקסון, תרופת המקור שפיתחה לטיפול בטרשת נפוצה אשר סיפקה 43% מהרווח התפעולי של טבע ברבעון השלישי של 2016. התחרות הגנרית הצפויה לקופקסון תעיק במיוחד על טבע בעיתוי הנוכחי שבו היא מנסה להקטין את חובה. עסקה כושלת אחרת של טבע היתה רכישת החברה המכסיקנית רימסה תמורת 2.3 מיליארד דולר במארס 2016. עסקה זו הביאה לפגיעה אנושה במוניטין של טבע לאחר שהגישה תביעה נגד בעליה הקודמים של רימסה בטענה שאלה הונו אותה כשניהלו מערכת כפולה של חשבונאות וסיפקו מסמכים כוזבים לרשות המזון והתרופות המקסיקאית.

 

לפני שלושה חודשים, כאמור, פרש במפתיע מתפקידו סיגורדור אולפסון, האיש שהקים את אקטוויס ג'נריקס והיה אחד הכוחות שדחפו לעסקת הרכישה שנרקמה עם אלרגן. 

 

סיגורדור אולפסון סיגורדור אולפסון

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x