חברת כוח האדם והסיעוד דנאל הפכה לחברה הריאלית השנייה בבורסה ללא גרעין שליטה
חברת DBSI, שהיתה בעלת המניות הגדולה בדנאל, מכרה אתמול 16% מהמניות תמורת כ־120 מיליון שקל בעסקה מחוץ לבורסה לבתי ההשקעות ילין לפידות ואלטשולר שחם
חברת ההשקעות DBSI של יוסי בן שלום וברק דותן הופכת את חברת שירותי כוח האדם והסיעוד דנאל לחברה הריאלית השנייה, אחרי פז נפט, ללא גרעין שליטה בבורסה בתל אביב.
- חיים כץ: מכרז הסיעוד יישאר בידי ביטוח לאומי
- מהכנסת לשוק ההון: יפעת קריב מונתה לסמנכ"לית דנאל
- המשרות החלקיות הקפיצו את הפער בחברות כוח האדם
DBSI, שהיתה בעלת המניות הגדולה בדנאל, מכרה אתמול 16% מהמניות תמורת כ־120 מיליון שקל בעסקה מחוץ לבורסה לבתי ההשקעות ילין לפידות ואלטשולר שחם. דותן ובן שלום מכרו בינואר 7% מדנאל תמורת כ־58 מיליון שקל. את ההפצה בשתי המכירות ביצע ברק קפיטל חיתום בניהולו של צבי מנס.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
דנאל שנוסדה ב־1976 והונפקה בבורסה של תל אביב ב־1992 אמורה להיכנס למדד ת"א־135 בעדכון המדדים ביום חמישי הקרוב. בעלי המניות שלה יהיו בעיקר גופים מוסדיים כמו מגדל, הראל, ילין לפידות ואלטשולר שחם. מנכ"ל דנאל הוא אילן ישראלי ולצדו המשנה, אלון חכם. DBSI רכשה את השליטה בדנאל ביוני 2011, כששילמה לבעלת השליטה הקודמת, KCPS, כ־115 מיליון שקל עבור 58.5% ממניות החברה.
מחיר המניה שלפיו רכשה DBSI את השליטה היה כ־50 שקל – מחיר ששיקף לדנאל שווי של קרוב ל־200 מיליון שקל – ואילו כיום נסחרת החברה לפי שווי של 780 מיליון שקל. את המניות שרכשה החלה DBSI לממש בשנים 2013 ו־2014. לאחר מכירת ההמניות אתמול ירדה DBSI לאחזקה של 4.4% מדנאל, חדלה להיות בעלת עניין בה, והיא צפויה למכור את יתרת אחזקותיה בדנאל בשוק בזמן הקרוב.