יוסף גרינפלד בדרך לתספורת של 93% על חובותיו
על פי ההסדר, איש העסקים החייב כ-300 מיליון שקל לבנקים, יעביר לנושיו את הנכסים שברשותו ששווים מסתכם בכ-20 מיליון שקל; הצבעה על ההסדר תתקיים ב-12 במרץ
- גיא אליאס ימונה לתפקיד מנכ"ל אספן גרופ
- תהל מקבוצת קרדן אן.וי חתמה על עסקת ענק באנגולה בהיקף של 370 מיליון דולר
- קרדן חתמה על הסכם מחודש למכירת חלקה ביבואנית UMI תמורת כ-400 מיליון שקל
ההסדר נידון בפגישה בין נציגיו של גרינפלד, והנושים, וכן המנהל המיוחד, ונקבע כי הצבעה על ההסדר תתקיים ב-12 במרץ. עד אז מחוייב גרינפלד להביא את אישור הגורמים השונים להסדר. גורמים אלה, שאישור ההסדר מותנה בהסכמתם, כוללים את שותפיו לשליטה בקרדן יזמות, אבנר שנור ואיתן רכטר, את חברת מכוניות המזרח בשליטת איש העסקים דוד עיני, והבנקים איגוד ודיסקונט שבפניהם מתנהל הליך מקביל קטן יותר.
גרינפלד, מבעלי השליטה בקבוצת קרדן ובעבר יהלומן בולט, נקלע לחובות בסכום של יותר מ-300 מיליון שקל - מתוכם יותר מ-100 מיליון שקל לכל אחד מהבנקים הפועלים ולאומי, 27 מיליון שקל לבנק אגוד ועוד עשרות מיליונים בתביעות חוב נטענות לנושים שונים, בהם בני משפחתו.
על פי ההסדר שהוגש לאישור בית המשפט המחוזי בתל אביב, ישלם גרינפלד לקופת הנושים מחיר של 2 שקל למניה עבור מניות קרדן יזמות שבבעלותו, ואשר חלקן הגדול משועבד לנושים מובטחים. מדובר ב-28 מיליון מניות של החברה הציבורית, שאותן פודה גרינפלד במחיר של 2 שקלים למניה. שפירא טוען כי העסקה האחרונה במניה במסגרת חבילת מניות הייתה במחיר של 1.47 שקל למניה, כך שמדובר במחיר נאה שלא היה ניתן להשיג אותו בהליך של פירוק.
עם זאת, בשל העובדה שמרבית המניות משועבדות, ומאחר שבאירוע של מכירתן אמור גרינפלד לשלם מס, הרי שגרינפלד יעביר לנושים רק 10 מיליון שקל. תמורת סכום זה הוא ימשיך להחזיק בשליטה בקרדן יזמות יחד עם שנור ורכטר. מניות אלה מהוות חלק מגרעין שליטה ומימושן לא פשוט בשל הסכמי שליטה שבין בעלי המניות.
רעייתו של גרינפלד תוותר על חוב של 20 מיליון שקל, ובנוסף יפדה את הזכויות בדירת הפאר שלו ושלרעייתו במגדלי אקירוב תמורת 4.2 מיליון שקל. בנוסף יעביר גרינפלד לקופת הנושים כ-30 אלף שקל מדי חודש במשך חמש שנים, ובמקרה שישתכר פחות מ-50 אלף שקל בחודש יירד הסכום ל-10 אלף שקל. כמו כן, גרינפלד יעביר כמיליון שקל מתוך תכנית חסכון של 1.69 מיליון שקל שבבעלותו.