מגרד תשליטה: פורר רכש אחזקות פועלים בכלכלית ירושלים והגיע לאחזקה של 24%
פורר רכש 484 אלף מניות (0.19%) במחיר של 8.04 שקל, בעסקה מחוץ לבורסה, והגיע לאחזקה של 24.09% בהון ושל 24.97% בזכויות ההצבעה
איש העסקים דוד פורר, הבעלים של רשת החנויות ניאופרם, רכש היום (ד') בעסקה מחוץ לבורסה מניות כלכלית ירושלים בשווי של 3.9 מיליון שקל.
- כלכלית ירושלים מכרה נכסים בגרמניה ב-264 מיליון שקל
- מירלנד נכנסה בסערה לת"א: זינקה ב־30% בשלושה ימים
- רוסיה עדיין פוגעת בכלכלית ירושלים: סיימה הרבעון בהפסד של 91 מיליון שקל
פורר רכש 484 אלף מניות (0.19%) במחיר של 8.04 שקל בעסקה מחוץ לבורסה והגיע לאחזקה של 24.09% בהון ושל 24.97% בזכויות ההצבעה. בכדי להגיע לשליטה בחברה פורר זקוק להגיע לאחזקה של מעל 25% בחברה. אלא שהוא אינו יכל להגיע להחזקה של מעל 25% מבלי לבצע הצעת רכש מיוחדת.
פורר רכש את המניות מבנק הפועלים שמחזיק בשעבוד על מניותיו של פישמן בכלכלית ירושלים בעקבות חוב של 1.8 מיליארד שקל. את המכירה ביצעו הנאמנים מטעם הבנק, עורכי הדין פיני רובין וירון אלכאווי, שבסך הכל מכרו לפורר ולגופים מוסדיים כ-2% ממניותיה של כלכלית ירושלים בשווי של כ-45 מיליון שקל.
עצם העובדה שפורר רכש כעת מניות נוספות בעסקה מחוף לבורסה מלמדת כי הסבירות שהיא יבצע הצעת רכש לשליטה בחברה היא נמוכה. במקביל, דיווחה אתמול כלכלית ירושלים על הקצאה של 2 מיליון מניות לטובת האופציות עבור המנכ"ל דודו זבידה. ברשות זבידה אופציות מחוץ לכסף במחיר מימוש של 8.8 שקלים (מחיר המניה כיום הוא 8 שקלים) כך שהאופציות מוערכות לפי מודל בלק אנד שולס בשווי של 1.1 מיליון שקל.
זבידה החל לכהן כמנכ"ל כלכלית ירושלים במרץ 2013 לאחר כהונה של שנה כמנכ"ל של החברה הבת דרבן. הוא הכיר את פישמן בזמן שהיה שותף במשרד רואי החשבון קוסט פורר גבאי וקסירר וטיפל בתחום הנדל"ן. זבידה זכאי לעלות שכר שנתית של עד 6.5 מיליון שקל בשנה עבור תפקידו כמנכ"ל החברה.
התגמול לזבידה לא הגיע לחינם. כוחו בחברה גבר מאז פברואר 2016 בזמן שכלכלית ירושלים הפכה להיות חברה ללא גרעין שליטה עם מאבקי כוחות על השליטה בדירקטוריון. בזמן שזהר לוי התקוטט מול היור הקודם אהרון פוגל לגבי השליטה בדירטקוריון, זבידה המשיך לנהל את החברה ולבצע מהלכים עסקיים מוצלחים. בין השאר זבידה היה אחרי על הליך מימוש נכסים מוצלח בהיקף של למעלה מ-5 מיליארד שקל שהקטין משמעותית את החוב הפיננסי של החברה והציל אותה מהסדר חוב. בנוסף הוא הוביל הנפקות הון מוצלחות בחברה בשנים 2015-2016 שהיוו חבל הצלה נוסף מהליך כואב של הסדר חוב.