בגלל רגולציה: המיזוג בין בורסות לונדון ופרנקפורט בסכנת ביטול
המכשול העיקרי נובע מדרישת הנציבות האירופית כי בורסת לונדון תמכור את פלטפורמת המסחר באג"ח שלה - דרישה שבלונדון הגדירו כ"חסרת פרופורציה" ושצפויה לפגוע בעסקים הקיימים שלה
- ה"ניו יורק טיימס" לא נשאר חייב: ענה לטראמפ בפרסומת באוסקר
- הרובוט של מיקרוסופט יזהה לקוחות קבועים במסעדת ראמן בטוקיו
- רומן אברמוביץ' צפוי למכור מניות של צ'לסי למשקיעים סינים
המכשול העיקרי נובע מדרישת הנציבות כי בורסת לונדון תמכור את 60% שהיא מחזיקה ב-MTS, פלטפורמה למסחר באג"ח. דרישה שבלונדון הגדירו כ"חסרת פרופורציה", והזהירו כי יתקשו להוציא לפועל את המכירה הזו, שצפויה לפגוע בעסקים הקיימים שלה. MTS היא אמנם חלק קטן מהעסקים של בורסת לונדון, אך היא פלטפורמה מרכזית למסחר באג"ח של ממשלות אירופה, בייחוד באיטליה.
בבעלותה של LSE גם הבורסה האיטלקית (Borsa Italiana) במילאנו. "בהתבסס על העמדה הנוכחית של הנציבות , אנחנו מאמינים שהיא ככל הנראה לא תעניק את האישור למיזוג", נמסר מבורסת לונדון למשקיעים.
על פי דרישת הנציבות, הבורסות צריכות להגיש להן עד היום (ב') הצעה כיצד יעמדו בתנאים. אולם ב-LSE כבר הודיעו כי לא יוכלו לעמוד במכירה של MTS. "בהתחשב בכל הגורמים המעורבים, ותוך התמקדות באינטרסים של בעלי המניות, הדירקטוריון של בורסת לונדון הגיע למסקנה כי לא יוכל להתחייב לפיצול של MTS", נמסרה בהודעה.
בניסיונות להרגיע מראש את חששות הרגולטורים הודיעה LSE בחודש שעבר כי תמכור את הזרוע הצרפתית של חברת הסליקה LCH ליורונקסט (Euronext). מדויטשה בורסה נמסר בתגובה כי הם ממתינים להערכות נוספות מצד הנציבות האירופית, שאמורה לפרסם רשמית את החלטה שלה עד סוף מרץ.
התכניות לאיחוד הבורסות, שהוגדר כ"מיזוג בין שווים", הוכרזו לפני קרוב לשנה, כשהמטרה הייתה ליצור ענקית מסחר שתהיה בעמדה טובה יותר להתחרות נגד היריבות האמריקאיות. אולם, המיזוג המתוכנן ספג כבר ביקורת מצד צרפת, בלגיה, פורטוגל והולנד, שחוששות שענקית המסחר שתיווצר תפגע בבורסות שלהן, שבבעלות היריבה יורונקסט. חששות לפגיעה בתחרותיות כבר הובילו לביטול שני ניסיונות קודמים למיזוג בין הבורסות ב-2000 וב-2005.