השקעה בסיכון גבוה: כיטוב פארמה רוכשת חברת ביומד ב-3.8 מיליון דולר
חברת הביומד הישראלית תרכוש 56% ממניות החברה הפרטית 'TyrNovo' שמפתחת מולקולות בתחום הטיפולים האימונו-אונקולוגיים; מנכ"ל כיטוב: "מדובר בהשקעה אופורטוניסטית שיכולה להניב תשואה גבוהה"
חברת כיטוב פארמה גייסה כ־12 מיליון דולר רק לפני חצי שנה וכעת היא כבר עושה שימוש בכסף שלא על מנת לקדם את קו מוצריה. כיטוב רוכשת את רוב המניות בחברה הפרטית 'TyrNovo', המפתחת מולקולות בתחום הטיפולים האימונו-אונקולוגיים. כיטוב פארמה תשלם 2 מיליון דולר ובנוסף תעביר מניות שלה בשווי של 1.8 מיליון דולר בעבור 56% ממניות TyrNovo. כיטוב עשויה לרכוש בהמשך נתח נוסף ממניות של החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
- נעילה שלילית בת"א: כיטוב פארמה זינקה ב-8% לאחר ניסוי מוצלח
- האהבה החדשה של פוסון בישראל - קייט פארמה
- עובדי מפעל התרופות של קמהדע משבשים את הייצור
אחת הבעיות במאבק בסרטן היא שתאים סרטניים ממסכים את עצמם כך שהמערכת החיסונית לא תתקוף אותם. הטיפולים האימונו־אונקולוגיים מבצעים הנדסה גנטית של מערכת החיסון, כדי שזו תתקוף את הגידול הסרטני.
ישנה גם חברה ישראלית נוספת, קייט פארמה, פועלת בתחום זה שלאחרונה נודע על שיתוף פעולה שלה עם פוסון הסינית בהיקף של 20 מיליון דולר ועם חברת 'Daichi Sankyo' היפנית על עסקת מסחור עם תשלום מיידי של 50 מיליון דולר.
"מחכים לפתוח את השמפניות"
"אין לנו עוד הרבה עבודה, אנחנו מתכוונים להגיש ל-FDA את הבקשה לתורפת הדגל שלנו, ה-KIT-302, שמיועדת לטיפול משולב בדלקת מפרקים ניוונית ובלחץ דם כבר ברבעון הראשון של 2017", מסביר לכלכליסט יצחק ישראל, מנכ"ל כיטוב פארמה. "ואחרי שנגיש יש לנו 10 חודשים לחכות לאישור ואז לפתוח את שמפניות, כאשר ההשקה המסחרית צפויה לרבעון הראשון של 2018", הוא מוסיף.
"זה בדיוק הסיבה שבגללה בצענו את הרכישה, מדובר בהשקעה אופורטוניסטית (לקפוץ על מציאה) שבהשקעה של מילונים בודדים יכולים להניב תשואה גבוהה אך כמובן גם רמת הסיכון היא גבוהה". ואכן על פי נתונים גלובאליים, שוק התרופות האימונו-אונקולוגיות צפוי להגיע ל-14 מיליארד דולר עד שנת 2019 ולצמוח ל-34 מיליארד דולר עד שנת 2024.
באוגוסט האחרון בקופת המזומנים של החברה נמצאות כ-8.5 מיליון דולר (ללא הגיוס האחרון). החברה עדין אינה רווחית ורשמה הפסד תפעולי של 3.2 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2016.
NT219 המולקולה שעליה מבוססת חברת TyrNovo, פותחה במקורה על-ידי ד"ר הדס ראובני ופרופ' אלכסנדר לויצקי באוניברסיטה העברית. בניסויים פרה-קליניים הפגינה NT219, השפעות על גידולים של סרטן סרקומה, מלנומה, סרטן הלבלב, סרטן הריאות, סרטן השחלות, סרטן ראש וצוואר, סרטן הערמונית וסרטן המעי.