$
בורסת ת"א

קרדן חתמה על הסכם מחודש למכירת חלקה ביבואנית UMI תמורת כ-400 מיליון שקל

חברת המזרח שבבעלות משפחת עיני המחזיקה 50% ממניות UMI, תרכוש את חלקה של קרדן. התמורה זהה לזו שעליה הוסכם בעסקה הקודמת שבוטלה בעקבות טענות שעלו מצד גורמים הקשורים לקרדן

רעות שפיגלמן 10:0729.09.16

לאחר ביטול העסקה הקודמת, נחתם הסכם מחודש למכירת חלקה של קרדן ישראל (46.1%) ב-UMI, יבואנית דגמי שברולט וקאדילק. כיום מלבד קרדן חברת המזרח שבבעלות משפחת עיני מחזיקה 50% ממניות UMI, ובכפוף להשלמת העסקה תרכוש משפחת עיני את חלקה של קרדן. העסקה הקודמת שנחתמה בוטלה בחודש אוגוסט האחרון בעקבות מספר טענות שעלו מצד גורמים הקשורים לקרדן. כך חלק מבעלי השליטה בקרדן יזמות, אבנר שנור ואיתן רכטר, חששו מכך שייתכן מצב לפיו שותפתו של השותף השלישי בקרדן, יוסף גרינפלד, עשויה להפוך לשותפה חדשה בקרדן ישראל. החשש נבע מהסכם תמיכה של משפחת עיני בעסקיו הפרטיים האחרים של גרינפלד.

 

העסקה המחודשת נאמדת בכ- 397 מיליון שקל וזהה לתמורה עליה הוסכם בעסקה הקודמת שבוטלה. במועד השלמת העסקה תמכור קרדן לחברת המזרח 10.9% ממניות UMI תמורת 108.3 מיליון שקל ומניות נוספות של קרדן שותפויות תמורת 289 מיליון שקל. מתוך התמורה הכוללת סכום של 214.4 מיליון שקל ישולם במועד השלמת העסקה והיתרה בארבעה תשלומים שווים על פני ארבע שנים. בעסקה המקורית יתרת התשלום נפרסה על פני שנה אחת יותר - כחמש שנים. תמורת העסקה משקפת ל-UMI שווי של 862 מיליון שקל. קרדן צפויה לרשום רווח של 100 מיליון שקל בכפוף להשלמת העסקה.

 

שברולט מאליבו, שמייבאת UMI שברולט מאליבו, שמייבאת UMI צילום: שברולט

 

לאחר ביטולה של העסקה הקודמת הוקמה ועדה בלתי תלויה שהורכבה מהדירקטורים החיצוניים שבדירקטוריון. ועדה זו ניהלה את המו"מ מול משפחת עיני למכירת חלקה של קרדן ב-UMI ובסיכומו של דבר המליצה על אישור העסקה. הוועדה בחנה את עניין שעבוד מניות טלרומית והחליטה כי העניין לא מהווה בעיה להשלמת העסקה וכי אין חשש כי משפחת עיני תיכנס כשותפה שלישית בקרדן יזמות השולטת בקרדן ישראל.

 

כאמור, ערב אישור העסקה הקודמת שאמורה היתה להיחתם, האחים משה ושמואל ליסטנברג, בעלי מניות בקרדן יזמות – כל אחד 7.2% , שיגרו מכתב לדירקטוריון קרדן ישראל בטענה לפגמים וכשלים בעסקה. לטענתם נטען לכשלים בהערכת השווי שצורפה לעסקה, כמו גם הסתרה מחברי הדירקטוריון ומציבור המשקיעים על מהות העניין האישי שיש ליוסף גרינפלד בעסקה. עוד טענו האחים לאי מינויה של ועדה בלתי תלויה לניהול המו"מ שקדם לעסקה וכי מחיר העסקה נקבע ללא חוות דעת כלכלית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x