מניית כיטוב פארמה התרסקה בת"א יום לאחר מעצר המנכ"ל
יצחק ישראל נעצר ונחקר ברשות ני"ע, בחשד לפרסום דיווחים מטעים על ניסוי בתרופת הדגל נגד כאב ולחץ דם, והכללת פרטים מטעים בתשקיף ההנפקה בנאסד"ק ב־2016. סנגוריו בדיון לשחרור בתנאים מגבילים: "נראה כי אין בבקשה כלום, כי לא היה כלום"
מניית חברת הביומד כיטוב פארמה צנחה היום (ג') בבורסת תל אביב ב־35%, לאחר שנודע כי המנכ"ל יצחק ישראל נעצר ונחקר אתמול באזהרה ברשות ני"ע בחשד לביצוע עבירות מרמה ודיווח. שופטת בית משפט השלום בת"א שלומית בן יצחק שחררה אותו בתנאים מגבילים, ובהם צו עיכוב יציאה מהארץ והפקדת ערבות של 400 אלף שקלים.
- מנכ"ל כיטוב נחקר ברשות ני"ע; החשד: החברה פרסמה דיווחים מטעים על ניסוי בתרופה
- השקעה בסיכון גבוה: כיטוב פארמה רוכשת חברת ביומד ב-3.8 מיליון דולר
- כיטוב גייסה עוד 12 מיליון דולר אחרי הצלחה בניסוי
נסחרת בת"א ובנאסד"ק
כיטוב פארמה נסחרת בבורסת ת"א, ומנובמבר 2015 גם בבורסת נאסד"ק החברה, שמשרדיה ממוקמים במגדלי עזריאלי בתל אביב, עוסקת במחקר ופיתוח של תרופות באמצעות החברה־הבת כיטוב פרמסוטיקלס. תרופת הדגל של החברה (KIT-302) מיועדת לטיפול בכאב והפחתת לחץ דם בחולים הסובלים מדלקות פרקים.
על פי החשד של הרשות, בחודשים דצמבר 2015–מרץ 2016 כללה כיטוב פרטים מטעים בדיווחים מידיים ותקופתיים, הנוגעים למסקנות ועדה חיצונית שמונתה לבחון את תוצאות הניסוי שערכה בתרופה. עוד עלה חשד כי ישראל פעל במהלך יולי 2016 לביצוע הנפקת ני"ע של החברה בנאסד"ק תוך הכללת פרטים מטעים בתשקיף.
על פי ממצאי החקירה, ב־24 בספטמבר 2015 דיווחה כיטוב כי לקראת השלמת גיוס הנבדקים לניסוי קליני שלב 3 בתרופה שלה, המהווה את מוצר הדגל שלה, מינה הדירקטוריון ועדה חיצונית בלתי־תלויה לבחינת תוצאות הניסוי וניתוחן. על פי הדיווח, כללה הוועדה, בין היתר, מומחה מתחום הרפואה ומומחה מתחום הסטטיסטיקה.
מונתה ועדה חיצונית
על פי החשד, במהלך התקופה הרלוונטית פרסמה החברה דו"ח כספי לשנת 2015, כמו־גם מספר דיווחים מידיים, לרבות פעילותה של החברה להנפקה בנאסד"ק במהלך יולי 2016, ובהם כללה פרטים מטעים בעניין מסקנות הוועדה החיצונית הבלתי־תלויה שמונתה לבחון את תוצאות הניסוי — כל זאת בידיעתו של ישראל.
ישראל נחקר באזהרה במשרדי רשות ני"ע בת"א בחשד לביצוע עבירות של הכללת פרטים מטעים בתשקיף ובדו"חות, תרמית בני"ע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומרמה והפרת אמונים בתאגיד.
במהלך הדיון לשחרורו בתנאים מגבילים הכחישו סנגוריו של ישראל, עוה"ד זוהר לנדה ומורן ביקל, את החשדות נגדו, וטענו כי "נראה כי אין בבקשה כלום, כי לא היה כלום".